oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Tak Jak 10mln Tematów Pode Mną, czyli kolejne pytanie
Szopen
post 03.01.2008 - 07:51
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Czy macie jakiś dobry sposób na utrzymanie świadomości? Chodzi mi tutaj o wasze sposoby, a nie o jakąś porąbaną teorię.... Dzisiaj próbowałem 4+1, czytałem książkę na łóżku, po godzinie położyłem się. Zasnąłem. Obudziłem się. Próbuje drugi raz. Stukam sobie palcem o materac i tuż przed fazą OP, bum i już śpię... Czy macie czasami takie coś, że wasza świadomość jest zmęczona i chce jej się spać?

Podajcie jakieś wasze DOBRE, sprawdzone sposoby na utrzymywanie świadomości.

P.S. I nie piszcie, np. zjedz ząbek czosnku ^^. Próbowałem. Nie działa.

Dzięki
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Artur_flyer
post 03.01.2008 - 21:17
Post #2

Guests

CYTAT(szopen93 @ 03.01.2008 - 07:51) *
Czy macie jakiś dobry sposób na utrzymanie świadomości? Chodzi mi tutaj o wasze sposoby, a nie o jakąś porąbaną teorię.... Dzisiaj próbowałem 4+1, czytałem książkę na łóżku, po godzinie położyłem się. Zasnąłem. Obudziłem się. Próbuje drugi raz. Stukam sobie palcem o materac i tuż przed fazą OP, bum i już śpię... Czy macie czasami takie coś, że wasza świadomość jest zmęczona i chce jej się spać?

Podajcie jakieś wasze DOBRE, sprawdzone sposoby na utrzymywanie świadomości.

P.S. I nie piszcie, np. zjedz ząbek czosnku ^^. Próbowałem. Nie działa.

Dzięki

Ja leżę i staram się przysnąć. Pisałem już setki razy:) hehe.
Nie trzymam świadomości na siłę hehe:)
Po prostu relaksuję się, relaksuję, rozluźniam mięśnie i czekam na ten moment :)
Jak to Darek mówił?
Trzeba być czujnym, czujnym i czekać na ten cud-stan:)

Szopen dasz radę :)

+Quote Post
Szopen
post 17.01.2008 - 21:09
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Odświeżam temat :P

CYTAT(Artur_flyer @ 03.01.2008 - 21:17) *
Szopen dasz radę :)

Już dałem :P (może nie fajnie jest zacząć od L-OSPUO :/)

CYTAT(Plantator-Dziubas @ 04.01.2008 - 00:33) *
Trzymaj w ręku jakiś mały przedmiot i skupiaj uwagę na nim - rewelacja po prostu, a jeśli to przedmiot, który np. robi hałas duży to dochodzi stres, że zasypiając możesz go upuścić i obudzić cały dom :)

Ja od dwóch dni to stosuję trochę do innych celów - trzymam w dłoniach kule qi gong i serio - ciężko zasnąć trzymając coś w ręku...

Seryjnie spoko metoda bardzo miła, również polecam. ja trzymam mój zepsuty telefon i skupiam na nim uwagę.

Podajcie jeszcze więcej sposobów, stwórzmy taki mały leksykon utrzymywania świadomości!!! :)

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park