oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pogłębianie Transu, Nowa metoda
Rafael
post 22.03.2008 - 12:23
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

To od początku. Ćwiczę od dłuższego czasu oobe, ale jeszcze nie wyszedłem. Znalazłem w google stronę z metodą (wydaje mi się że bardzo dobrą) Trzeba się jak zwykle zrelaksować i wizualizować sobie księgę. Liczyć jej kartki tak szybko jak oddychamy (raczej powoli) Gdy doliczymy do 100, albo do 0 (zależy jak kto liczył) powinny się pojawić przedsenne obrazy i dźwięki (chyba hipnagogi) Następnie jest odrętwienie. Napisane jest w metodzie : pogłębiać ten stan (raczej chodzi o trans) . Potem tracimy przytomność i jesteśmy w paraliżu, następnie wychodzimy.
Moje pytania są takie:
1. Jak pogłębić ten stan przed paraliżem (trans?)
2. Czy hipnagogi to są po prostu myśli, które nam przeszkadzają i chcą nas "wciągnąć"?
3. Ile trzeba czekać, bo nie raz leże bardzo długo i nie wytrzymuje.

P.s. Myślę że to dobra metoda, nie piście mi w odpowiedzi spróbuj 4+1, na mnie to nie działa.
Jeżeli był już taki temat to przepraszam.
Jeśli są jakiej błędy w pisowni to napiście na PW....
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mto
post 22.03.2008 - 13:02
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Rafael @ 22.03.2008 - 12:23) *
To od początku. Ćwiczę od dłuższego czasu oobe, ale jeszcze nie wyszedłem. Znalazłem w google stronę z metodą (wydaje mi się że bardzo dobrą) Trzeba się jak zwykle zrelaksować i wizualizować sobie księgę. Liczyć jej kartki tak szybko jak oddychamy (raczej powoli) Gdy doliczymy do 100, albo do 0 (zależy jak kto liczył) powinny się pojawić przedsenne obrazy i dźwięki (chyba hipnagogi) Następnie jest odrętwienie. Napisane jest w metodzie : pogłębiać ten stan (raczej chodzi o trans) . Potem tracimy przytomność i jesteśmy w paraliżu, następnie wychodzimy.
Moje pytania są takie:
1. Jak pogłębić ten stan przed paraliżem (trans?)
2. Czy hipnagogi to są po prostu myśli, które nam przeszkadzają i chcą nas "wciągnąć"?
3. Ile trzeba czekać, bo nie raz leże bardzo długo i nie wytrzymuje.

P.s. Myślę że to dobra metoda, nie piście mi w odpowiedzi spróbuj 4+1, na mnie to nie działa.
Jeżeli był już taki temat to przepraszam.
Jeśli są jakiej błędy w pisowni to napiście na PW....

To jest metoda na wchodzenie w stan alfa. Niestety w OOBE się nie przyda, raczej do LD. Poatym jeśli policzysz do 20 i zaswędzi CIę nos to musisz liczyć od nowa ;)) Już lepeij poprostu leżeć i myśleć o tym co dziś robiłeś...
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park