oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> “to Koniec świata!” – Te Słowa Wypowiedziane Przez....
Drag0n
post 06.02.2008 - 09:23
Post #1

Świadomie Śniący
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

“To koniec świata!” – te słowa wypowiedziane przez jednego ze świadków najlepiej oddają to, co zobaczycie na filmie z Ukrainy! Jeśli jest prawdziwy, to mamy do czynienia z manifestacją czegoś „niepojętego”.

(IMG:http://www.mFoto.pl/uploads/1929/image1_1267_88de5.jpg)

Film należy do tych, które można określić jako "mocna rzecz". Oto, co na razie udało nam się na ten temat ustalić.

Wszystko zdarzyło się w małej wiosce Makiewki (Ukraina). Właśnie formował się silny front burzowy, kiedy grupa ludzi zaczęła z przerażeniem obserwować na niebie niezwykłe i przerażające zjawisko. Oto chmury zaczęły tworzyć twarz, której najbardziej widoczny elementem były oczy... Precyzja obrazu praktycznie wyklucza przypadek.
Oczywiście można założyć, że akurat chmury „tak się po prostu ułożyły”, ale... oglądając kilkakrotnie film naprawdę trudno w to uwierzyć. Pozostają dwie możliwości.

Pierwsza – fałsz. Za tą opcją przemawia to, że od dłuższego czasu na pokład NAUTILUS-a docierają niesłychane materiały i zdjęcia, które już na pierwszy rzut oka są fałszerstwem. Nasi sąsiedzi ze wschodu lubią to robić i mają w tym względzie wybitne zdolności. Tu sprawa jest trudna, gdyż kamera się porusza, a obraz na niebie jest stabilny. Mamy dostęp do studia naszych przyjaciół i jednocześnie fanów FN, którzy na najwyższej próby sprzęcie robią efekty specjalne do polskich filmów i teledysków. Zapytaliśmy jednego z najlepszych polskich ekspertów od techniki animacji komputerowej, czy dałby radę z tym „numerem”. Po obejrzeniu filmu powiedział tak:

- Mógłbym spróbować, ale... jest kilka elementów, na których mógłbym się wyłożyć. Nie gwarantuję, że efekt byłby ten sam. Jeśli ktoś robił ten efekt, to na najlepszym sprzęcie. Tego nie pociągnie zwykły graficzny Mac, o pececie nawet nie mówić.”

Możliwość druga - prawda. I tu mamy dwie opcje. Pierwsza zakłada przypadek, zupełnie spontaniczne ułożenie się chmur w twarz z oczami. Druga, że mamy do czynienia z tzw. znakiem na niebie, superrzadkim zjawiskiem zapowiadającym jakieś wydarzenia, niestety przeważnie dramatyczne. W naszym archiwum mamy skatalogowanych ledwie kilkanaście takich przypadków.

http://www.youtube.com/watch?v=frLWCtzG4DM

I jeszcze jeden materiał filmowy z zapisem „cudu z Rosji”, tym razem z mieściny o nazwie Elze (Rosja). Na niebie pojawił się krzyż, którzy miejscowi zaczęli interpretować jako manifestacja „nadnaturalnej siły”. Oto ten materiał:

http://www.youtube.com/watch?v=MmaeTOPoUUc

Co o tym sądzicie ?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Revan
post 06.02.2008 - 10:00
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jeżeli chodzi o filmik nr 1 tj. ten dotyczący Ukrainy, to moje spostrzeżenia są takie - albo ktoś dopuścił się tu fotomontażu. Przy takiej opcji fakt, że filmik został nagrany przez dzieciaki i powstał pozornie spontanicznie ma na celu jego uwiarygodnienie, plus to, że jakość jest kiepska ze względu na to, iż materiał został nakręcony przy pomocy komórki sprawia, że łatwiej jest go przerobić ponieważ nędzna jakość maskuje niektóre niedociągnięcia. A teraz czas na moje pytanie, czy gdybyście byli potężną siłą, która ma akurat coś ważnego do przekazania ludzkości i gdyby Wam na prawdę na tym zależało, to czy objawialibyście się jakimś berbeciom na Ukrainie, którzy po wstawieniu filmiku na youtube mają 7k odwiedzin? Drugiego nagrania nie chce mi się nawet komentować bo w moim odniesieniu wygląda żałośnie i definitywnie wprawiony grafik jest w stanie zrobić coś takiego +mogło to być jakieś odbicie światła czy innego tramwaju ;] Jeżeli o mnie chodzi, to moją myślą na dziś jest - miejmy trochę dystansu do tego co widzimy ;]. Peace.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Drag0n   “to Koniec świata!” – Te Słowa Wypowiedziane Przez....   06.02.2008 - 09:23
- - Revan   Jeżeli chodzi o filmik nr 1 tj. ten dotyczący Uk...   06.02.2008 - 10:00
- - VVi   Zróbcie taki film to pogadamy;)   06.02.2008 - 10:04
- - leon   Napewno nie zrobią bo nie potrafią,jedyne co pot...   06.02.2008 - 10:18
|- - Revan   CYTAT(leon @ 06.02.2008 - 10:18) Nap...   06.02.2008 - 16:31
- - Herbina   Ale jaja! wczoraj obejrzalam film dotyczacy t...   06.02.2008 - 10:20
- - VVi   W prawdzie nie jestem moderatorem, ale bym propnow...   06.02.2008 - 11:13
- - leon   Herbina to co ty odczuwasz pokrywa się mniej wię...   06.02.2008 - 12:12
- - Herbina   Hm, najpierw ustosunkuje sie do uwagi VVi ; nie z...   06.02.2008 - 13:30
- - Herbina   Obejrzalam te filmiki jeszcze kilka razy, juz bez ...   06.02.2008 - 15:05
- - VVi   Albo śpię, albo przed moją uwagą (11:13) były...   06.02.2008 - 15:27
- - Herbina   VVi - nie snisz, albo snimy ten sam sen:), przed T...   06.02.2008 - 15:39
- - grzee   nie wiem... jakoś mało wiarygodne to dla mnie je...   06.02.2008 - 16:24
- - Drag0n   Ten film jest prawdziwy! Dotarliśmy do relacj...   06.02.2008 - 18:28
- - kamil   .   06.02.2008 - 18:41
- - Drag0n   Zbliża sie rok 2012, nadchodzą zmiany, widać zn...   06.02.2008 - 18:44
- - Herbina   Ciekawe rzeczy, Dragon, piszesz. Przed chwila dost...   06.02.2008 - 19:01
- - Drag0n   patrzcie...   06.02.2008 - 19:03
- - AlektO   A tu? Jakby sie uprzeć też widać oczka http://...   07.02.2008 - 03:41
- - Drag0n   Pisze mi: Napotkane błędy: Nie masz uprawnie�...   07.02.2008 - 08:55
3 Stron V   1 2 3 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park