oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Gwałtowne silne "rzucanie ciałem" przed zaśnięciem, czym sa spowodowane ? co oznaczaja ?
focus_oobe
post 01.03.2007 - 16:58
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Mam pytanie: Mniej wiecej 2-3 razy na miesiac dostaje wlasnie takich gwaltownych wstrzasow ciala fizycznego! kiedy w tym samym czasie umysl jest swiadomy i skoncentrowany na tym co sie dzieje.. trwa to od 2 do 6 sekund (tak mi sie wydaje) i wystepuje czesciej przed zasnieciem niz przed przebudzeniem. z czym to jest zwiazane z przeplywem energii czy moze to jakas choroba :/?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Quel
post 02.03.2007 - 22:10
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Kiedyś napisałem bardzo podobnego posta. Podzielę się paroma konkluzjami i plotkami na ten temat.

Otóż słyszałem dość ciekawą teorię, że to zawdzięczamy naszym przodkom, którzy spali na drzewach (wysokości) <?>. Takie gwałtowne odruchy to nasza naturalna odezwa organizmu na ewentualność upadku z np. łóżka.

Kiedyś miałem to dość często, właśnie przed zaśnięciem.

Mimo teorii odruchu jestem w stanie bardzo dobrze sobie przypomnieć, że tuż przed tym odruchem widziałem swoje ciało z góry. Szalone? A jednak.

Ja osobiście traktuję to jako wyjście z ciała, bardzo spontaniczne wyjście z ciała.

Prowadziłem parę konsultacji na ten temat. Tak naprawdę zaskakujących rzeczy nie było, tylko te domysły. Natomiast gdy popytałem innych to bardzo dużo osób pamięta widok swojego ciała z góry (tuż przed upadkiem do ciała).

Myślę, że to jest to;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park