Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Help Plis!straszny Sen/horror, Help!!!Jak sie tego pozbyc
LinnVv
post 12.01.2008 - 18:23
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2994

Jakiś czas temu interesowalem się chupacabrą i kurde lęk przed tym mi został, przez to także boję się pamiętać sny.

Dzisiaj na przykład miałem sen w którym byłem w domu z siorką starsi wyszli na imprezę, nagle chupacabropodobny stwór pojawił się za oknem, oczywiście dygawa że to wejdzie do domu, w suficie pojawiła się dziura przez którą to stworzenie zagląda do domu (tutaj na chwilę się odcinam od snu z częściową świadomością że to sen i wydygany wyglądam za okno czy nic tam nie ma), wracam do snu zamykam drzwi od tego pomieszczenia z dziura, ale drzwi nie maja zamka, jednak to nie wchodzi nigdzie dalej. Nagle widze przez okno że to się zamienia w coś innego już nie stojącego na dwóch nogach tylko na 4 i jest szybkie i zaczyna dobijać się do drzwi (częściowo się budzę i wyglądam przez okno). Później otwieram drzwi i podejmuję konfrontację (częściowo wiem że to sen i nic mi się nie stanie) zaczynam to gonić, ucieka, nagle to zatrzymuje się i się na mnie gapi wtedy urywa mi się pamięć snu. Wiem że później śniłem coś fabularyzowanego typu normalny dzień z życia ucznia.

Nawet jak o tym pisze (i przypominam sobie szczegóły snu) to się dygam i mam wrażenie jakby coś mnie obserwowało. Jak się tego pozbyć wiem że blokuje mnie to przed OOBE.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Kajetanmalyevil
post 12.01.2008 - 22:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2045

(/tʃupa'kabɾa/ hiszp. El Chupacabra, również chupacabras - dosł. wysysacz kóz, z hiszp. chupar - ssać, la cabra - koza) - legendarne południowoamerykańskie zwierzę, obiekt badań kryptozoologii, którego istnienia nie udało się wiarygodnie potwierdzić. Jej rzekome występowanie powiązane jest z Portoryko (skąd pochodzą pierwsze informacje o tym zjawisku), Meksykiem i południowymi stanami USA. Nazwa rzekomego zwierzęcia wzięła się stąd, iż ma ono napadać na zwierzęta domowe i wysysać z nich krew. Opisy stworzenia znacznie różnią się od siebie. Pierwsze relacje z rzekomych spotkań pochodzą z 1990 roku z Portoryko, od tego czasu chupacabra miała być spotykana najdalej na północ w Maine i najdalej na południe w Chile. Pomimo że wiele osób twierdzi, iż chupacabra może być rzeczywiście istniejącym zwierzęciem, większość naukowców uważa ją za legendarne stworzenie, rodzaj miejskiej legendy. Opisywana jest przez rzekomych świadków jako duże i ciężkie zwierzę, wielkości małego niedźwiedzia, wyposażone w szereg kolców na grzbiecie, ciągnący się od szyi aż do nasady ogona. Według innych zeznań, zwierzę to jest nienaturalnie szybkie i potrafi przeskoczyć drzewo. Kryptozoolodzy sugerują, jakoby chupacabra była nieznanym gatunkiem zwierzęcia lub kosmitą (albo mutantem człowieka z kosmitą). Istnieje również teoria, że chupacabra jest domowym zwierzęciem obcych. Według świadków często jej atakom towarzyszą dziwne znaki na niebie.

w sierpniu 1998 roku w okolicach Radomia (obrzeża Puszczy Kozienickiej). Potwora spostrzegło dwóch ludzi, którzy w lesie prawdopodobnie kradli drzewo. W tamtym rejonie odnaleziono również trzy martwe kozy. Zwierzęta wykrwawiły się przez okrągłe otwory o średnicy ok. 2 centymetrów, znajdowały się one pod dolną szczęką. Zagadkowym jest fakt, iż ciała kóz, prawie dobę po śmierci, nie ogarnęło jeszcze stężenie pośmiertne. Jest to charakterystyczne dla ataków chupacabry. Martwe zwierzęta odnajdywane na Puerto Rico również często posiadały tuż pod szczęką, na szyi niewielkie okrągłe ranki. W większości przypadków z Puerto Rico nie wykryto także stężenia pośmiertnego.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- LinnVv   Help Plis!straszny Sen/horror   12.01.2008 - 18:23
- - LinnVv   Jakbyś w tym był osobiście to nie byłoby ci do...   12.01.2008 - 19:11
- - tom   LinnVv, broniąc sie przed czymś wzmacniacz to ;-...   12.01.2008 - 19:16
- - LinnVv   OK łatwo jest mówić o przytulaniu w realu, a po...   12.01.2008 - 19:37
- - tom   jeśli już bedziesz świadomy, to w czym problem ...   12.01.2008 - 19:43
|- - artur115   co to jest chupakabra???   12.01.2008 - 20:58
- - Kajetanmalyevil   I ponoc jeszcze niedawno byla w Polsce podobno prz...   12.01.2008 - 22:45
- - Herbina   Raczej bym tego swtora tak od razu nie przytulala,...   14.01.2008 - 13:58
- - Conchita   Tylko konfrontacja - z Twoim lękiem, który najpr...   14.01.2008 - 14:19
|- - Spyro   Conchita ma rację, śmiech to najlepsze rozwiąza...   16.01.2008 - 15:22
- - Aloha Surfer11   Kiedys po sesji palenia ziola przed jednym znajomk...   17.01.2008 - 12:03
- - leon   Diabła to i ja widziałem dosyć dawno temu i wca...   17.01.2008 - 14:11
|- - Spyro   Mnie też takie czarne humanoidalne coś bez wyra�...   17.01.2008 - 15:31
- - Drag0n   Diabeł ? hehe macie poczucie humoru, jego nie ma,...   18.01.2008 - 16:17
- - leon   Diabeł to tylko potoczna nazwa/religijna/ negatyw...   18.01.2008 - 16:30
- - LinnVv   Trochę spanikowałem, pierwszy raz udało mi się...   18.01.2008 - 18:29
- - Quel   Nawiążę do czegoś... Dobrzy reżyserzy horror...   24.01.2008 - 20:47

Go to the top of the page
Start new topic