Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Małe Pytanie Na Temat Podświadomości.
Virek
post 28.01.2008 - 00:07
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 1969

No więc dopierdo niedawno dowiedziałem się jaki w tym się kryje potężny potęcjał.

Mam pewne pytania dotyczące tej właśnie terminologii.
Po pierwsze i chyba najważniejsze jakie wy macie zastosowania, kontroli nad podświadomością.
Po drugie. Jak można ćwiczyć władzę nad podświadomością.
I chyba ostatnie. Co można dzięki temu osiągnąć (np. obudzić się w środku nocy i wkuć nieświadomie cały atlas geograficzny, po czym obudzić się rano i wszystko pamiętać.)
No to by było chyba na tyle.

Czekam na sensowne odpowiedzi :D
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Drahel
post 28.01.2008 - 01:11
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3229

Ciężko tu cokolwiek powiedzieć :/ Odpowiem na to pytanie na zasadzie własnych doświadczeń i wiadomości chodź mogę się mylić :)
Nasza świadoma część wykorzystuje tylko kilka procent mózgu, reszta jest pod władaniem podświadomości. Ćwicząc zarówno ciało jak i umysł podświadome części mózgu stają się świadome przez co przejmujesz kontrole nad podświadomością....... Problem jest tylko z kluczem dostępu do umysłu i wiedzy które drzwi otwierać aby osiągnąć dany cel. Możesz się uczyć na przykład zapamiętywania i jeżeli uda Ci się zapamiętywać wszystko co tylko zobaczysz lub przeczytasz to osiągnąłeś dany cel ale ćwicząc to dalej nie otworzysz innych części umysłu.
Ale nie ze wszystkim tak jest. Nad niektórymi częściami mózgu przejmujesz władzę pod czas na przykład transu lub medytacji. Podświadomość jest pazerna w brew pozorom. "Chcesz skorzystać z innych części mózgu? To oddaj mi jakieś inne :D" Sprawa tutaj jest w brew pozorom wątpliwa. Bo nie wiadomo czy pod czas LD i oobe wychodzi się ze swojego ciała. Ale jeśli okazało by się że nie wychodzimy ze swojego ciała to części ruchowe masz przejęte przez podświadomość za to dostajesz możliwość telepatii i dalekiego widzenia..... To chyba uczciwa wymiana :D No ale to jest wątpliwe czy na prawdę tak jest. Fakt faktem od kiedy ćwiczę oobe to odkryłem coś............ nie ważne :P
Jeżeli chodzi o władzę nad podświadomością to pamiętaj że ona ma większą władzę od Ciebie. Pod czas transu próbowałem się połączyć z moją wyższą jaźnią czy jak wy to tam zwiecie. I szczerze mówię że kompletnie na to gotowy nie byłem i być może nigdy nie będę :( Interesujące aczkolwiek straszne przeżycie. Czułem energię która mnie otaczała, która przepływała przez moje ciało. Jak bym był wielkim magnesem. Czułem to jak coś materialnego jak by coś bardzo ciężkiego wisiało nade mną. Czułem jak czas płynie po woli i czułem wielką ogromną harmonię energii i ciała. Stan był cudowny jak nie skupiałem się na niczym i jak nie myślałem o niczym. A jak przypadkowa myśl mi przyszła do głowy to czułem ból i to ogromny. W pewnym momencie moje ciało wydało mi się jak taka malutka zapałeczka a nad nią wisi ciężarówka. Że w każdej chwili ta energia może się zapaść, zgnieść mnie i zabić. Później czułem zgniecenie po bokach takie że czerń przed oczami miałem zakrzywioną :/ Zdawałem sobie sprawę że w każdej chwili mogę umrzeć xD A tak w ogóle to chyba nie powinienem tego pisać no ale dobra :p
Gdybyś miał całkowitą kontrolę nad podświadomością to myślę że Twoje życie na ziemi było by jak LD :p
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Virek   Małe Pytanie Na Temat Podświadomości.   28.01.2008 - 00:07
- - grzee   ja wielu rzeczy na temat świadomości dowiedział...   28.01.2008 - 06:09
- - Dawidx   Władza nad podświadomością? oO Stwórz sobie ...   28.01.2008 - 06:24
- - grzee   a co w tym nadzwyczajnego? można mieć władzę n...   28.01.2008 - 06:33
- - Virek   CYTATStwórz sobie na początek servitora :/ Moż...   28.01.2008 - 11:50
|- - starr   No wiec najpierw poczytaj troche materiałów- nie...   28.01.2008 - 13:28
- - Dawidx   Servitor: http://www.ndw.v.pl/forum/zobacz_artykul...   28.01.2008 - 13:46
- - Virek   @Dawidx Co racja to racja :P @starr No wiesz co do...   28.01.2008 - 14:51
- - Dawidx   1. Inni ludzie też posiadają podświadomość. 2...   28.01.2008 - 15:59
- - Virek   Chodziło jej o to, że gdy człowiek mówi do pod...   28.01.2008 - 16:26
- - MetaVirus   Hmm. Tyle tylko że nie powinieneś rozgraniczać ...   29.01.2008 - 17:47
|- - starr   CYTAT(MetaVirus @ 29.01.2008 - 17:47...   29.01.2008 - 18:14
- - grzee   CYTATSporo razy padł tu tytuł "Potęga pod�...   29.01.2008 - 18:20
- - MetaVirus   Dokładnie nie powiem, ale tyle co pamiętam: Pods...   29.01.2008 - 18:41
- - grzee   no więc jak już mówiłam to zależy tylko od na...   29.01.2008 - 19:14
- - SORROW   Zapanować nad swoją podświadomością to tak ,j...   29.01.2008 - 20:26
- - ja:)   Dużo tłumaczenia i gadania czym jest podświadom...   30.01.2008 - 02:05
- - mrdream   Jeżeli chcesz się naprawde wiele dowiedzieć na ...   07.02.2008 - 19:08

Go to the top of the page
Start new topic