|
Wiecie co myślę? Może wam to "wisieć" z racji, że zamiast pisać wole wychodzić...
Myślę, że każdy powinien mieć WYBÓR. Co wy sobie wyobrażacie po tej rebelii? Przeraża mnie to. Z przykrością stwierdzam, że przy przerabianiu Nie-boskiej komedii, a konkretnie przy omawianiu obozu rewolucjonistów skojarzyłem to z Wami. Jak to niby ma wyglądać? Nie szkoda wam technologii? Takie życie bez konkurencji zatrzymałoby rozwój ludzkości!
Inna sprawa, że po coś on powstał chyba! Przypadki nie istnieją! Darek, przyjacielu! Szanuję Twoją idee - świat jest podły, nie wątpie. Ale skoro Twoim autorytetem jest Monroe, to chyba byłeś w OSPUO podczas czytania ostatnich rozdziałów Dalekich Podróży... SYSTEM - w takiej formie w jakiej jest, stanowi doskonałą maszynę uczącą - nie ma letko, byliśmy świadomi jak odbywaliśmy inkarnację!
Szanuję Cię i kocham. Idź dalej swoją drogą! Ja tylko piszę to co myślę, a mogę się mylić :)
W moim osobistym przypadku rebelia działa tak, że chcę dać ludziom wspomnianą możliwość WYBORu! W chwili obecnej dla większości istnieje tylko polityka, kościół, telewizja - nie chcę tych ludzi zmieniać! To jest wolna wola! Cechą ludzką jest móc wybierać!
Chcę im tylko pokazać, że można myśleć inaczej. Że OOBE istnieje! Nie chcę ich zmuszać by rzucili materializm, konkurencję itd - niech mają WYBÓR.
Wolność i równość dla wszystkich! A przynajmniej dla tych, którzy jej chcą ;-)
|