Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Za Dużo Snów..., Co za dużo, to nie zdrowo.
vegnagun
post 29.03.2008 - 13:49
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2960

Jeszcze kilka dni temu narzekałem na brak snów a dzisiejszej nocy miałem ich tyle, że ciężko mi to wszystko ogarnąć co się w nocy działo. Trudno mi w to uwierzyć ale pamiętam dosyć dokładnie fabułę każdego, a nawet takie szczegóły jak godzina podawana przez osobę we śnie (12:45 :)) Udało mi się dokładnie podzielić, opisać i policzyć sny. A teraz złapcie się czegoś... doliczyłem się 7 snów! I to nie byle jakich. Długie, skomplikowane, niektóre wręcz kryminalne. I to wszystko w ciągu jednej nocy!
Noc była dziwna pod jednym względem, co mi się nie spodobało. Mimo 8-godzinnego snu wstałem o 9:00 jakiś kołowaty i zmęczony, cały czas byłem śpiący. Usiadłem do komputera, ale po godzinie zdecydowałem się jeszcze na drzemkę. Przed zaśnięciem prawie wyszedłem, ale tego póki co opisywał nie będę. Gdy zasnąłem miałem właśnie siódmy sen. Obudziłem się po 12. I nawet teraz gdy pisze tego posta, lekko kręci mi się w głowie i czuję się niewyspany, kawa powoli stawia mnie na nogi ale cały czas na myśl nasuwają mi się pytania:
* Czy to możliwe, że nadmierna aktywność mózgu w nocy jest w stanie tak wyczerpać?
* Czy to, że przesłuchałem przed snem Hemi-Sync-.Sleeping.Through.The.Rain (użyłem tego pierwszy raz) i afirmacje mogło wywołać tą nadmierną ilość snów?
* Skąd te zawroty głowy i uczucie niewyspania mimo (łącznie) 10 godzin snu?
* Czy ktoś z was miał już tyle snów jednej nocy, czy zgłosić się już do Księgi Rekordów Guinessa ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
fallenka
post 30.03.2008 - 22:38
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3128

CYTAT(Meshu @ 30.03.2008 - 21:02) *
Jest jakaś metoda, by mieć dużo snów jednej nocy? Bo czasem mam tak, że zasypiam i sie budze... A ja chce mieć dużo znów :P

Podobno właśnie po walerianie (w wystarczająco odpowiednich ilościach)ma się od groma snów a nawet i ld.
Jeszcze nie próbowałam ale pewnie jak znam życie to to nastąpi.<wszystko oczywiście w imię nauki-a jak:P>
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic