oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Rozmowa Z Samym Sobą..., ...a może z własną podświadomością.
Ovca
post 02.01.2008 - 20:59
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jeśli baaardzo mi się nudzi i nie mam kompletnie co robić, zaczynam rozmawiać ze sobą (nie, nie mam rozdwojenia jaźni, tu nie o to chodzi xD)
Spróbujcie, to bywa ciekawe, jak nie ma nic innego do roboty :) Ja robię tak: siadam przed kompem, włączam jakiś program (word albo coś) i zaczynam pisać - to co mi przychodzi do głowy. Jakieś rozmyślania, wnioski itp bez większego zastanowienia, w miarę możliwości tak, by nie przerywać pisania. U mnie schemat wygląda tak - najpierw piszę od siebie, potem tekst przyjmuje formę dialogu. Po pewnym czasie piszę się już niemal bezwiednie, nie myśląc o treści. Zwykle kończy się to tak, że pisząc jakieś zdanie, nagle odzywa się moja świadomość i mówi; ej, coś tu jest nie tak. Coś jakby konflikt podświadomości (czyli to co piszę) ze świadomością? (tym, co sądze na dany temat). I wtedy wszystko bierze w łeb i już dalej nie piszę, bo się dekoncentruję xD
Może to i dziwne, ale czasem można napisać rzeczy, o które się nie podejrzewacie (interpretacja tych słów dowolna xD)
Nawet ciekawy sposób na wolny czas, szkoda że już kompletnie nie mam na to czasu ;/ warto spróbować, bo kto wie, może jak się tak dobrze skoncentrować, można odebrać jakieś 'głosy?' ;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tom
post 09.01.2008 - 20:49
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Choć przyznam że mimo iż gadam z sobą, zamieszczanie swoich gadek wydawało mi sie conajmniej dziwne, śmieszne i wogóle... wstyd może? nie wiem, na chwile OBEcną olewam to i wrzucam;p

Eh, ale to dobrze że jesteś? jesteś?
-zawsze jestem;]

Ciężko mi jakoś
-bo rodzice rozmydlają Ci oczy

Jak to rozmydlają ;/ czyli że co, źle robie?
-nie źle, nie dobrze. Ale pomyśl o przyszłości

Ta kwestia mnie najbardziej boli. Boje się że przez tą szkołe dziewczyna może mnie nie zaakceptować
-jeśli będzie kochała szczerze to nie będzie to miało znaczenia

A jej rodzice?:/
-nie ulegaj wpływom, nie martw się ocenami innych. Owszem, nie odrzucaj, ale przemyśl co Ci powiedzą, jednak nie przyjmuj tego jak jakiejś Objawionej Prawy. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Ale ona? ona może ulec wpływom rodziców
-jeśli będzie kochała szczerze, to nie będzie to miało większego znaczenia

...
-widze że masz coś ostatnio dołka choć kryjesz go jak tylko możesz

Noo. rodzice rozmydlili mi oczy ;/ taki fakt to już w ogóle przygnębia
-rozmydlili Ci oczy na to, że względem objętej przez nich przyszłości dla Ciebie -mianowicie, kasa i dobrobyt- osiągasz dno

A osiągam?
-względem tego punktu widzenia ...częściowo

Co znaczy, częściowo
-mimo wszytsko, Twoja obecna szkoła nie musi CI posłużyć wykształcenia. Zawsze możesz zmienić na inną, bądź też zostać siedzieć rok. Zresztą, edukacja nie jest jedyną drogą ku dobrobytowi

Dla mnie rok czy dwa we wte czy we wte to jakoś...no wisi mi to
-wiem, ale rodzice inaczej to postrzegają i ukazują Ci swoje poglądy w sposób dla Ciebie bolesny ponieważ objąłeś inny punkt "siedzenia"

Co mam robić?
-a co chcesz osiągnąć?

Nie chce sobie marnować młodości na edukacje, ale z drugiej strony chciałbym kiedyś założyć rodzine i nie martwić się o ich utrzymanie
-wbrew pozorom wcale nie musisz wybierać

Jak nie? nie zamierzam uczęszczać do szkoły dla dorosłych, jak już się naciesze młodością
-odpowiedź na te wszystkie problemy, ich rozwiązanie, masz w sobie

Jakoś tego nie czuje
-bo przyjałeś za fakt że nie masz pomysłu. A nawet się nie zastanawiałaś za wiele

Boli mnie najbardziej chyba to, że rodzice martwią się za bardzo
-to weź im pomóż

Jak?uczyć się zacząć? I tak już sprawa przegrana, 4kapy 2nkl i zero chęci:|a chęci to podstawa
-sprawa nie jest przegrana, nigdy taką nie była i nie będzie. Ale nie to miałem na mysli. Zdejmi im troche ciężaru, daj osłode, ulge, powiedz o swoich planach, będą szczęśliwsi:) na chwile obecną myślą że Ty szkołe olewasz i się nawet nie zastanawiasz nad tym, że żyjesz chwila i masz reszte w dupie. A przecież masz plany ; wojsko, czy też praca jako kierowca tira:) zawsze Cie to pociągało

Jakoś ciężko mi im o tym powiedzieć :| nawet nie wiem czemu. Wkurza mnie to, boli, to co ostatnio usłyszałem od nich, że niby w domu taki dobry, miły, zawsze pomaga, a w szkole to olewam dokładnie wszytsko. Powiedzieli że ich w konia robie, że okłamuje, że udaje kogoś kim nie jestem;/ sam nie wiem co ma szkoła do zachowania i uprzejmości
-za mało im mówisz, nie milcz tak kiedy oni przemawiają, utwórz dialog, a nie kazanie! widziałeś ostatnio jak się tata przestraszył kiedy przez to całe kazanie milczałeś, myślał że masz depreche że zaraz coś głupiego zrobisz... boją się o Ciebie

Ale ja nie wiem czemu nie potrafie nic powiedziec;( tylko milcze, i wszelkie zarzucone mi aspekty, mimo iż czasem fałszywe, przyjmuje z pokerową twarzą ;/
-nie nie potrafisz tylko nie chcesz! POTRAFISZ, ba! Nawet w głębi serca pragniesz tego! Pragniesz zrzucić ten Twój balast, i również odciążyc ich! to milczenie, to co ukrywasz, to na Tobie ciąży. Przełam się do cholery! Powiedz co myślisz, powiedz o swoich poglądach! O wszystkim!

Masz racje... tylko żeby o swoich poglądach? To byłby dla nich cios. Powiązali by moje odejście od Kościoła z moim nieuctwem. Na pewno. W ogóle coś ze mną nie tak z tym milczeniem ;/ nawet jak już ojciec w "kazaniu" jechał po wszystkich aspektach życia i mówiąc o moim "kontrolowaniu" pieniędzy, kiedy to na fonie mi się kasa szybko, za szybko skończyła;[ zarzucił mi że sobie coś ściągam, jakieś sexpogaduszki czy coś;/ a przecież ja chciałem pomóc koleżance ;/ przelałem jej tą kase. A za huja nie mogłem im powiedzieć?qrwa co jest!?
-przełam się! o... właśnie tego dokonałeś

Yy?
-tak;] wierz mi, przy najbliższej okazji powiesz im co i jak ;-) wierzysz?

Mimo wszystko, i tak pomine raczej kwestie wiary
-masz racje, na wszystko przyjdzie czas ;]

Dziękuje Ci
-zawsze do usług
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park