oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pogłębianie Transu, Nowa metoda
Rafael
post 22.03.2008 - 12:23
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

To od początku. Ćwiczę od dłuższego czasu oobe, ale jeszcze nie wyszedłem. Znalazłem w google stronę z metodą (wydaje mi się że bardzo dobrą) Trzeba się jak zwykle zrelaksować i wizualizować sobie księgę. Liczyć jej kartki tak szybko jak oddychamy (raczej powoli) Gdy doliczymy do 100, albo do 0 (zależy jak kto liczył) powinny się pojawić przedsenne obrazy i dźwięki (chyba hipnagogi) Następnie jest odrętwienie. Napisane jest w metodzie : pogłębiać ten stan (raczej chodzi o trans) . Potem tracimy przytomność i jesteśmy w paraliżu, następnie wychodzimy.
Moje pytania są takie:
1. Jak pogłębić ten stan przed paraliżem (trans?)
2. Czy hipnagogi to są po prostu myśli, które nam przeszkadzają i chcą nas "wciągnąć"?
3. Ile trzeba czekać, bo nie raz leże bardzo długo i nie wytrzymuje.

P.s. Myślę że to dobra metoda, nie piście mi w odpowiedzi spróbuj 4+1, na mnie to nie działa.
Jeżeli był już taki temat to przepraszam.
Jeśli są jakiej błędy w pisowni to napiście na PW....
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Szopen
post 22.03.2008 - 15:31
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ludzie nauczcie się czytać. jest coś takiego jak obepedia na naszej stronie i tam poszukajcie hasła hipnagogi a nie zadajecie bezporzebne pytania...

AD1
muzyką transową - poszukaj w internecie. polecam www.google.pl

AD2
poszukaj na obepedi hasło hipnagigi

AD3
Jest to indywidualna sprawa. Ja raz czekam nawet z 2,5h i nic a raz po pół godzinie już mam paraliż. Zależy o głównie od wpływu FŚ. Czyli jak jesteś po jakimś treningu i jesteś bardzo zmęczony (fizycznie) to jest łatwiej i szybciej.

p.s. co do 4+1 to nie chodzi o to że uda się, tylko o to, że po prostu jest łatwiej niż wieczorem, naro, czy po połódniu.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park