Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> 'obserwacja Spełnialności' Research, Wysoce nielogiczne badanie naukowe.
vegnagun
post 16.02.2008 - 15:16
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2960

Co jak co ale tego sie po sobie nie spodziewałem - realista, człowiek "szkiełka i oka" zabrał się za OOBE a teraz odwaliła mu jazda na obserwowanie snów pod kątem ich interpretacji i spełniania w świecie rzeczywistym. Dokładnie od półtora miesiąca prowadze pewne obserwacje co do przekładania się snów na wydarzenia które mają mieć dopiero miejsce w przyszłości.
Zabrałem się za to nie bez powodu, nie z nudów, po prostu odkąd zacząłem prowadzić Dziennik Snów zacząłem zauważać pewne koneksje i zależności między snami i a zdarzeniami życia codziennego. A co najciekawsze owe odzwierciedlenia snów w rzeczywistości zdarzały mi się zawsze albo w dwa dni po nocy w której śniłem, albo po tygodniu.
Logika tego eksperymentu jest dosyć prosta. Równolegle z dziennikiem snów prowadzę oddzielny notatnik w którym zapisuje datę, kluczowe słowa związane ze snem i określam jego tematykę, dalej, zapisuję dwie kolejne daty ( doliczając w moim przypadku [dzień w którym śniłem] + [2 dni], +[7 dni]) dni w których według schematu powinno się coś stać związanego z treścią snu. Potem jeśli widzę jakiś związek notuje dokładnie w czym się on przejawił. Jak do tej pory w przypadku 45% snów bezsprzecznie mogę stwierdzić że mi się spełniły. Do eksperymentu podszedłem czysto hipotetycznie. Do tej pory nie chce mi się wierzyć że istnieje jakiś związek między snem a jawą. Może jakby zaczęły spełniać się w 100% spróbowałbym uwierzyć, na razie zwalam wszystko na zbieg okoliczności ;)
Gdyby ktoś z forumowiczów napisał coś podobnego w swoim temacie prawdopodobnie skomentowałbym to jednym słowem "ŻAL" czy "no comments". Jednak gdy na własnej skórze, bez jakiejkolwiek mojej ingerencji sny rzeczywiście się spełniały zacząłem na poważnie je śledzić.
Jedni z was zgonią to na 'Siłę autosugestii', jedni po prostu nie uwierzą, inni nie nadążą o co chodzi, opinii reszty chętnie wysłucham.
Tymczasem POZDRO and MAY THE FORCE BE WITH US! :)))
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kondi
post 12.03.2008 - 22:22
Post #2

Guests

Prawo mentalizmu (umysłowości): Wszystko jest umysłem; Wszechświat jest Mentalny; Wszechświat składa się z myśli

Prawo przyczyny i skutku: Każda przyczyna ma swój skutek, a każdy skutek ma swoją przyczynę; wszystko dzieje się według Prawa; przypadek nie jest niczym innym, jak inną nazwą Prawa, gdy ono nie jest rozpoznane (przypadek to jedynie nazwa dla nierozpoznanego Prawa); istnieje wiele poziomów, na których rozgrywają się przyczyny, lecz nic nie ucieknie przed Prawem (istnieje wiele płaszczyzn przyczynowości, lecz nic nie wymyka się Prawu)
+Quote Post

Posty w temacie

Go to the top of the page
Start new topic