Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zmiany W Forum, wóz albo przewóz...
starr
post 25.02.2008 - 17:14
Post #1

Guests

Źle się dzieje ostatnio. Przyznacie chyba mi rację gdy powiem ,że to nie dzieje sie bez przyczyny. Dlaczego starzy userzy odchodzą a na forum robi sie coraz wiekszy syf ? Kiedys paciorek (tez juz go nie wdać : /) zrobil taki temat w ktorym napisał

"Wchodzę na forum i nic nie czuje.
Gówno!
Klimat i magia tego forum zniknęły.
Coś się rozwaliło,
Coś straciło sens."

Wtedy to pisał tak dla żartu dla przekoru jednak obecnie te słowa nabierają innego znaczenia.
Ta obeforumowa łajba juz sie mocno chwieje i mowie wam- lico blade jesli sie to nie zmieni !
Powiem wam , że troche sentymentalny czasami jestem a w tym forum spedzilem dosyc sporo czasu i nie chciałbym go opuszczac jak wiele osob to robi. To ma taki potencjal- ok 3,500 zarejestrowanych ludzi. Tyle osób włożyło w to swoje sily i nagle mamy to zostawic -niech sie rudera zawala, lepiej budowac nową chatke ???

To można naprawic - naoliwic ta wytwornie swiadomych i mądrych ludzi , razem do czegos dojsc, odkrywac i badac nowe rzeczy.
Potrzebna jest tylko lepsza moderacja i sprawniejsze zoraganizowanie forum- wiecej subfor etc
Moderacja jest zbyt słaba, nie ma ostrzezen,banowania - trolle czuja sie bezkarni a wsrod tego całego zametu naprawde trudno znalezc cos sensownego. Tyle spamu jest , ze łapy opadają. Co z tego, ze w zakladce forum jest ponad 50 stron ??
Wiecej subfor, zakladek to rzecz konieczna- wszystko jest pomieszane, nie przejrzyste i niedopracowane.
Jezeli czegos sie nie zrobi to gdy odwiedze kiedys znowu te same forum to pewnie zobacze komunikat "adres nie istnieje" albo zobacze coś po czym nie bede mial ochote wiecej tu wchodzic

Jednak to samo sie nie zrobi- oprocz mnie potrzebne sa osoby ktore poswieca dziennie troche czasu by to forum wrocilo do swej dawnej swiatlosci.
Spojrzcie na stare tematy- gdy liczba zarejestrowanych userow miescila sie w 3 cyfrach. Wtedy tam ludzie dochodzili do jakis wnioskow , rozwijali sie wszystko bylo przejrzyste a teraz ...
To co robimy : naprawiamy czy zatapiamy łajbę ?

ps.Specjalnie nie stworzylem tego tematu w dziale "technicze"
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Niko_
post 25.02.2008 - 19:56
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3431

Jak dla mnie, to:

a) U Darka na forum podfora są ściśle nazwane np. Spotkania z MTJ (czy jakoś tak), takie coś zmusza do napisania czegoś o MTJ. Ktoś kto piętrzy jakiś teorie a nigdy nie wyszedł z ciała, ani nie miał nawet LD nie napisze w takim temacie, bo żeby spotkać się z MTJ najczęściej trzeba właśnie opuścić ciało. Więc więcej tematycznych podforów, a nie taki bajzel co się "forum" nazywa i tam jest istny misz-masz.

b) co do Hyde-Park to badziewne tematy to jeszcze, ale tam odchodzi taka wiara we wszystko co paranormalne, że hej. Jakieś dzieci indygo, czarnoocy, UFO, kręgi w zbożu. Jeszcze jak ktoś napisze coś filozoficznego to pół biedy. Może zrobić podfora: UFO, Orbsy, New Age, Jasnowidzenie, Rzeczy niewyjaśnione, opowieści dziwnej treści, filozofia. Może warto zrobić część działów o zjawiskach paranormalnych. W zlikwidowanie Hyde-Parku nie wierzę, bo tam całe forum praktycznie siedzi.

W skrócie zrobiłbym bardziej sprecyzowane podfora. Na początku rozdzieliłbym forum na podfora:
1. Świadome śnienie
2. OOBE
3. Podróże mentalne
4. Paranormalne
5. Filozofia
6. Hyde Park

Może OBE i LD być w jednym podforum, bo to się miesza czasem.

Następnie porobiłbym precyzyjne zakładki w obrębie powyższych podforów ( nie wiem czy tak się da, ale ja bym tak zrobił)

Można to rozdzielić np.
a) focusami- (tak proponowałbym rozdzielić podforum "Podróże Mentalne", bo w OOBE ciężko dojść do terytoriów przekonań, Parku itd, więc mało kto by cokolwiek napisał, a podróżników mentalnych, którzy osiągnęli te rejony jest sporo)
b) sytuacyjnie ( czyli jak u Darka: Spotkania z MTJ, Wizyta w Parku, Zgromadzenie itd. , w taki sposób podzieliłbym podforum LD/OBE)
c) zjawiskami ( sposób na podzielenie podforum "paranormalne" np. UFO, Orbsy, Kręgi w zbożu, moc kryształów, Tarot...)
d) podforum filozofia nie dzieliłbym, ale można np. religie i bóg, życie, państwo, kosmologia...)

No i oczywiście w każdym z tych podforów dział dla początkujących i Faq

Żeby nie odgapiać od Darkowego forum, dałbym właśnie jeszcze "podróże mentalne" i "Zjawiska Paranormalne" i "Filozofię", bo tego tam za bardzo nie ma.

Następna sprawa do sprawniejsza administracja i skuteczniejsi admini, bany.

Można jak na LD4all.com robić jakieś zadania do wykonania w LD, Mentalnie, w OOBE, z czasem na wykonanie miesiąc. I wtedy ktoś kto się rejestruje mógłby pisać np. tylko w działach dla początkujących i dopiero po wykonaniu jednego takiego zadania zyskiwałby prawo do pisania w bardziej zaawansowanych tematach. Ale w realność takiego czegoś wątpię, bo na tym forum coś niewiele jest osób, które stale odwiedzają astral i jak Ci uzyskaliby prawo do pisania w bardziej zaawansowanych działach, to tamte świeciłyby pustkami, a to że mało osób, a to, że nie chciałoby się pisać o relacjach z wyjść, czymś poważnym i tak czy siak siedzieliby tacy w Hyde Parku. Ale pomysł podałem, bo może go ktoś jakoś twórczo rozwinie, udoskonali i jednak wyjdzie coś mądrego.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- starr   Zmiany W Forum   25.02.2008 - 17:14
- - mind trainee   To jest właśnie odpowiedz na pytanie "Po co...   25.02.2008 - 18:05
|- - Kronopio   Sam nosiłem się z założeniem podobnego tematu,...   25.02.2008 - 19:03
- - grzee   ... i jeszcze błagam, zróbcie coś z tą ortogra...   25.02.2008 - 19:22
- - Spyro   Popieram pomysl lamata oprocz punktu C. Hyde park ...   25.02.2008 - 19:37
- - Dziubas   Szczerze jestem za ratowaniem forum i podniesienie...   25.02.2008 - 19:54
- - Aloha Surfer11   Polecialy slowa krytyki co do nowego forum,ze jaka...   25.02.2008 - 19:58
- - LightRevan   To forum można uratować. Na taką liczbę użytk...   25.02.2008 - 20:28
- - Ketrab   Przypomniała się reklama z Wc-pikerem ,mniejsza ...   25.02.2008 - 20:41
- - SORROW   Hehe, Starze drogi ludziska podłapali Twą odezw...   25.02.2008 - 20:52
- - Marcin181   Ale sie czepiliście Darka... Darek stworzył coś...   25.02.2008 - 21:01
- - Karakan   Przepraszam, że się wtrącę. Dość już poró...   25.02.2008 - 21:57
|- - starr   Odwirusowywanie - 3 ostrzeżenia- przy 4-ym BAN o...   25.02.2008 - 22:03
|- - Dziubas   CYTAT(starr @ 25.02.2008 - 22:03) On...   25.02.2008 - 22:42
- - Max537   No i znowu sprawdza sie stare polskie przysłowie ...   25.02.2008 - 23:24
|- - starr   No i elegancko.Teraz Cat musi sie zjawic i zaakcep...   25.02.2008 - 23:57
|- - Dziubas   CYTAT(Max537 @ 25.02.2008 - 23:24) D...   26.02.2008 - 12:36
- - Theorion   Po przeczytaniu całego tematu, w końcu dostrzega...   26.02.2008 - 02:03
- - Ketrab   Ta sprawa nie dawała mi spokoju :) kosz to odpad...   26.02.2008 - 07:00
7 Stron V   1 2 3 > » 

Go to the top of the page
Start new topic