Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dzien Dobry, Jestem Poczatkujacy..., Wybaczcie ze mecze jak inna laikow :)
duvrre
post 11.02.2008 - 19:58
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 3516

Jak w temacie. Jestem poczatkujacym i malo o tym wiem. Nie przeczytalem zadnej z ksiazek R. Monroe (ale posiadam lecz nie mam zbyt duzo wolnego czasu) i wole narazic sie na Wasza dezaprobate pytajac sie niz nie wiedziec :) (wybaczcie). Mam pare pytan dotyczacych OoBE.
1. Z tego co czytalem na forum (a bylo tego niewiele) zrozumialem (byc moze blednie) ze OoBE jest to wytwor naszego mozgo co za tym idzie nie jest to swiat "realny" w ktorym mozemy postkac np kolege z klasy. Czy to prawda?
2. Z pierwszego postu mojego kursu wyczytalem "jesli chcesz spotkac wilkolaki (itd) to je spotkasz" czyli nasze OoBE mozemy zamienic w koszmar?
3. Czy cos moze nam sie stac naszemu cialu astralnemu?
4. Czy w OoBE sa jakies ograniczenia czasu, predkosci poruszania sie, odleglosci od naszego ciala fizycznego (i czy w ogole tak jest?)
5. Czy mozemy zostac w "astralu" a nasze cialo popasc w spiaczke badz cos podobnego (czytalem ze jest to niemozliwe ale wole sie zpytac)

Co do samego przejscia w "stan" OoBE:
Czy jesli wyjde z ciala fizycznego (jak na razie mi sie udalo wyjsc z racji tego iz dopiero zaczynam) jak powrocic? I czy jesli znajduje sie w jakiej odleglosci od ciala musze do niego wrocic (do ciala fiz) aby wrocic w do swiata "realnego"?

Czy moglby mi ktos opisac jak wejsc w stan OoBE? Czytalem poradnik R. Monroe ale czytajac "nie mysl o niczym" wydaje mi sie troche trudne.
Dokladnie chodzi mi o stan w ktorym ma sie uczucie drgania i czy w ogole mam te drgania. Ja odczuwam to jako "kolysanie" i nie wiem czy jest to wlasnie ten stan.

Czytalem ze podczas ktores "fazy" slyszymy pisk badz dudnienie. Dudnienie raczej jest to "lomotanie" zyly na skroni jesli sie nie myle, latwo to pomylic.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
VVi
post 13.02.2008 - 07:28
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1760

Mrdream - OSPUO to jest też fragment astrala, tylko że taki prywatny.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic