|
|
21.03.2008 - 22:56
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatnio mnie zaintrygowało to że przeglądając wiele artykułów związanych właśnie z OOBE było ono uznawane za coś złego, odmiana okultyzmu. Osobiście nie jestem katolikiem, nie uznaje żadnej religii. Kiedyś bylem Świadkiem Jehowy lecz moje spojrzenie na świat zmieniło sie.
Wracając to tematu, natknołem sie na kilka artykułów, gdzie było nadmienione że osoby, które praktykowały OOBE zostały nawiedzone i potrzebowały pomocy egzorcysty. Zdaniem wielu osób, przez OOBE otwieramy niejako furtke "złym istotą", "demonom", które chcą zawłądnąć naszym ciałem. Wiele internautów sie wypowiada o swoich "negatywnych" odrkyciach gdy byli w fazie oobe... Także sie nasuwa pytanie...dlaczego ludzie nigdy nie zobaczyli...nie oduczli obecności Boga ?? Zaś często mają przywilej spotykać istoty wrogie ?? Akurat religja katolicka uważa wychodzenie z ciała za coś złego, ingerujemy w prawa natury, co może źle wpłynąć na pojedyncze jednostki. Może ja osobiście jestem przewrażliwiony na tym punkcie. Bedąc Świadkiem Jehowy, było mi od zawsze wszczepiane ze ogolnie religja Katolicka jest organizjacją szatana... O tarocie, wróżbach nie było wogule mowy. Było wiele przypadków wśrud świadków, którzy mieli stycznośćz demonami przez takie praktyki jak tarot czy zwykle posiadanie katolickich obrazów religijnych... Mogę tutaj przytoczyć kilka sytuacji z mojej rodziny. Ładne pare lat temu, praktycznie wtedy bylem jeszcze dzieckiem, już moja rodzina bylł Świadkami Jehowy. Dziadkowie mieli jeszcze jakis obraz z maryją czy coś podobnego. I kturegoś razu przyszedl demon do mojego dziakda w nocy i upominal sie że ma coś co nie należy do niego... Po tej sytuacji szukali rzeczy jakiś, ktore mogły go przywołać, akurat natkneli się na ten obraz który leżał na szafie. Został wyrzucony, a dziadek czekał z kijem nastepnego dnia wieczorem, wydaje sie smieszne lecz prawdziwe. Druga sytuacja...dotyczy ona mojej mamy. Moj ojciec był katolikiem, lecz moja mama rożnymi sposobami chciała aby też był świadkiem. Kiedy mój ojciec zaczoł sie interesowac "prawdą", pewnego ranka gdy moja mama wstała ukazały sie jej w wielkie oczy, nie wiem jak to wygladało, coś co chciało mojego ojca jej odebrać. Trzecia sytuacja. Kilka lat temu jeszcze spałem z moja mamą akurat tak wyszło ze było to po przeprowadzce. W nocy obudziło coś mnie lecz, tak naprawde nie wiedziałem co. Wiedziałem ze coś jest nie tak. Jak sie rano okazało moja mama miała kolejny raz gościa...który nie był pokojowo nastawiony. Co się okazało?? Mama dostała dzień wczesniej jakśś moente w Banku z jakimś swiętym. Oczywiście rankiem wyrzuciła i był spokój. Akutalnie moja mama też nie jest świadkiem Jehowy, zajmuje sie tarotem, czyta różne gazety jak Giazdy itp. Dlatego mam pewne wątpliwości co do tego czy OOBE jest bezpieczne...Możliwe ze każdy ma oobe nieświadomie,lecz wtedy nie ingerujemy w świat natury. Zaś kiedy już staramy sie robić świadomie może to być niebezpieczne Jedni sądzą ze nam się tam nic nie może stać, ze mamy swoich "opiekunów", lecz mogą sie tyko podszywać nieprawda? Drudzy zaś uważają, jak już pisałem wcześniej ze otwieramy furtke dla dych istot aby mogły wtargnąc w nasze życie. Darek Sugier np. w swoim wywiadzie mówił ze osoba w astralu weszła w niego, że wstrzykiwano mu w jego ciało stralne jakieś materie. Mogły to być złe istoty, które chciały w niego wejśc wingerować w jego życie. Chce przeżyć OOBE, chce wkońcu poznać sens życia, poczuć wolność, lecz zawsze gdy staram sie wyciszyć i prubóje wyjść boje sie...strach jest silniejszy. Od małego miałem wszczepiane takie a nie inne zasady. Wszystko co złe,magia,tarot było przypisywane szatanowi, demonom. Dlatego prosze osoby, ktore juz wychodzą od dłuższego czasu aby sie wypowiedziały doradziły. Bede bardzo wdzięczny...no troche sie rozpisałem :P Przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne, no ale taki jestem :P |
|
|
|
![]() |
22.03.2008 - 12:05
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jeśli na prawdę ten strach cię tak męczy to wmawiaj sobie że ich niema
|
|
|
|
Spartanin Oobe...złe Istoty,demony,bog 21.03.2008 - 22:56
Artur_flyer Fajno.
Napisałeś od serca, szczerze co myślisz.... 21.03.2008 - 23:20
Noobek A to ciekawe podejście świadkowie Jehowy mają d... 21.03.2008 - 23:59
Pavlo Na prawdę tak sądzicie o katolikach? No ale nie ... 22.03.2008 - 11:50
Spartanin Jak już mówiłem nie jestem Świadkiem Jehowy na... 22.03.2008 - 12:00
Spartanin ta łatwo Ci mówić... :D Ja wierze że są, zres... 22.03.2008 - 12:08
Pavlo Jeśli to ci pomorze to ja w domu mam pełno świ�... 22.03.2008 - 12:16
fallenka Może się za dużo horrorów naoglądałeś?Tez m... 22.03.2008 - 14:07
Spartanin Ja lubie bardzo horrory lecz one nie działają na... 22.03.2008 - 14:13
set.h Systemy przekonań w których grzęźniemy jako is... 22.03.2008 - 14:48
Danahi Hehe, sama jeszcze niedawno zakładałam temat o d... 22.03.2008 - 15:25
Szopen Ehh, jak to czytam to aż nie chce mi się pisać.... 22.03.2008 - 15:34
Danahi Może ma lęk, ale to nie znaczy, że go nie pokon... 22.03.2008 - 15:51
Spartanin W końcu jestem Spartanin:) Postaram sie przezwyci... 22.03.2008 - 16:05
Pavveł no cóż... spróbuję się zbytnio nie rozpisać ... 22.03.2008 - 23:28
Werewolf Ciekawa teoria jeśli chodzi o strach Pavveł, ale... 23.03.2008 - 11:16
Pavveł bardzo dobrze, że się zmusiles i odpowiedziales ... 23.03.2008 - 22:53
Werewolf Do twojej definicji demona można podpasować bard... 24.03.2008 - 18:39
Shaniqua Strasznie się przestraszyłam...przeczytałam że... 29.03.2008 - 23:18![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |