|
1. Ciężko powiedzieć, niektórzy twierdzą że w samej biblii są opisane LDki/OBE niektórych ważnych pozytywnych postaci, jednak kościół oficjalnie potępia takie praktyki. 2. Nie widzę przeszkód. Idąc dalej, wydaje mi się, że czym szybciej ktoś zacznie przygodę z OBE/LD (im będzie młodszy), tym szybciej osiągnie pożądane rezultaty - osobą młodszym chyba przychodzi to łatwiej. 3. Lej na strach. Poczytaj o OOBE, a zauważysz że jest to zjawisko powszechnie uważane za bezpiecznie. Nie było chyba przypadku, aby OBE komuś zaszkodziło w jakikolwiek sposób, a przynajmniej ja o takim przypadku nic nie wiem. To cudowne doświadczenie - pomyśl tylko: całkowicie inna rzeczywistość nad którą możesz przejąć kontrolę. 4. Przerazić cię może wszystko czego się boisz, lub spodziewasz spotkać. Jeśli zachowasz świadomość, że to co widzisz/czujesz nie jest rzeczywiste to właściwie nic cię nie jest w stanie przestraszyć. 5. Nie jestem pewny. Zazwyczaj robi się to w nocy, choć kiedyś podczas białych nocy miałem prawie że spontaniczny WILD - możliwe, że dzień jest lepszą porą na OBE - poeksperymentuj. 6. Tak. A przy pierwszych OBE/LDkach tym bardziej. Podniecenie i euforia to najczęstsze odczucia. 7. Pozostaje kwestia wiarygodności OBE i definicji tego zjawiska jaką się przyjmie. Pewnie osoby na stanowiskach są tu sceptykami. Choć dziwne jest to, że w takim razie zainteresowały się pomocą jasnowidzów. Heh. To pytanie raczej nie do mnie ;]
|