Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe I Zmęczenie
viking
post 17.02.2008 - 22:09
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3580

Witam.

Pierwszy raz OOBE doświadczyłem 2 lata temu, było to całkowicie spontaniczne zdarzenie. Prawdę powiedziawszy nie wiedziałem wtedy co się właściwie stało bo nigdy się tą tematyką nie interesowałem. Było to bardzo mocne doświadczenie. Kiedy wróciłem do ciała obudziłem się momentalnie, miałem przyspieszony oddech, byłem w lekkim szoku i do rana już nie mogłem zasnąć rozmyślając nad tym co sie właściwie stało. Kolejne dwa dni to stan depresji pomieszany z euforią. Depresja spowodowana była tym że znów czułem ciężar ciała i nie mogłem pogodzić się z ograniczeniami jakie się z tym wiążą. Euforia zaś spowodowana była tym że dane mi było przeżyć coś nieprawdopodobnego, niesamowicie przyjemnego i nowego. Wtedy po wyjściu poczułem niesamowite poszerzenie świadomości, wolności i otwarcia. Wszystkie napięcia psychiczne, które mi do tej pory doskwierały w codziennym życiu nagle zniknęły. Stały się tak małe i nieważne że o tym wszystkim nagle zapomniałem (trwało to jeszcze kilka dni po tym doświadczeniu). W sumie to nie interesowałem się już potem tym doświadczeniem. Upłynęło 2 lata i postanowiłem powrócić do tego co mnie kiedyś spotkało. Zakupiłem książkę R. Monroe trochę poczytałem w sieci i zacząłem zagłębiać się w techniki OOBE. Nie za bardzo mi to wychodziło, więc sobie odpuszczałem i znów wracałem aż w końcu dziś miałem OOBE:) Mój trening trwał 3 miesiące i właśnie dziś odnotowałem pierwszy sukces. Wyglądało to tak: nad ranem nagle się przebudziłem, można powiedzieć gwałtownie. Nic mnie nie obudziło, tak po prostu coś wyrwało mnie ze snu. Kilka razy potrząsnąłem głową, patrzę i odkryłem że nie jestem w łóżku ale obok niego, wiszę nad podłogą lekko pochylony do przodu. Za wszelką cenę chciałem teraz być spokojny bo wcześniej kilka razy dochodziłem do podobnego stanu ale emocje (lęk, czasem panika) powodowały szybki koniec wszystkiego. No i byłem spokojny, panowałem nad wszystkim, obraz mojego pokoju był wyraźny, powoli przemieszczałem się w przestrzeni. Postanowiłem zrobić pierwszy krok i przelecieć przez ścianę. Rozpędziłem się ale tuż przed trochę zwolniłem i obróciłem się bokiem do ściany, udało się:) kiedy już byłem na klatce schodowej postanowiłem wlecieć do sąsiada z góry. Poczułem się u niego nieswojo że tak bez zaproszenia, nie rozglądałem się wiec tylko szybko wróciłem do siebie. I teraz mam do bardziej doświadczonych pytanie, nadal byłem zupełnie świadom tego co się dzieje, chciałem jeszcze poeksperymentować ale poczułem narastające zmęczenie, chciałem to przezwyciężyć bo czułem jak przez to zmęczenie zaczyna mnie wciągać do ciała. Jeszcze chwile z tym walczyłem ale się nie udało, uczucie spadania i znów jestem w swoim ciele, od razu się wybudziłem. Skąd mogło się pojawić to zmęczenie?? Mam też pytanie dlaczego tym razem nie poczułem poszerzenia świadomości takiego jak za pierwszym razem??
Cieszę się z tego czego doświadczyłem. Niech Ci którym się jeszcze nie udało nadal trenują, wszystko przyjdzie z czasem.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Freelancer
post 18.02.2008 - 20:14
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3382

Witaj na forum!
Nie jestem może bardzo OBEznany, ale wiem, że do zjawiska OOBE wykorzystuje się energię z czakr. Długość wycieczki będzie wprost proporcjonalna do ilości energii jaką z tych czakr możesz pobrać dlatego bardzo pomocna przy praktykowaniu OOBE jest praca z czakrami. Poczułeś więc zmęczenie ponieważ straciłeś energię do dalszej podróży, to tak jakbyś przebiegł się i nie mógł już biec dalej - zabrakło Ci energii na dalszy bieg.

Jakby świadomość miała Ci się poszerzać przy każdym wyjściu to po kilkunastu-dziesięciu OOBE by Cie przerosła ;)
Nie wiem czy wiesz, ale wiedzę o świecie astralnym mamy zakodowaną głęboko w sobie więc to poszerzenie świadomości to było po prostu odkrycie na nowo, przypomnienie sobie na czym polega odczuwanie ciała astralnego. Odkrywaj nowe tajniki siebie, a świadomość się będzie poszerzać. Takie jest moje zdanie :)

To tyle z mojej strony na temat Twojego problemu.

Trening czyni mistrza więc życzę Ci żebyś wytrwale trenował bo sztuka to warta starania :)

Pozdrawiam, udanych lotów!
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie

Go to the top of the page
Start new topic