|
|
06.04.2008 - 08:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak wielu ludzi ,w tym także i ja jestem pewien, że życie na ziemi nie jest czymś wyjatkowym w kosmosie.Jako dowód na moje twierdzenie pozwolę sobie wkleić link :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kosmogonia#Kosmogonia_w_mitologii_s.C5.82owia.C5.84skiej 1 Kosmogonia w Biblii 1.1 Data biblijnego stworzenia świata 2 Kosmogonia w mitologii słowiańskiej 3 Kosmogonia w mitologii greckiej Jak z powyższego wynika ludzkość od zarania dziejów przekazywała nam w czymś ,co my dzisiaj nazywamy mitami, wiedzę o swym kosmicznym pochodzeniu i to niezależnie od żródeł,czy to biblia czy też jakakolwiek mitologia,to zawsze żródłem naszego pochodzenia jest kosmos.Takim dobrym przykładem jest też mitologia dogonów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dogoni Dogonowie (zw. Habe, Kado i Tombo) - negroidalny lud mieszkający w Afryce Zachodniej. Dogonowie zamieszkują południowo-centralne Mali – okolice uskoku Bandiagara (tzw. Kraj Dogonów). Ich odrębna kultura, a zwłaszcza mitologia, od dawna budzi zainteresowanie naukowców, także polskich. Dogonowie, liczący w samym Mali około 462 tys. osób (stan na 1995 rok wg www.sil.org/ethnologue) są ludem rolniczym, kopieniaczym, żyjącym głównie z uprawy prosa. Językowo, a także częściowo pod względem kultury należą do grupy woltyjskiej (języki gur z rodziny nigero-kongijskiej, zob. język dogoński). Ich wiedza astronomiczna dotycząca układu podwójnego gwiazdy Syriusz A i B jest zadziwiająco szczegółowa. Sugerują oni także istnienie trzeciej gwiazdy w układzie Syriusza - Syriusza C. Do dziś naukowcy nie są zgodni, czy taka gwiazda istnieje, chociaż pewne obserwacje na to wskazują. Ta wiedza została przez oficjalną naukę uznana za coś w rodzaju bajek,a na dodatek pogrzebana przez wszystkie religie i teorię Darwina.I do chwili obecnej wielu ludzi wierzy w bajkę o swoim zwierzęcym pochodzeniu,aczkolwiek kiedyś w jakiś sposób musiał powstać człowiek a nawet sam stwórca,no i tu nasuwa się pytanie na które na razie nawet mnie trudno znaleźc rozsądną odpowiedź-kto stworzył stwórcę,czyli co było pierwsze ,czy jajko czy kura? |
|
|
|
![]() |
07.04.2008 - 21:52
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Racja leon geniuszem nie jestem i nigdy nie twierdziłem inaczej. Twierdzę tylko, że jesteś zakompleksionym megalomanem, ale nie chcę się z tobą kłócić. Po prostu nie lubię pewnych cech u ludzi.
Na dodatek jesteś "geniuszem" bo nie widzisz jakiejkolwiek sprzeczności w poniższym tekście :Kreacjonizm, u niektórych autorów występuje też forma kreatyzm - pogląd wedle którego świat został stworzony przez Boga z niczego: łac. creatio ex nihilo. Leonku drogi ale ty tego tekstu nie umieściłeś w swoim poście do którego się odniosłem, ani nawet linku do niego nie podałeś. Napisałem to już wcześniej zresztą: "nie napisałeś tu nic co stoi w sprzeczności z teorią Darwina, ani nie pokazałeś sprzeczności z żadną religią.". Tak więc tekst: Na dodatek jesteś "geniuszem" bo nie widzisz jakiejkolwiek sprzeczności w poniższym tekście :Kreacjonizm, u niektórych autorów występuje też forma kreatyzm - pogląd wedle którego świat został stworzony przez Boga z niczego: łac. creatio ex nihilo. który umieściłeś w poście aby mnie zaatakować zanegować czy co tam chciałeś jest trochę.... nie na miejscu? Przepraszam, jeśli tego posta napisałem aż nazbyt pod wpływem emocji, ale dyletantyzm i sugestywność jaką przedstawia twój post rozdrażnił mnie troszkę. |
|
|
|
08.04.2008 - 07:44
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
A może siedzimy sobie całkiem w innym wymiarze i siejemy ziarno życia równocześnie w całym wszechświecie, gdy nadarza się sprzyjające okoliczności.
