CYTAT(blazibboy @ 04.03.2007 - 12:54)

Ale dlaczego prawie zawsze każdemu pojawia się ta postać (zazwyczaj w kapturze)? To troche dziwne... No chyba, że kiedy mamy paraliż od razu na myśl przychodzi nam opętanie przez demona i stąd ta wizualizacja.
Postać w kapturze? Pierwsze słyszę.... Z nicku to nie wynika, ale nie jesteś kobietą? Może to by częściowo wyjaśniało... w każdym razie mężczyźni generalnie maja wrażenie obecności kobiecych postaci (stąd chyba się wzięły wierzenia w Sukkuby i Inkuby).
Ja paraliżu doswiadzyłem dwukrotnie w żyicu (szkoda, że wtedy nie słyszałem jeszcze o oobe, a teraz kiedy chciałbym sprawdzić, czy z paraliżu da sie wyjść... zwyczajnie sie nie zdarzył). Za pierwszym razem miałem wrażenie, że w pokoju jest moja siostra, a za drugim... no właśnie jakiś kobiecy demon (bo sie o sukkubusach naczytałem kilka dni wcześniej).
Raz zdarzył mi się częściowy paraliż, właśnie podczas próby wyjścia, ale szybko minął.
Paraliż może i jest najnormalniejszą rzeczą, ale budzenie się w czasie paraliżu już nie zdarza się wszystkim. Ale raz na jakimś forum gadałem z gosciem, który twierdził, że ma je tak często, że nauczył się już przewidywać kiedy będzie następny.