oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czym Właściwie Jest Ciało Astralne?
Kevin
post 20.12.2007 - 11:10
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Chodzi mi oto jaka część umysłu oddziela się po śmierci i przenosi się na stałe do ciała astralnego?
W wędrówce dusz (chyba) pisało ze jest to ludzka świadomość ale przecież ludzie którzy utknęli po śmierci w terytorium systemu przekonań, tworzyli tam sobie własne światy nawet o tym nie wiedząc. Więc posiadali chyba też podświadomość. Prawda?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
MetaPsyche
post 13.01.2008 - 05:01
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Dziękuje Zbyszku za te gorące słowa ;]

Rozumiem że określeń mówiących o tym samym może być wiele, dlatego piszę że twoja teoria jest interesująca. Zauważyłem sporo prawidłowości z teoriami psychologicznymi, filozofią się raczej nie interesuje. Nie chciałem żeby mój post zabrzmiał jak atak. Chodzi mi tylko o to, żebyś w końcu przedstawił jakiś obszerniejszy tekst na ten temat, bo to co już się zdążyłem dowiedzieć brzmi interesującą. To że wtrąciłem na końcu uszczypliwe zdanie, nie oznacza że podsumowuje ono cały post, ale raczej, że mam wątpliwości co do tej "teorii" .

Przyczepiasz się do mnie, że jestem sceptyczny, racjonalny i pragmatyczny, ch wie pewnie jestem, a czy to wada czy zaleta zależy już od indywidualnych poglądów oceniającego.

Piszesz że chwytam formułki, a nie ideę, ale przedstawiasz jedynie krótkie informacje na temat całej tej teorii ciałek stosuując właśnie formułki - jak mam chwytać ideę? Mi chodzi właśnie tylko o to, żebyś przedstawił w końcu obszerniejszy tekst ;]

Nie oceniaj ludzi jeśli nie jesteś pewny czy twoja interpretacja ich wypowiedzi jest trafna ;]
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park