Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Problem Z Oddzieleniem Sie Od Ciała, pomożcie...
malcio
post 10.02.2008 - 09:11
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3063

Witam...

Od jakiegoś czasu mam problem z oddzieleniem sie od ciała.

Aby osiągnąć wibracje muszę sobie lekko przysnąć i budzę sie z wibracjami. Najpierw wolne i mocne, później mniej odczuwalne, szybkie.

Mam mały problem bo nigdy nie mogę przysnąć na plecach ani na boku. Zawsze przysypiam na brzuchu. I jak leże na brzuchu to trudno mi wstać ciałem astralnym! Jak próbuję się unieść to udaje się na 10cm i później znów wracam do CF. Jak próbuję nadzwyczajnie wstać podpierając się rekami astralnymi to mi bardzo ciężko i też mnie wraca do CF.

Pomocy! :P

Z góry dzięki!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Torbiarz
post 18.02.2008 - 05:08
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 2828

Właśnie jestem po 4 + 1, niestety znowu nie udanym, albo udanym albo niepełnym...

Mianowicie, leżę sobie ze słuchawkami na uszach, czasem liczę czasem tylko spoglądam i czekam... Pojawia się charakterystyczne zagłębienie w siebie, potem lekki paraliż, zazwyczaj zaczynam tracić czucie stopniowo od stóp do ud, później od palców rąk do ramion, częściowy zanik czucia brzucha i gardło do tego stopnia, że odczuwam tylko migdałki i język, czyli smak śliny. Prawie zawsze występują już te charakterystyczne bezwarunkowe skurcze mięśni, pojawiają się wibrację ale raz tylko mi się zdarzyło, że wibrację się przeciągały... Zazwyczaj przechodzi kilka jakby fal, czasem zatrzęsie i na tym się kończy.

Czytając posty zauważyłem, że niektórzy wstają, oni wytaczają się z Ciała itd. Moja dzisiejsza akcja wytaczania skończyła się zaplątaniem się w kabel od słuchawek. Co mnie zaciekawiło czucie w rękach odzyskałem dopiero po kilku sekundach, wcześniej musiałem przyjąć w kilku miejscach ciała kilka kolejnych skurczów, takich jak te przedsenne (zapomniałem nazwy).

Tutaj moje pytania:

Skąd mam wyczuć w którym momencie powinienem wstać? Dzisiaj poczułem (chyba) i skończyłem na kablu :)

I drugie, ciągle się zastanawiam gdy mówicie o tych wizualizacjach np liny, czy mnie unoszącego się. Na jakiej zasadzie sobie to wizualizować? Przykładowo, że to ja astralnymi rękami pociągam za linę i starać się wczuć i tak samo z podnoszeniem czy bardziej subtelnie? Ufam, że jednak to pierwsze ale może coś robie nie tak?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic