Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Maricn pamięta swoje wcześniejsze wcielenie, czy zmienisz swoję zdanie?
Ketrab
post 07.03.2007 - 19:00
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 496

Witam znalazłem ciekawy artykuł gdzie jest opisana historia Marcina, który twierdzi że nie jest pierwszy raz na ziemi.Przeczytajcie i zastanówicie się czy jest to realny powód aby zmienić swoję nastawienie co do reinkarnacji, czy zosatwicie to bez większego echa mówiąc ze są to tylko wymysły małego chłopczyka?
http://www.nautilus.org.pl/?i=638
p.s
Szukałem na forum i nie znalazłem takiego samego tamatu
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Aslan
post 08.03.2007 - 21:03
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 472

Coś ciekawego wam powiem. Opowiedziałem koledze o tym artykule. Oczywiście na nim też zrobił niemałe wrażenie, lecz wzbudził pewne podejrzenia.

"z reinkarnacją jest jeden problem: twierdzi ona że od początku była jakś tam ilość bytów i jak jeden umiera to jego duch przechodzi w inne ciało, mam więc 2 pytania:
Skoro rośnie populacja ludzi to skąd biorą się nowe dusze?
Co działo sie z duszą tego chłopca przez te 500 lat?"

Na drugie odp. bez problemu. W światach równoległych pojęcie czasu nie istnieje. Nic się nie starzeje, nic nie niszczy, energia nie zanika tylko zmienia formę. Tak wiec upływ czasu jest wyłączny dla naszego kochanego Świata Fizycznego.^^

Gorzej z pierwszym. Podejrzewam, iż wynika to stąd, że Bóg stwarza nowe dusze (!?) lub że zwierzęta też mają dusze i że my ludzie zwiększamy naszą populacje kosztem dusz drzew które wycinamy i zwierząt które zabijamy.

Ktoś słyszał inne teorie?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic