oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Oobe - Nasza Wyobraznia??, Co myślicie na temat tych 2 artykułów
Omega
post 19.09.2006 - 18:14
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i dopiero początkujący w kwestii OOBE i LD, lecz świadome sny miałem spontanicznie, można powiedzieć od urodzenia. Wibracje, zmiany kolorów itd.

Mam pytanie, jaka jest wasza opinia na temat, tych dwóch poniższych artykułów. Nie próbuje udowodnić, że OOBE nie istnieje, bo sam próbuje do niego świadomie wejść, lecz chciałbym zdać wasze zdanie na ten tych dwóch arykułów.

http://www.hypnos.pl/index.php?sel=site&dz...e=ESP%20a%20OBE

http://www.przekroj.pl/index.php?option=co...=1&limitstart=0
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Songo
post 30.09.2006 - 22:18
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Witam.

Tekstu nieczytałem ani jednego lecz jeśli ktoś niewierzy w OOBE bo niewystarcza mu fakt podróży i widzenia własnego ciała niech sprubuje oddziaływać w OOBE na materie. Proponuje na szafie polozyc maly skrawek papieru i w stanie OOBE go przesunąć. Osoby znające już się na OOBE dadzą radę po paru prubach. Jeśli uda sie przesunąć i rano wstaniecie i zobaczycie to iż takie zdarzenie było faktem bedziecie wiedzieć, że OOBE istnieje.Wiele ludzi ma wątpliwości rozumiem, i ja kiedyś takowe miałem. Sztuką nie jest stwierdzić, że czegoś niema. Sztuką jest to sprawdzić i znegować lub potwierdzić. Szukać i przekonywać się na własnych doświadczeniach i przeżyciach. Człowiek jednak ma dziwną naturę. Znajdzie dowód ale ciągle mu mało... Mimo iż ma go w ręku szuka wytłumaczenia innego niż te w jakim celu szukał prawdy. Dziwna nasza natura lecz cóż takimi jesteśmy. Poczytam artykuły jutro to i więcej może coś napiszę

Pozdrawiam

+Quote Post
Ketrab
post 02.04.2007 - 21:55
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Songo @ 30.09.2006 - 23:18) *
Tekstu nieczytałem ani jednego lecz jeśli ktoś niewierzy w OOBE bo niewystarcza mu fakt podróży i widzenia własnego ciała

Gdzieś czytałem ,że rozdwojenie jaźni nie istnieje hmm...... trochę to wszystko zaczyna się robić pogmatwane,każdy ma swoje racje.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park