oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zachowywanie świadomości Podczas Wizualizacji, i podróży mentalnych
MetaPsyche
post 17.03.2008 - 20:54
Post #1

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Macie jakieś sprawdzone sposoby, aby nie odpływać podczas wizualizacji? Chodzi mi o wyostrzenie świadomości podczas wizualizowania.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
fallenka
post 30.03.2008 - 23:03
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

pomedytuj-uwierz że to pomaga

+Quote Post
starr
post 31.03.2008 - 01:13
Post #3

Guests

Po prostu ćwicz tą koncetrację :) Mozna to robić w każdej chwili:
Gdy idziesz ulicą : Mozesz sie kompletnie wyciszyć i koncetrowac tylko na zmysłach a jakiekolwiek myśli energicznie odpychać. Możesz tez przygladac sie własnym myślom i uwazac tak by zdania w mysli były skladane najlepiej jak potrafisz.
Poćwicz sobie w domu skupiajac uwage tylko na 1 obiekcie i broniac sie przed jakimkolwiek dialogiem wewnetrznym. Np skup sie i patrz jak najdluzej na wskazowke zegarka czy w inny dowolny punkt.
Gdy czytasz ksiazke przerywaj co 2 zdania, zamknij oczy i sprobuj przypomniec sobie slowo w slowo co czytałaś. Nastepnie znow przeczytaj 2 zdania i powtorz juz 4 zdania itd.
Jezeli masz problemy z wyciszaniem mysli podczas medytacji to nie walcz z nimi bo walcząc tylko je podsycasz. Lepiej zamknij oczy i obserwuj mysli nie komentujac ich. PO prostu jesli jakas mysl przyjdzie to obserwuj ale nie odganiaj jej czy nie rozwijaj. Po chwili sama odejdzie a przyjdzie po chwili nastepna. Z kazda chwila bedzie ich coraz mniej az wogle ucichną. Wtedy koncetruj sie tylko na swoim oddechu. Im wiecej bedziesz cwiczyc tym Twoj umysl bedzie ostrzejszy.
To bardzo pomaga w podróżach mentalnych. Lepiej natomiast jest odczuwac niz wyobrazac sobie obraz. Obraz szczerze mówiac ciężko jest mi utrzymac , natomiast gdy sobie cos wyobrażam- wczuwam sie w to wtedy efekty są o wiele lepsze. Nawet widok mi zaczyna sam sie pojawiac i jest lepszej jakosci niz ten usilnie wywolywany:)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park