Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Nasze Podróże I Doznania., -siedzisz w temacie? podyskutuj!
6umerang
post 02.04.2008 - 14:50
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Chciałbym podyskutować z osobami, dla których podróże mentalne to chleb powszedni - co do tej pory udało wam się osiągnąć? Jakieś odzyskania, ciekawe podróże, rzeczy niespodziewane, ciekawe rozmowy, etc

Jako, że dyskusję otwarłem wypada powiedzieć coś od siebie:

Otóż kiedy ja zostałem oświecony o mentalce (choć pewną wprawę w tym miałem), to pewnego razu przebywając w miejscu istniejącym niegdyś w rzeczywistości (istnieje do dziś, ale zmienione - to miejsce z przeszłości) zdarzyło się coś zupełnie nieplanowanego i dziwnego - cała sceneria zaczęła się zmieniać a ja trafiłem jakby do innego czasu przypominającego miasteczko z XVI-XVIII wieku (nie wiem dokładnie z jakiego bo się nie znam), przebywałem tam krótko bo spanikowałem, ale że całość odbywała się przy dobrym "wtopieniu" był niemal idealny realizm sytuacji - to było pierwsze prawdziwe zdarzenie, które dało mi do myślenia i faktycznie zacząłem interesować się tematem podróży mentalnych.

Bywało też kilka ciekawych wizji dotyczących różnych osób, czy zdarzeń, często mentalka służy mi w celach rekreacyjnych, tzn latam sobie po różnych miejscach, czasami robię zupełnie przyziemne rzeczy, zdarzyło mi się też przeleżeć na "mentalnej" łączce dobre 10 minut rozkoszując się zapachem trawy, ciepłem słońca, śpiewem ptaków i wiaterkiem, było mi tak dobrze, że wcale nie miałem ochoty ruszać tyłka i gimnastykować umysł - po wróceniu do umysłu czułem się jak super wyspany, zregenerowany człowiek - właśnie nim dowiedziałem się co to podróż mentalna do takich celów i zabaw używałem owego "środka lokomocji"...

Podróże mentalne są interesujące ponieważ po wcale nie długim treningu człowiek łatwo i szybko osiąga doznania równe tym z oobe, czy ld ale przy braku problemów ze świadomością, czy wejściem w ten stan (choć to trochę trwa) - opowiedzcie coś o waszych przygodach, tych zwykłych i niezwykłych, żeby inni zobaczyli, że mentalka nie jest nudna...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 05.04.2008 - 14:51
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Mam identyczne spojrzenie na mentalkę -- początkowo też sądziłem, że to wyobraźnia, potem mnie oświecono, ale nie dowierzałem, obecnie wiem, że jest to bardzo specyficzny stan umysłu (odmienny stan świadomości, hehe), w którym po pierwsze wyobraźnia odgrywa niebagatelną rolę, ale po drugie nasz umysł jest otwarty na energie subtelne, którymi można właśnie sterować przy pomocy obrazów. Sam się przekonałem właśnie w mentalce, że można przekazywać całkiem skomplikowane myśli ale pod warunkiem, że przekazywane są w postaci obrazów, nie słów - słowa są ciężkie do przekazania - odczytanie cyfr z kartki, czy też słów jest trudne, ale jeżeli prześle się scenę w której pisze się owe cyfry wkomponowane w jakieś obrazy i wydarzenia, wówczas odczytanie jest dużo łatwiejsze, ponieważ łatwiej nam zobaczyć "wyobraźnią" obraz, czy zdarzenie niż coś statycznego i należącego do zadań lewej półkuli. W ten sposób ja zweryfikowałem sobie prawdziwość mentalki i stąd też uważam, że mentalne spotkania, telepatia, odwiedzanie różnych miejsc, zdalne widzenie, czy też inne niepojęte rzeczy są realne, choć niektóre zapewne wymagają długiego treningu.

Niedługo może coś nowego napiszę, co być może wielu osobom ułatwi podróże, a podróżnikom zaawansowanym uchyli kolejne możliwości.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic