|
Ja natomiast zabrałem się za lekturę podręcznika "Nowe Drogi Energii" Roberta Bruce'a, polecanej wyżej przez Mind Trainee (dzięki ;)). I warto zauważyć, że ta książka oferuje inny sposób na pracę z czakrami i rozwijaniem ciała energetycznego. Wszędzie ćwiczenia związane z czakrami opierają się głównie na wizualizacji, w przypadku tej książki jednak autor uczy stosowania innej metody a mianowicie zupełnie nowej techniki manipulowania ciałem energetycznym opartej na zmyśle dotyku, nazywanej wyobrażeniem dotyku ( z ang. Tactile Imaging, w skrócie TI). Jest to szczególnie pomocne dla osób którym wizualizacja nie idzie najlepiej, zresztą na samym początku autor wyjaśnia czym tak naprawdę jest wizualizacja i dlaczego tak wiele osób ma z nią problemy. Jestem dopiero na początku podręcznika i moja przygoda z czakrami się dopiero zaczyna ale książka już zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i podzielam zdanie Mind Trainee. Warto się za nią wziąść jeśli chce się odnieść szybko pożądane rezultaty i rozwinąć swoje zdolności psychologiczne.
|