Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Spotkanie Mentalne
starr
post 10.03.2008 - 22:05
Post #1

Guests

Dzisiaj na chacie padł plan by w najbliższy poniedziałek spróbować wspólnej wyprawy mentalnej. Na początek proponuję coś prostego, np : wspólne spotkanie o określonej godzinie w wyznaczonym miejscu. Później uczestnicy będą musieli opisać swoje wrażenia, ewentualne dialogi itd. Przy następnych próbach podejmiemy się czegoś trudniejszego i bardziej skompikowanego. To będzie taka rozgrzewka.
Muszę napisać, że w mentalce jestem świerzy. Sądzę, że nagrania Moena których słucham pomoga mi w tym jednak byłbym wdzięczny gdyby, ktos poda dla mnie i innych jakies ciekawe, własne porady, które mogą sie nam przydać.
Szkoda, że Dziubas usunął konto :( przydałby się nam. Jednak żeby nie offtopować napiszę: jeżeli kocha to wróci (znowu :D)
Ten temat zakladam narazie tutaj bo jeszcze nie ma dzialu o mentalce. Gdy takowy powstanie temat zostanie przeniesiony.
Proszę o wpisywanie się chętnych wzięcia udziału. Przypominam, że tylko uczestnicy będą mogli pisać i komentować gdy temat bedzie zostanie aktywowany w dziale "Eksperymenty" .Wszyscy będa mogli czytać jednak pisać- tylko uczestnicy. To dla porządku plus zachęta do wzięcia udziału
Proszę o wpisywanie się, propozycje co do eksperymentu i porady.
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Majster
post 11.03.2008 - 19:57
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2298

Tyle czytałem o mentalce o jej zaletach i wadach ale nigdzie nie znalazłem jednej kwestii: w jaki sposób ją świadomie osiągacie? Obecnie eksperymentuje z LD (a dokładniej kwestią upływania czasu w LD) lecz jeśli mi ktoś wyjaśni to z chęcią się do eksperymentu przyłącze. Z osiągnieciem LD/OBE nie mam problemu więc może mentalkę też osiągnę bez większych problemów.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 11.03.2008 - 22:42
Post #3

Guests

Jezeli nikt nie odpisuje to ja coś napiszę. Próbowałem tylko kilka razy jednak przekonałem się, że inni postepuja podobnie. Po relaksacji po prostu wyobrazam sobie miejsce do ktorego chce trafic. Na poczatek zacznij od bliskich pomieszczen-chocby sasiedni pokoj w twoim domu.Wyobraź sobie ,ze tam jestes, sprobuj zaczac odczuwac drugimi zmyslami- tzn pocieraj sciany, rozgladaj sie itd.po prostu sie tam dostrój. Probuj zapomniec o swoim ciele fizycznym. Na poczatku trudno utrzymac koncetracje, co chwila zmysly z cf beda wracaly ale z biegiem czasu bedzie coraz lepiej a ty zakotwiczysz sie tam.Uwazaj tylko by nie zasnac, lepiej nie wykonuj tego na leżąco, moze usiadź w pozycji pół leżącej.
Gdy skonczysz mozesz sprobowac zweryfikować doswiadcznie: przejsc sie do pokoju i sprawdzic ile rzeczy sie zgadza. Jezeli kogos odwiedzales mozesz do tej osoby zadzwonic i sprawdzic czy to co wtedy widziales bylo prawdą.
Moja pierwsza wyprawa do kogos z weryfikacja bedzie dopiero jutro :D Jak wiec widzisz- wiecej jest checi niz doswiadczenia narazie ha ha . W sumie to i lepiej dzieki temu wszystkie postepy w eksploracjach partnerskich beda lepiej widoczne.
Wczesniej wybieralem sie do kogos jednak jeszcze tego nie weryfikowalem. po prostu koncetrowalem sie na idencie tej osoby i probowalem sobie wyobrazic to co na robi. Potem akcja sama plynela.
Tak to jest z mentalką, że na poczatlku trzeba troche poudawac a potem wszystko sie nakreca samo.
Moen twierdzi,ze wlasnie wyobraznia jest kluczem do niefizycznosci. Sęk w tym by z tej iluzji wybrac rzeczy prawdziwe.
Malo jest czasu do poniedzialku wiec moze termin troch przesuniemy choc nie jestem jeszcze pewien tego. Do tej pory zachecam byscie pocwiczyli dwojkami spotkania i weryfikowali doswiadczenia by spotkane grupowe wyszlo lepiej

Mam nagrania instruktażowe Moena z pl lektorem, napewno wam sie przydadzą. Nie będę umieszczal tutaj linku wiec jesli ktos ma ochote ich posluchac to niech sie odezwie do mnie na pw
+Quote Post

Posty w temacie
- starr   Spotkanie Mentalne   10.03.2008 - 22:05
- - MetaVirus   W mentalce mam niewiele doświadczenia, ale wchodz...   10.03.2008 - 22:09
- - warmine   moje zdanie znacie i to bardzo dokładnie :)   10.03.2008 - 22:18
- - ptysiek   chyba i ja sie pisze. sporbowac warto jak Meta nap...   10.03.2008 - 22:30
- - xec   Wchodze w to :)   10.03.2008 - 23:15
|- - suwak   CYTAT(xec @ 10.03.2008 - 23:15) Wcho...   11.03.2008 - 03:15
|- - Zbyszek   Tez chętnie posprawdzam. Będę w delegacji dłu�...   11.03.2008 - 10:51
- - Karakan   Też jestem obecny. Mentalkę dość dawno praktyk...   11.03.2008 - 00:14
- - Kuba32   Ja też jestem chętnym, chociaż w mentalkach nie...   11.03.2008 - 15:42
|- - starr   Dobrze, że coraz więcej chętnych jest. Radzę t...   11.03.2008 - 15:46
- - SORROW   Zbyszek czasami wrzucał ładne krajobrazy .Może ...   11.03.2008 - 16:47
|- - Zbyszek   Raz przyleciała do mnie Conti na budowie, wciągn...   11.03.2008 - 17:37
- - AlektO   Dołączam się do experymentu.   12.03.2008 - 10:38
- - vegnagun   Count me in. Zgłaszam się na kolejnego królika ...   12.03.2008 - 23:04
- - Kajetanmalyevil   Jak sie dowiem jak wywołac to spotkanie mentalne ...   12.03.2008 - 23:33
- - AlektO   Spotkanie ma się odbyć dziś o 24:00 w tym oto ...   12.03.2008 - 23:39
- - SORROW   Kurde , za późno wszedłem na stronkę. Moja pr...   13.03.2008 - 12:27
- - starr   Wczoraj padl spontan na chacie by zobic tego wiecz...   13.03.2008 - 14:30
4 Stron V   1 2 3 > » 

Go to the top of the page
Start new topic