Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dostanie Się Do Podświadomości
marcinek665
post 16.03.2008 - 22:47
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 2370

Czy jest jakiś sposób, dzięki któremu można byłoby osiągnąć stan, w którym będzie możliwe "korzystanie" z podświadomości?? Podobno nasza świadomość, to tylko mały procent wszystkich wspomnień i tego, czego się dotychczasowo nauczyliśmy. Myślę, że w podświadomości jest przechowywanych wiele (o ile nie wszystkie) informacji jakie usłyszeliśmy lub przeczytaliśmy. Jestem ciekawy, czy da się jakoś dostać do tych myśli zachowanych w podświadomości. Dokładnie to chodzi mi o to, żeby w jakiś kontrolowany przeze mnie sposób dostać się do tej podświadomości i "przeglądać" to, co jest w niej przechowywane. Za jakiekolwiek pomocne wypowiedzi z góry dziękuje ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
marcinek665
post 17.03.2008 - 20:52
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 2370

Czytałem pare książek o "metaprogramach" i "filtrach". Filtry są odpowiedzialne m.in za pomijanie niektórych wiadomości. Mnie interesuje to, żeby "przestawić" ten filtr tak, abym mógł tak jakby przyjmować więcej informacji. Głównie mi zależy na nauce, bo mimo, że ze wszystkim spokojnie mi idzie, to z historią (a akurat na historii trzeba wszystko po prostu wykuć) mi idzie bardzo słabo. W razie czego można chyba przestawić te podświadomość tak jak było wcześniej, więc myślę, że nic nie mam do stracenia.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 17.03.2008 - 22:07
Post #3

Guests

Więcej blokad oraz filtrów zaczyna puszczać gdy fale na których pracuje mózg sa na coraz nizszych czestotliwosciach. Już podczas stanu alfa(lekki relaks, odprężenie- nie musisz sie starac by go osiagnac- po prostu wygodnie sie półóż i rozluźnij) podświadomość jest bardziej podatna na sugestie. Sposoby jak to zrobic znajdziesz w internecie- afirmacje, sposoby wizualizcji , jest tego naprawde mnóstwo. Tylko bądź pewny, że zaznajomiłes sie z tym dobrze zanim cokolwiek zaczniesz ! Jeżeli będziesz miał jakies pytania to pisz, tylko nie pytaj się o rzeczy podstawowe. Zanim zapytasz to sprawdź czy sam nie możesz znaleźć odpowiedzi.
Co do nauki- nie stosowałem tego by przyswajać wiedzę. Radzę Ci zainteresować sie metodą Silvy. Odkrył on paradoksalną rzecz- gdy mózg pracuje na coraz wolniejszych falach(czyli jest bliżej snu) jest bradziej efektywniejszy. Opracował metody by to wykorzystac dla wlasnych korzysci.Jego sposby często sa bardzo podobne do tych ktore znajdziesz w internecie jako proponowane do pracy z podświadomością.

Natomiast raczej nie licz ,ze zrobisz pare sesji ze swoja podswiadomoscia i nagle wszystko ruszy z kopyta a nauka stanie sie prosta, latwa i przyjemna. To nie tak, w sumie poczytasz i sam zrozumiesz

Uzywaj opcj szukaj :I http://www.oobe.pl/park/Male-Pytanie-Na-Te...sci.-t2122.html
Tam tez sie udzielilem wiec chyba niektore rzeczy powinny stac sie dla Ciebe jasne teraz
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic