Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Podświadomość
pieczywo
post 07.04.2007 - 07:10
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 4

Ostatnio mialem cos takiego:
Jakos w srodku nocy, miedzy jawą a snem. Słysze w głowie: "Teraz wstan". Od razu obudzilem sie z letargu i przystapilem do dzialania. Szybko wyobrazilem sobie jak sie odrywam od ciala. Tak tez sie natychmiast stalo, wstalem dostroilem sie itd. Już byłem w POZA. Dodam, ze wczesniej wychodzilem juz ta (pozornie łatwą) metodą.

Chcialbym dowiedziec sie jak, kiedy, ogolnie w jakich sytuacjach slyszycie podpowiedzi podswiadomosci?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Discoverer
post 07.04.2007 - 19:45
Post #2

OBE Maniak 41
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 55

Trzy razy miałem aktywacje świadomości to znaczy nie były poprzedzone tekstem słownym.
Mianowicie o 1h w nocy kładę się zamykam oczy po 10 min zasypiam(reset świadomości) po 30 lub 50 min moja świadomość się załącza będąc już w głębokim transie czasem powodują to wibracje a innym razem od tak, nie wiem, z jakiej przyczyny.
Żeby znaleźć "kluczu" tych przebudzeń samoistnych. Zakładam ze wiele czynników na to wpływa aktualny stan umysły, rozluźnienia, afirmacja itp.., Lecz w tych trzech przypadkach zastosowałem tylko przed snem afirmacje.

Na ftp jest plik mp3 o nazwie "Programowanie Umysłu" lektor w tle relaksujących rytmach muzycznych wprowadzając słuchacza w lekki trans. Stara się wywołać pozytywne myśli, przygotowany tekst ma na celu zaprogramować podświadomość na tory optymistycznego podchodzenia do wielu wątków w życiu.

Może by stworzyć taki kawałek "Programowanie Umysłu - OOBE) z dobrze przygotowanym tekstem, czyli:
Afirmacji, inf. typu dziś opuścisz ciało, pomyśl, jakie to wspaniałe uczucie być wolnym.....itd
Istotne żeby tekst był łatwy w odbiorze treść działający dobrze na wyobraźnie skłaniał podświadomość, aby aktywowała świadomość będąc już w fazie snu czy tez wkraczając w ten stan, aby był bardzo sugestywny. Powiedzmy fundamentalnie z pierwotnego tekstu "Programowanie Umysłu" można było by podobnie ułożyć wstęp środek i zakończenie jak jest tam tyle ze z treścią OOBE :) muzyka tamta jest idealna do podkładu.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 07.04.2007 - 20:00
Post #3

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

By podswiadomosc sie przedstawiła ,to trzeba sie troche postarac i pomeczyc..
Lepiej wyjdziecie na tym jak zapomnicie to osamotniające slowo.
Swiadomosć czy podświadomość to ten sam typek.A wiec gdy ona podpowiada ,to my sami sobie podpowiadamy.To tak jak kopanie piłki raz lewa a raz prawą nogą.
Podpowiadanie sobie samemu nie jest zalezne od okolicznosci tylko woli.Ta niby podswiadomosc podpowiada kiedy to robimy.

Pieczywo , ja bym pytal.
Dlaczego nie słysze jak do siebie gadam , a przede wszystkim, podziekował komuś za wizyte.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic