|
smileygbmw-może i nie jestem ekspertem ale uważam że zalążki wibracji u mnie występują i to już drugi raz.Jak je osiągnąć? Szczerze mówiąc to podstawa więc pominę już technikę (4+1) bo na pewno o niej wierz..ok kładziesz się po godzinnym lub krótszym przebudzeniu i zamykasz oczy.Ja stosuje technikę leżenia na plecach na których nigdy nie mogę usnąć..dlatego w tej też pozycji zamykasz oczy..i tu mamy różne możliwości..można patrzeć się w ciemność..jednocześnie starając się zrelaksować i myśląc tylko o jednym czyli o wyjściu.Można również wykorzystywać wizualizacje.Ja między innymi korzystam z tej w której liczę od 100 w dół , wymawiając każdą co jeden głęboki oddech do tego np. wyobrażam sobie jak każda z liczb wpada do mojej głowy.Innymi słowy jak każda liczba ze stałą prędkością zbliża się do mojej twarzy i znika.Musisz myśleć tylko o jednym o liczbach..poddać się delikatnie snowi a jednocześnie zachować świadomość.Kiedy skończę często wyobrażam sobie siebie na huśtawce i jeśli to nie jest ten moment znowu liczę...aż do skutku aż delikatnie się zmęczysz i poddasz temu.Słyszałem że wizualizacje nie są konieczne..no cóż ja opieram się na moich doświadczeniach czeka mnie jeszcze sporo pracy i kombinowania.
Przedstawię ci jeszcze zdanie które zawsze dodawało m otuchy i brzmiało mniej więcej tak:"Kiedy zaczyna być ci niewygodnie,kiedy masz ochotę się wyrwać i poddać się,kiedy myślisz już że wszyscy wciskają ci kit,pamiętaj to jest właśnie ten moment i za chwilę zacznie się dziać"
Ode mnie to tyle...staram się tylko pomagać tak jak inni mnie :).
A teraz moje wątpliwości.Dotyczą one już samych zalążków wibracji..Jak je pogłębić? Tym razem odczuwałem je w różnych miejscach.Ale nie byłem w stanie tego pogłębić choć ich osiągnięcie jak mi się zdawało w tej chwili przyszło mi o wiele łatwiej i szybciej..mimo niedogodnych warunków..burza ;/.
Mam zamiar wyposażyć się w OBE dźwięki.Jak myślicie poskutkuje to lepszymi efektami jeśli chodzi o pogłębienie wibracji? Wiem,Wiem to kwestia indywidualna :P. Tak czy siak je kupie..ale ciekaw jestem jaki miały na was wpływ :).
Pozdrawiam.
|