Wieloczłonowy Bog. Jesteśmy stworzeni na jego podobieństwo I to przez tydzień. Jest w tym coś szalonego co wprawia w chaos teoretyczny szukających. Choć naczytałem się trochę o przejawianiu się Boga w 3 postaciach to I tak ciężko się jest mi dopatrzyć w tym jakiegoś związku ze mną . Jego bycie nie ma pozornie zbyt wiele wspólnego z tym co my określamy jako świadomym samego siebie. W biblii piszą o stworzeniu świata przez tydzień .Hm.Powell nazwał to falami życia ,którego dziełem jest świat wielodymensyjny .Dzięki falom życia powstał świat wielopłaszczyznowy, zapełniając rodząca się przestrzeń.i stajać się dla nas poligonem .Rozsypanie się pierwotnej świadomości centralnej na wielość by się po jakimś czasie ponownie połączyć odbywać się ma w tym tworze wielodymensyjnym. Żyjąc ,mamy możliwość rozpoznania naszych części osobowych (cialka) I przypatrzenie sie dymensja świata.Na razie musi nam to wystarczyć i posłużyć jako podstawy w dalszych dociekaniach. Wgląd w pozostała cześć łamigłówki zrozumiemy stajać się Mistrzami (Powell), absolwentami –istotami świetlistymi ( Brus) czy po prostu aniolmi.( rozwinę to kiedyś na prywatnym blogu) Ach Sylverka.!!!! Szkoda ze zamknęłaś temat rozpoczęty przez oooxoxooo .Na jego przypadku mozliwe było ,wspaniale wyjaśnienie palących nas zagadnień przewijających się przez cale forum. Samoświadomość , rozum i działanie. Zwiazek Boga z czlowiekiem. To przenioose tamte dwa posty w hybe park i swiatopoglad to bedziecie mogli dalej rozpoczac swoja dyskusje na temat cialkosfremi pozdr Silverka |
|
|
|
leon Kosmogonia 06.04.2008 - 08:48
MetaVirus Śpieszę z pomocą, aby odpowiedzieć ci na to py... 06.04.2008 - 14:03
6umerang Ja mówię, że pierwszy był ananas - obal mi to ... 06.04.2008 - 20:25
Majster CYTAT(6umerang @ 06.04.2008 - 21:25)... 06.04.2008 - 21:11
leon MetaVirus
Śpieszę z pomocą, aby odpowiedz... 07.04.2008 - 08:59
Majster CYTAT(leon @ 07.04.2008 - 09:59) Was... 07.04.2008 - 11:38
ja:) To ja może zacznę od początku. Nie będę porus... 09.04.2008 - 22:16
leon Nareszcie czuję się usatysfakcjonowany z tego ż... 10.04.2008 - 07:12
suwak CYTAT(leon @ 10.04.2008 - 08:12) [..... 10.04.2008 - 14:54
twistoid No cóż zwróciłbym uwagę że to tylko zbiór d... 10.04.2008 - 07:46
leon twistoid jeżeli nie zauważyłes to temat jest z ... 10.04.2008 - 08:10
twistoid Widzisz leon problem polega na tym że brak Ci dys... 10.04.2008 - 08:23
leon Kolejny ciekawy temat http://www.niewyjasnione.pl/... 10.04.2008 - 08:33
MadziaKK CYTAT(leon @ 10.04.2008 - 08:33) -wc... 10.04.2008 - 09:16
leon MadziaKK-Tylko mi leon nie ściemniaj i nie rób z... 10.04.2008 - 09:50
Herbina Madzia KK napisala:" Tylko mi leon nie ściem... 10.04.2008 - 10:06
leon Zamiast odpowiedzi własnymi słowami posłużę s... 10.04.2008 - 15:24
MadziaKK leon, czy ty na oczy człowieku nie widzisz co ja ... 10.04.2008 - 15:29![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |