Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Po Prostu Komedia
ja:)
post 12.02.2008 - 23:37
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2797

Dzisiaj czytałem o nowej ustawie, którą chcą wprowadzić i dotyczy oświaty.
Co chcą stworzyć?
1 6-latki do szkoły
2 Licealiści wybierają sobie przedmioty, których chcą się uczyć.
3 Matura (lepsze niż amnestia Giertycha). Jeśli ktoś zdaje rozszerzenie, a i tak go nie zda to ma zdaną maturę(:|!!!!!!!!!!!!). Wszyscy będą rozszerzenia zdawać!

Robią w Polsce to co funkcjonuje w USA i WB. Zamiast sie cieszyć, że Polacy są prawie najlepiej wykształceni na świecie i chyba najlepiej w Europie (bo Indie są teraz na 1) to chcą z nas zrobić nierozumnych debili... Wiecie, że z Polską maturą dostalibyście sie na tak "świetną" i renomowaną uczelnię w Oxfordzie z palcem w .....? Polacy, którzy tam złożyli papiery są bezkonkurencyjni. Teraz chcą nas ogłupić...

Ja proponuję jechać pod sejm i protestować o ile to coś da...:|.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ja:)
post 14.02.2008 - 17:58
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2797

CYTAT
Po co cokolwiek komplikować, jesteś za tym by ograniczać ludziom wybór i swobodę działań? Jeżeli chodzi o pytanie o czym ludzie będą rozmawiać to... Rozbroiłeś mnie... Nie wiem, nie wiem, może o wydarzeniach ze świata, o swoich zainteresowaniach czy chociażby wreszcie zaczęliby dyskutować na temat własnych uczuć. Uważasz, że miażdżące mózg wzory chemiczne pomagają ludziom w komunikacji? A może te fajne zagadnienia fizyczne, które uczniowie kują na pamięć i zapominają zaraz po napisaniu sprawdzianu? To właśnie takie bezmyślne zakuwanie zabija kreatywność

HAHAHAHA!!!!:/ JA pierdu ludziska...:/. Pieczywo i VVI mają rację.
Po pierwsze to, że się więcej uczysz ogranicza Twoją możliwość wyboru hahahha (raczej ją rozszerza, bo możesz więcej kierunków studiów wybrać!). Jak już sam siebie możesz ograniczać.
Większość ludzi nie ma obranego kierunku do nawet 25 roku życia, potem sobie uświadamiają co tak naprawdę chcieliby w życiu robić!
Po drugie o uczuciach można zawsze rozmawiać, bez względu na stan naszej wiedzy.
Po trzecie im ktoś jest bardziej wszechstronny tym jest bardziej świadomy, a rozmowy z taką osobą są bardzo budujące i ciekawe. Po za tym taka osoba ma większą świadomość własnych uczuć i można sie lepiej wymieniać własnymi doświadczeniami z innymi wbudowywując w nasze wypowiedzi więcej świadomych uczuć.
Po czwarte rozwój polega na rozwijaniu sie w każdym kierunku, a nie tylko jednym gówno wiedząc o całej reszcie. Potem sie biorą dewotki co twierdzą, że katolicyzm to najlepsza religia świata, bo gówno wiedzą o innych ludziach. Potem masz nieporozumienia:/. Przepraszam, że sie tak zbulwersowałem, ale miałem nadzieje, że wypowiedzi co niektórych osób będą mądrzejsze... Jak chcecie sobie brnąć ślepo niewiedząc gdzie i po co to idźcie sobie... System będzie dalej działać.

CYTAT
Ja jestem po maturze - już w hoooj dawno. Mówisz - zajebista matura?? Uczyłem się na nią dzień przed, zdawałem z matmy, bo dostałem zadania bez problemu, poslki to jakiś śmiech był, biologia pikuś - no stary, matura to i tak śmiech a nie wykształcenie - najwyższy czas by ludzie zaczęli się uczyć, tego, czego chcą a nie gówna sprzed średniowiecza!

Skończyłem liceum ogólnokształcącę, potem politologię i gówno z tego jest ci powiem - tylko wiedza, której sam się nauczyłem dała mi pracę, a nie studia i matura, heh, bez jaj - jak chcesz na oxford, to i tak dostaniesz jak się będziesz uczył - zresztą - kogo to obchodzi...

Ja jestem po maturze i też dla mnie była BANALNA. Zdawałem rozszerzoną matę i fizykę i zdałem na 90 i 70 %. Ale ona była dla mnie banalna! A nie dla innych! Inni nie są tak zdolni jak Ty czy ja. To gówno sprzed średniowiecza jest lepsze niż to co sie teraz dzieje. Zrobią z nas takich jak w USA, że będziesz wiedział wszystko o polimeryzacji i będziesz super specjalistą z tej dziedziny, a nie będziesz wiedział jak przykręcić półkę do ściany bez instrukcji obsługi... Szkoda gadać. Potem będzie jakiś wielki kataklizm i ludzie wyginą, bo nie będą wiedzieć jak używać młotka, żeby dom zbudować...

Pieczywo zajebisty materiał załączyłeś:D. Widzicie, że Ci ludzie nawet nie wiedzą po co atakować inne kraje. Słuchają sie rządu jak owieczki... Było tam pytanie jaki kraj powinni amerykanie najechać i jeden gościu podał Włochy. AAAAAAAAA!!
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- ja:)   Po Prostu Komedia   12.02.2008 - 23:37
- - Plantator-Dziubas   ---   13.02.2008 - 00:49
- - VVi   Dziubasku - może ty poprostu zdony jesteś i tle....   13.02.2008 - 07:51
- - OBEżyświat   Obecna matura to szopka. Co nie zmienia faktu, że...   13.02.2008 - 09:35
- - Plantator-Dziubas   ---   13.02.2008 - 13:20
|- - VVi   CYTAT(Plantator-Dziubas @ 13.02.2008 ...   13.02.2008 - 14:14
|- - Kronopio   W Polsce z LO wychodzi Leonardo da Vinci, zna się...   13.02.2008 - 14:39
- - VVi   Leonardo... miał łeb jak sklep. Aby zbudować cz...   13.02.2008 - 15:00
|- - Kronopio   CYTAT(VVi @ 13.02.2008 - 15:00) W ko...   13.02.2008 - 15:11
|- - VVi   CYTAT(Kronopio @ 13.02.2008 - 15:11)...   13.02.2008 - 15:33
- - grzee   osobiście uważam, że to istna głupota... ale n...   13.02.2008 - 15:25
- - Plantator-Dziubas   ---   13.02.2008 - 15:32
- - Kuba32   Zgadzam się z Kronopio w 120% ;) Po co uczyć si...   13.02.2008 - 15:52
- - LinnVv   Ta reforma nie jest zła :D przy aktualnym program...   13.02.2008 - 17:38
- - pieczywo   Jestem przeciwko. Wiekszość 16 latków nie ma je...   13.02.2008 - 18:53
- - Plantator-Dziubas   ---   13.02.2008 - 20:16
- - Revan   CYTAT(ja:) @ 12.02.2008 - 23...   13.02.2008 - 20:37
- - VVi   Mi już dawno minął wiek chodzenia do LO, wtedy ...   14.02.2008 - 07:57
- - pieczywo   CYTAT(Revan @ 13.02.2008 - 20:37) Ni...   14.02.2008 - 08:27
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic