Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Larwy, Demony Bogowie..., czyli co zrobić, jak się je spotka
Danahi
post 08.02.2008 - 01:18
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 3481

Przede wszystkim chciałabym serdecznie powitać wszystkich forumowiczów:). Zjawiskiem Obe interesuję się od około dwóch miesięcy, przeczytałam "Miłość i Wolność poza ciałem", trylogię Monroe'a oraz wiele, wiele postów na tym forum i sporo artykułów w internecie. Do książek Bruce'a Moena aktualnie się przymierzam.
Co do wychodzenia, to mam na koncie jedno bardzo krótkie (kilkusekundowe), spontaniczne wyjście.

Mój problem jest taki - z pewnej ezoterycznej strony internetowej dowiedziałam się, że w Astralu istnieją takie byty, jak: larwy, demony i bogowie - i że są one kreacjami ludzi (np. wyznawców). Autor strony podawał o nich wiele informacji, które mnie zaskoczyły, zdziwiły i zaniepokoiły - pisał m.in o tym, że można te istoty przez "przypadek" przywołać i wtedy jest problem (przypadek gracza rpg wzywającego demona będącego postacią na karcie).

Ale moje pytanie jest następujące - czy ktoś z Was spotkał kiedyś w Astralu larwę albo tzw. boga? Jak rozpoznać takie istoty? Co zrobić, jak się je spotka? Brać nogi za pas, zignorować, próbować nawiązać kontakt (prócz larw oczywiście)? I czy można (wiem, że to dziwnie brzmi) "napytać sobie w Astralu biedy" - tzn jakiś byt się do nas przyczepi i będzie nam utrudniał życie w fizycznym świecie, bo np. podczas Obe go przez przypadek obraziliśmy?

Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi, bo bardzo mnie ten temat nurtuje:). Pozdrawiam wszystkich Obemaniaków:)

PS. Miałam zamiar założyć ten temat na forum dla początkujących, ale stwierdziłam, ze być może będzie lepiej, jak założę go tutaj...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
focus_oobe
post 08.02.2008 - 01:52
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 668

Witaj Danahi :) ..pierwsze co powinienas zrobic po przeczytaniu tych artykulow to zastanowic sie bardzo gleboko po jakiego *uja w ogole sie do tego zabieralas :D ..jezeli te hmm stworki :P czy byty niefizyczne sa kreacja czlowieka (czlowieka zagubionego w falszywych przekonaniach :P).. to czy warto czytac o nich i sie nimi zamartwiac ? do stworzenia czegos czy (doswiadczenia) potrzebna jest mozliwosc-chec-wiara.. wierzysz w to co przeczytalas? chcesz w to wierzyc ?? ..mniej lub bardziej swiadomie sama umozliwiasz sobie tego doswiadczenie :) ..tak na przyszlosc.. nie gdybaj i nie pytaj zbyt czesto.. skup sie na doswiadczaniu bo tylko ono jest cenne :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic