|
Odwirusowywanie - 3 ostrzeżenia- przy 4-ym BAN
ostrzezenia za : *obrazanie innych userów *spam i nic nie wnoszące posty Jezeli juz chcesz cos napisac to zastanów sie 2 razy. Dla przykladu 2 autentyczne posty z forum: "Nie wiem o co chodzi ale brzmi zayebiscie " "co?" Naprawde jezeli nie masz nic do powiedzenia to wacpan wstydu oszczędź
Tematy spamujace : Np Temat w ktorym obwieszczasz userom ,ze napisales wlasnie 30 postow jest ptrzebny na forum? jeszcze 3 takie numery i wylatujesz
Czy naprawde nie masz co robic oprocz wklejania skopiowanych artykułow z innych stron po 8 dziennie? Jezeli znajdziesz cos ciekawego to jasne podziel sie tym, ale zastanw sie jeszcze czy naprawde jest sens
Moga zaraz sie odezwac głosy, ze to za surowe itpd.No cóż- życie :) Czasem trzeba postepowac wg wielu zasad a jezeli ktos nie potrafi sie zachowac i odwala wioske to jego spawa- do widzenia ! Wszystko bedzie dobrze jezeli bedziemy sie nawzajem szanowac oraz dzialac z rozsadkiem. Nie chcem by to forum przepadlo bo ktos lubi sobie anonimowo wylac trucizne albo podenerwowac innych ludzi Sorrow piszesz,ze jezeli bedzimy za surowi to ludzie nam pouciekaja. Oni juz uciekli !!! Nawet Conchita juz nie mogla wytrzymac i sie spakowała ! Jezeli teraz ktos bedzie odchodzil przez to,ze nie moze pogodzic sie z nowymi zasadami to uwierz mi, ze chyba wiele na nich nie stracimy
Moderacja Wiem,ze moderator to tez tez czlowiek i nie zawsze ma czas i siłe by czyscic forum. Zauwazylem,ze najczesciej to Karakan odwala mokra robote.Ma dobre intencje jednak czasem jest zbyt poblazliwy.Zakmniecie tematu i przeniesienie go do kosza tak naprawde na dluzsza mete nic nie daje. Potrzebna jest wieksza liczba moderatorow. Proponuje jeszcze 4 ktorzy beda sprawiedliwie robili to co do nich nalezy. Ja zglaszam sie na ochotnika, choc w sumie powinno sie wybierac demokratycznie- przez ankiete.
Forum Podzial forum na "forum" oraz "dla poczatkujacych" to za malo. Powinno sie zrobic wiecej subfor- menatlne , ld (mowcie sobie co chcecie ale uwarzam,ze jest potrzebne) oraz pare mniejszych, np dotyczacych wibracji, technik, oraz pare innych. Oddzielny dzial trzeba zrobic na faq- tu juz swietna robote wykonal śp obe jerry :) Gdy juz ustalimy jaie owe dzialy sa potrzebne trzeba bedzie wybrac odpowiednie tematy z worka. Potrzebna jest do tego grupa osob- np jesli jest 50 stron to gdy zadeklaruje sie 5 chetnych(ja sie zglaszam na ochotnika) to na glowe wyjdzie 10 stron do przeszukania.Jezeli rozlozymy to na pare dni to na luzie to skonczymy w wolnych chwilach
hyde parki nalezy zostawic. Jezei ktos naprawde chce pospamowac to wejdzie w hyde, ci ktorzy nie sa ty zainteresowani będą omijali ten dzia łukiem . Hide park- filozofia warto zostawic bo lubie poczytac jakie jest zdanie was na inne tematy niz obe
A teraz pare słów:
Wczesniej bylo wiele kłótni. Koniec! To co było od teraz juz ni jest podejmowane do dyskusji.Nastepuje zasada pojednania- jezeli ktos cie obrazil, wczesniej miales cos do kogos - odpusc sobie.Jezeli nie potrafisz, jezeli nie mozesz pogodzic sie czyims stylem bycia to rozwiaz to na pw.Jezeli nie pasuja ci wartosci reprezentowane przez wiekszosc- ok mozesz o tym dyskutowac ale na spokojnie. Jezeli dalej nie widzisz tu miejsca to czy jest sens dalej szargac sobie nerwy? Oszczedz sobie tego i nam i sobie.
Szanujmy sie!!!!! Traktuj innego usera jak swoja ukochana mlodsza siostrzyczke. Nawet jezeli to co ktos pisze wydaje ci sie obrzydliwie gupje i masz ochote zbesztac do cna, opluc i wysmiac... pohamuj se prosze. Kogos bardzo mocno moga urazic twe slowa. Jezeli chcesz cos napisac- napisz to z glowa. Nie wysmiewaj ale daj jakies argumenty, na spokojnie. Traktuj innych tak jakbys sam chcial byc traktowany.
I narazie prosze nie wspominac o forum Darka- wiem dlaczego to zrobil i szanuje ta decyzje.Teraz jest czas by zrobic porzadki na oobe.pl tylko na tym sie skonctrujmy
|