oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zachowywanie świadomości Podczas Wizualizacji, i podróży mentalnych
MetaPsyche
post 17.03.2008 - 20:54
Post #1

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Macie jakieś sprawdzone sposoby, aby nie odpływać podczas wizualizacji? Chodzi mi o wyostrzenie świadomości podczas wizualizowania.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Majster
post 18.03.2008 - 01:48
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Niestety niewiele wiem o podróżach mentalnych. (2 podejścia i raczej niemożność nawiązania połączenia z miejscem/ osobą). Ale wizualizację stosuję często jak chcem zasnąć, bo od zawsze miałem z tym problemy.
Ostatnio zrobiłem coś dziwnego... chciałem się dostać w głębokie pokłady pamięci... jak najszybciej? Oczywiście przez wizualizację, odtworzenie tego co siędziało. Powód prozaiczny, chciałem sobie przupomnieć tytuł fajnego anime. Co z tego wyszło? Nie dość, że odzyskiwałem po każdym śnie świadomość to za każdym razem gdy to się działo miałem LD - 3 ld w ciągu godziny.
Zboczyłem nieco z tematu, prawda. Lecz w tym całym wywodzie chodziło o to, że jeżeli jest głębszy sens w wizualizacji, coś co da Ci powód do dalszego drążenia to z całą pewnością nie zaśniesz/nie zaśniemy.

Nawiasem mówiąc ZA*****Y sposób na docieranie do wspomnień o których się nie pamięta!

Tak czy siak, stosując wizualizację umiejetnie potrafimy nad nią zapanować - nie dać się ponieść, samą siłą woli, czyż nie?
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park