Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Pomozcie jak mozecie ^^, Pomozcie jak mozecie ^^
Tomek88
post 13.03.2007 - 19:48
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 761

Witam. Interesuje sie LD i OOBE od ladnych kilku lat ... Przeczytalem ksiazke D. Sugiera z 6 razy. Wykonywalem " porady " ktore autor zamiescil chyba dobrze ... ALe nigdy nawet nie doswiadczylem tzw wejscia w " sen " ;( Kurcze nie wiem czy cos jest ze mna nie tak czy robie cos zle :\ Moze zechcielibyscie podzielic sie ze mna Waszymi uwagami i poradami za ktore bylbym ogromnie wdzieczny :) Btw Nie wysmiejcie mnie ^^ Pozdrofka :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
VegOo.
post 15.03.2007 - 21:41
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 258

Przede wszystkim to, że traci sie wiare w to, że istnieje oobe. Żeby wyjść trzeba "czuć" swoją pewność do tego stanu. Najczesciej ludzie sie zniechecają po kilku/kilkunastu nie udanych próbach... oj nie wolno. Dla mnie, wiara to podstawa. Musisz mocno w to wierzyć, być w pełni przekonanym, że dzisiaj już za momęt uda Ci się "wyjść".
Drugą rzeczą są kłopoty codzienne. Niestety, oprócz astrala jest jeszcze świat fizyczny, w którym martwimy sie o "jutro"- wszelkie problemy związane z nieciekawą sytułacją. Dobrze było by o nich zapomnieć, by osiągnąć szczyt relaksacji ;) lecz nie zawsze sie da jak napewno kazdy zdołał zauważyć. Kolejną trzecią rzeczą jest brak koncentracji. Gdy wiele mysli wiruje w głowie i nie mozna sie skupić. Jest cisza w pokoju, nic sie nie dzieje, ty leżysz nie myslisz nie śpisz jesteś świadomy tego gdzie sie znajdujesz etc. a tu nagla przypominasz sobie pewną rzecz i koncentracja burzy sie. (takie przypomnienie pewnej rzeczy najczesciej pociąga za sobą wiele innych myśli).

Chyba wszystko, ale to jest tylko opis moich spostrzeżeń podczas moich prób wyjścia. Warto dodać, ze wyszedlem może 2 razy.

Powodzenia ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic