oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ld Czy To Napewno To Jest Sen..., Sen to tak naprawde usuwanie wiadomości
chacken
post 18.01.2008 - 19:34
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Niedawno w telewizji słyszałem że sen to tak naprawde usuwanie wiadomości których nasz mózg już niepotrzebuje. I to co widzimy podczas snu czyli "miejsca ,ludzi , rozmowy" jest tak naprawde przelatującymi nam przed oczami wymieszanymi ze sobą myślami które nasz mózg stara się usunąc. Jak ktoś z was będzie miał sen nieświadomy to sprubujcie sobie wszystkie czynności (ze snu) dopasowac do waszego życia (przeszłośc , przyszłośc)

Dostosowując sie do tej teorii
Tak więc co się dzieje w naszym mózgu jeżeli my zaczynamy kontrolowac nasz sen?
Czy możemy nazwac to snem jeżeli go kontrolujemy?

I te pytania męczą mnie już jakiś czas.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 23.03.2008 - 14:27
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(chacken @ 18.01.2008 - 19:34) *
Dostosowując sie do tej teorii
Tak więc co się dzieje w naszym mózgu jeżeli my zaczynamy kontrolowac nasz sen?
Czy możemy nazwac to snem jeżeli go kontrolujemy?

I te pytania męczą mnie już jakiś czas.

Nie możemy go nazwać snem, bo jeśli go kontrolujemy, to świadomy sen ;)
A ja w zasadzie nigdy nie miewam snów, które nawiązywałyby do zdarzeń z życia, czy problemów, zazwyczaj rozwiązuje je i wizualizuję przed snem, dzięki temu sen może być przyjemny i oderwany od rzeczywistości. Więc czy można rzec, iż mózg usuwa zbędne info? Może tak robi, może też szuka odpowiedzi na pytania zadane w ciągu dnia, jeśli jednak te czynności robi się świadomie przed snem, to chyba sen służy odprężeniu lub innym celom.

Co do stwierdzenia leona, że dla niego wszystkie sny, to sny prorocze, to jak wiadomo jest w wielkim błędzie, ponieważ jako tako przyszłość nie istnieje i przewidzieć jej się nie da - można co najwyżej dostrzec jej potencjalny wariant dla nas, który jest oczywiście jednym z miliardów miliardów ;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park