Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Pytanie Odnośnie 4+1
someguy19
post 20.01.2008 - 20:17
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2822

hej..Nie będe już pisał że od miesiąca próbuje cos zdziałac tą metodą i nie ma żadnych widocznych rezultatów..(nawet wibracji)..heh nie będe się już nawet pytał co źle robie..bo to już wydaje się być śmieszne...
Zapewne ktoś by znowu powiedział że każdy jest inny i musi znaleść swój niezawodny sposób..że trzeba dużo próbować..jeszcze wiecej eksperymentować..prośić NP o pomoc i nigdy się nie poddawać..i jak najbardziej się z tym zgadzam..
Tym razem chciałem inną kwestie poruszyć..(już był temat ile snu do metody 4+1 ale nie do końca o to mi chodzi..)
Tak się zastanawiam czy faktycznie ma znaczenia czy będziemy się kurczowo trzymać tego schematu 4 godziny snu i jedna rozbudzania..
Za bardzo nie kapuje o co chodzi z tą fazą REM , w której jak przypuszczam mamy paraliż i marzenia senne ..Gdzieś wyczytałem(pewnie net)..że faza rem wystepuje cyklicznie co 90 minut..
hmnn i tu sie zaczną pytania..
1. CZy faza Rem ma istotne znaczenie na wibracje i wogóle obe..?
2. CZy nie jest tak że w metodzie 4+1 (po dokładnym podporządkowaniu się do zaleceń)..mamy dokładnie przewidzianą faze Rem i zatem nie należy modyfikowac tej metody byle jak(tylko hmnn sam niewiem może z przesunięciem co 90 min)..
3. Czy u każdego pojawienie sie tej fazy Rem (snu płytkiego..paradoksalnego czy jakoś tak)i jej długość jest zblizona (podobna)..
4. Ostatnie pytanie..ale wątpie czy ktoś zrozumie o co mi biega:).....Gdy obudze się po 4 godzinach snu na początku fazy rem(która trwa ok 15-30min)..to czy w trakcie rozbudzania (dajmny na to 15 min) będzie się ona utrzymywać ..czy poprostu po ponownym powrocie do "wyra" cykl snu rozpocznie sie od początku ..czyli od fazy NREM..
5. Z 4 pytania nasuneło mi się kolejne.. Najpierw jest faza rem a później nrem??..a może odwrotnie?

Z góry przepraszam za te moje chaotyczne wywody..może choć troche ktoś zrozumie;)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dagon
post 20.01.2008 - 22:36
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2302

Z tymi pompkami to mnie zaintrygowałeś :) Chyba po kilku godzinach snu machnę sobie ze 30 pompek, to będzie dobry kopniak dla umysłu.

Noble - gdyby to było takie proste jak to piszesz ;]
Rozjaśniliście mi trochę moje wyobrażenie n.t tej techniki, chyba do końca ferii będę ją wykonywał.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic