oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Lęk A Osiągnięcie Oobe, Jak pokonać lęk?
nefrethete
post 28.02.2008 - 19:30
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Bardzo chciałabym osiągnąć ten stan oddzielenia od ciała fizycznego ale nie potrafię. Jestem pewna że główną przyczyną jest lęk. Jeszcze w ciągu dnia nie sprawia mi to tak wielkiego problemu jak w nocy choć właśnie wtedy panuja idealne warunki osiągnięcia oobe. Jak sobie z tym poradzić?
Myślę że moje obawy maja tego rodzaju obawy że: umrę, jakaś obca istota (zły duch lub inna) zrobi mi krzywdę, dostanę pomieszania umysłu lub sam szatan nie opęta. Te obawy są naprawdę silne. Choć wierzę, że podobno nie spotka mnie nic takiego po drugiej stronie to nie mogę powiedzieć że o tym wiem. Pomóżcie!!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
fallenka
post 28.02.2008 - 20:51
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ze mną jeszcze nie dawno było podobnie a powodem mojego strachu była ciemność.Zaczęłam wmawiać sobie że strach jeszcze bardziej mnie umacnia i że jest niczym innym jak tylko mną samą.Musisz go pokochać.Zrób sobie test, usiadz się w nocy w ciemnym pokoju i powiedz do siebie że lęki które siedzą w Twojej podświadomości są zmyślone i nieprawdziwe.

+Quote Post
nefrethete
post 28.02.2008 - 21:13
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Pewnie ciemność jest powodem mojego panicznego leku..Kiedyś tak bardzo się jej bałam (może nie tak w dzieciństwie jak już w wieku dorosłym) ze nie umiałam zasnąć przy zgaszonym świetle (to za sprawą jakiś książek z dziedziny okultyzmu o mrocznych mieszkańcach astralu), a najlepiej jeszcze jak był włączony telewizor. Z biegiem czasu pokonałam ten lęk tłumacząc sobie że w ciemności nie ma nic co może mi zaszkodzić, bo jestem chroniona i takie tam...
CYTAT(fallenka @ 28.02.2008 - 20:51) *
Zrób sobie test, usiadz się w nocy w ciemnym pokoju i powiedz do siebie że lęki które siedzą w Twojej podświadomości są zmyślone i nieprawdziwe.

Mogę spróbować...a tobie co pomogły?
Ja raczej potrzebuje mocniejszego powodu aby przekonać się że nie ma się czego obawiać.
Wyjście z cuiała i takie "obnażenie się" w pełnej okazałości jest jakby powtórką z rozrywki...

+Quote Post

Posty w temacie
3 Stron V   1 2 3 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park