Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> [Obepedia] Tunel
OOOOOOO
post 08.01.2008 - 21:20
Post #1

Guests

Tytuł artykułu: Tunel
Opis artykułu: Łącznik kanałowy miedzy focusami
Kategoria: Eksterioryzacja (OOBE lub OBE)
Data dodania: 08.01.2008 - 21:20
Data utworzenia: OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
OBEżyświat
post 10.01.2008 - 03:39
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3136

CYTAT
Tunel – ciasna, cylindryczna forma łącząca dwa poziomy znajdujące się na odmiennej częstotliwości fazowania. Kanał wyrównawczy wydrążony w strukturze poza, często za pośrednictwem światła, które znajdując się na jego końcu, nadaje kierunek ruchu obserwatorowi zdarzeń i pomaga przez to w dostrojeniu się wyżej. Napotykany podczas gwałtownych i uślnych prób przesunięcia stanu skupienia świadomości z jednego poziomu na drugi. Łącznik kanałowy między focusami.
------------------
08.01.2008

Czy zadaniem Obepedii nie jest wyjasnianie? Mam wrażenie, że ten artykuł trochę gmatwa ;) "częstotliwość fazowania" - jeszcze daje radę, "struktura poza" - ok. Ale "łącznik kanałowy między focusami"? Czy każdy potencjalny czytelnik Obepedii musi znać listę podstawowych lektur, po ktorych zapoznaniu ma dopiero prawo się tutaj zagłębiać? Hmm - zapraszam do dyskusji!
Profile CardPM
+Quote Post
OOOOOOO
post 10.01.2008 - 11:12
Post #3

Guests

CYTAT(OBEżyświat @ 10.01.2008 - 03:39) *
Czy zadaniem Obepedii nie jest wyjasnianie? Mam wrażenie, że ten artykuł trochę gmatwa ;) "częstotliwość fazowania" - jeszcze daje radę, "struktura poza" - ok. Ale "łącznik kanałowy między focusami"? Czy każdy potencjalny czytelnik Obepedii musi znać listę podstawowych lektur, po ktorych zapoznaniu ma dopiero prawo się tutaj zagłębiać? Hmm - zapraszam do dyskusji!

Sugerujesz, że nie wiesz co to jest "focus" i ktoś inny również może tego nie wiedzieć? To stan skupienia, poziom itp. Terminologia zaczerpnięta z trylogii A.R.Monroe i mocno zakorzeniona w środowisku OBE Nautów. wydaj mi się, że słowo "focus" jest tak powszechnie znane, że można go używać do nowo powstałych definicjach, ale jeśli uważasz inaczej to umieść w OBE Pedii definicję focus'a i po kłopocie, tudzież, zaraz poprawimy koncowe zdanie definicji TUNEL dopisując po myślniku: focusami-stanami świadomości. No problem.
------------edit--------
dopisałem po czym zlikwidowałem, nie brzmiało to za ładnie...

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post

Posty w temacie
- OOOOOOO   [Obepedia] Tunel   08.01.2008 - 21:20
|- - OOOOOOO   CYTAT(OBEżyświat @ 10.01.2008 - 03...   10.01.2008 - 11:12
- - OOOOOOO   Zauważyłem pewną, techniczną prawidłowość, ...   10.01.2008 - 13:01
- - OBEżyświat   CYTATSugerujesz, że nie wiesz co to jest "fo...   10.01.2008 - 13:20

Go to the top of the page
Start new topic