oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Telewizor, paranormalizm czy przypadek :P
Majster
post 29.01.2008 - 12:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

No dobra to co mi się przytrafiło wykracza poza moje zdolności pojmowania.
Otóż kładąc się spać powtórzyłem kilka razy chęć obudzenia się o 6 by 'potrenować' wychodzenie. Oczywiście mówiłem to tak jakbym wiedział, że to się stanie czyli: Obudzę się dzisiaj rano o 6tej. No i dobra zasnąłem. Ubudził mnie jakiś głos... ktoś gadał. Otwieram oczy patrze TV jest włączony a obraz się rozjaśnia powoli (stary szrot, dźwięk szybciej się załącza). Patrze... kurde co jest... przez chwile myśle - sen... no to rozglądam się dokładnie, słucham tego co gość mówi, nie to nie sen. Szukam pilota, leży jak zwykle pod stertą gazet i czasopism. Pomyślałem... no dobra jeśli to 6 to niezły zonk. Właczam telegazetę... patrzę... 5.50 WTF?! Wyłączyłem TV stoję i myślę, jakie jest prawdopodobieństwo samoczynnego włączenia się telewizora:
a) 100% - normalka przecież, mówisz masz - ???
b) średnie - lunatykowałem - odpada, nie lunatykuję od kilkunastu lat
c) małe - zabrudzone styki pilota - odpada, leżał pod stertą gazet i dopiero jak wstałem to go odgrzebałem
d) bardzo małe - TV sam się włączył bo stary rzęch - hmm nigdy wcześniej się to nie zdażyło
e) żadne - moja podświadomość za pomocą mocy telekinezy włączyła telewizor! - ekhm

Wypisujcie swoje ciekawe przygody z pogranicza paranolmalności. Chodzi mi o takie rzeczy, które naprawdę się stały, ich efekt był namacalny i niezaprzeczalny a nie jakieś przeczucia i inne pierdoły* ;)

*nie obrażajcie się za te pierdoły :P
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
grzee
post 29.01.2008 - 17:38
Post #2

break the rules.

Notatnik

Majster, uważam, że to jednak nie jest nic nadzwyczajnego, mi wielokrotnie włączył się sam tv i jakoś nie uważam tego za jakieś zjawisko paranormalne ;)

+Quote Post
Majster
post 29.01.2008 - 21:36
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(grzee @ 29.01.2008 - 17:38) *
Majster, uważam, że to jednak nie jest nic nadzwyczajnego, mi wielokrotnie włączył się sam tv i jakoś nie uważam tego za jakieś zjawisko paranormalne ;)

Po pierwsze, czemu temat wylądował w hyde park? Nie widzę w moim doświadczeniu nic zabawnego ani humorystycznego. Sposób mojego pisania jest taki tylko i wyłącznie dlatego by lepiej się czytało.
Nie, nigdy nie zasypiam z włączonym telewizorem. Grzee wybacz jestem po technikum elektronicznym i z powietrza nic się nie bierze. Twój tv albo wymaga naprawy albo ma tzw timer. Mój nie wymaga naprawy (bo jest świeżo po niej) ani nie ma timera. Wiem, że nie ma możliwości by w 'tych systemach' coś nagle wskoczyło. Nara.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park