|
|
06.04.2008 - 08:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak wielu ludzi ,w tym także i ja jestem pewien, że życie na ziemi nie jest czymś wyjatkowym w kosmosie.Jako dowód na moje twierdzenie pozwolę sobie wkleić link :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kosmogonia#Kosmogonia_w_mitologii_s.C5.82owia.C5.84skiej 1 Kosmogonia w Biblii 1.1 Data biblijnego stworzenia świata 2 Kosmogonia w mitologii słowiańskiej 3 Kosmogonia w mitologii greckiej Jak z powyższego wynika ludzkość od zarania dziejów przekazywała nam w czymś ,co my dzisiaj nazywamy mitami, wiedzę o swym kosmicznym pochodzeniu i to niezależnie od żródeł,czy to biblia czy też jakakolwiek mitologia,to zawsze żródłem naszego pochodzenia jest kosmos.Takim dobrym przykładem jest też mitologia dogonów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dogoni Dogonowie (zw. Habe, Kado i Tombo) - negroidalny lud mieszkający w Afryce Zachodniej. Dogonowie zamieszkują południowo-centralne Mali – okolice uskoku Bandiagara (tzw. Kraj Dogonów). Ich odrębna kultura, a zwłaszcza mitologia, od dawna budzi zainteresowanie naukowców, także polskich. Dogonowie, liczący w samym Mali około 462 tys. osób (stan na 1995 rok wg www.sil.org/ethnologue) są ludem rolniczym, kopieniaczym, żyjącym głównie z uprawy prosa. Językowo, a także częściowo pod względem kultury należą do grupy woltyjskiej (języki gur z rodziny nigero-kongijskiej, zob. język dogoński). Ich wiedza astronomiczna dotycząca układu podwójnego gwiazdy Syriusz A i B jest zadziwiająco szczegółowa. Sugerują oni także istnienie trzeciej gwiazdy w układzie Syriusza - Syriusza C. Do dziś naukowcy nie są zgodni, czy taka gwiazda istnieje, chociaż pewne obserwacje na to wskazują. Ta wiedza została przez oficjalną naukę uznana za coś w rodzaju bajek,a na dodatek pogrzebana przez wszystkie religie i teorię Darwina.I do chwili obecnej wielu ludzi wierzy w bajkę o swoim zwierzęcym pochodzeniu,aczkolwiek kiedyś w jakiś sposób musiał powstać człowiek a nawet sam stwórca,no i tu nasuwa się pytanie na które na razie nawet mnie trudno znaleźc rozsądną odpowiedź-kto stworzył stwórcę,czyli co było pierwsze ,czy jajko czy kura? |
|
|
|
![]() |
09.04.2008 - 22:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To ja może zacznę od początku. Nie będę poruszał tematu, który z Was ma rację:). Chcę przedstawić swoją wiedzę pod ten temat z dziedzin astronomii, ufologii, archeologii oraz wiele ciekawostek od których mózg się lasuje współczesnym archeologom. Na samym końcu podsumować:)
CYTAT Ich wiedza astronomiczna dotycząca układu podwójnego gwiazdy Syriusz A i B jest zadziwiająco szczegółowa. Sugerują oni także istnienie trzeciej gwiazdy w układzie Syriusza - Syriusza C. Do dziś naukowcy nie są zgodni, czy taka gwiazda istnieje, chociaż pewne obserwacje na to wskazują. Drogi Leonie:). Za pewne chodzi o jakieś niezgodności grawitacyjne, a że jej tam nie widać to nie znaczy, że jej nie ma(wiem, że nieobecności nie sugerowałeś). Syriusz B jest białym karłem (martwą gwiazdą, gołym jądrem wielkości porównywalnej do Ziemi, który powoli stygnie). Pewnie Syriusz C jeśli tam jest był kiedyś białym karłem, a teraz jest zimnym masywnym jądrem, dlatego go nie widać, bo nie świeci. Ten lud afrykański nie jest jedynym, który ma zadziwiającą wiedzę na temat astronomii. Jest inny lud, który wie o 4 największych księżycach Jowisza oraz zna ich opisy. Skąd ta wiedza? Przecież oni nawet nie wiedzą co to jest prąd. Jeśli założyć oficjalne teorie na temat istnienia człowieka oraz rozwoju cywilizacji to Ci ludzie nie powinni w ogóle o tak odległych miejscach znać takie szczegóły. Zapewne każdy słyszał o tym, że piramidy i sfinks były zbudowane znacznie wcześniej, przed Mezopotamią i pierwszych wzmiankach o współczesnej historii cywilizacji ludzkiej. Zatem musiały istnieć wcześniej cywilizacje, które posiadały tą wiedzę. Tu odpowiedź nasuwa się sama - Atlantyda. Wielu ufologów twierdzi, że to przybysze z obcych planet przekazali nam wiedzę oraz na ich wiedzy powstała cywilizacja Atlantów. Bardzo kontrowersyjne dla nauki. Niektórzy śmią twierdzić, że jesteśmy dalekimi kuzynami Plejadian (jeśli się mylę proszę mnie poprawić, nie mam doskonałej pamięci). Dawno temu ludzie z plejad przybyli na Ziemię i ją zasiedlili. Pogrzebali w swojej genetyce, żeby się dostosować do tutejszych stworzeń (przy okazji ktoś zablokował nam nasze możliwości intelektualne, duchowe i fizyczne ograniczając nas do roli zwierząt, które muszą jeść, żyją dość krótko itd - czyżby mega doświadczenie na wiele wiele tysięcy lat?). Dowodem na to jest ich podobieństwo do nas. Istnieje wiele odkryć archeologicznych po których archeologom mózg się lasuje i śnią im się koszmary po nocach. Wiele z nich dowodzi, że ludzie byli tutaj więcej niż 13 tyś lat. Przykładowo smoki, którymi mogłyby być dinozaury. Wystarczy zwrócić uwagę na podobieństwo ich do tych wielkich gadów. Na początku XX wieku rolnik w Ameryce Południowej znalazł figurkę człowieka, który siedział na grzbiecie dinozaura (nie pamiętam jakiego, ale podobieństwo było tak duże, że wykluczało pomyłkę). Natychmiast przyjechało tam mnóstwo archeologów z całego świata i rozpoczęto wykopaliska. Znaleziono znacznie więcej takich figurek i wszystkie były autentyczne! Najdziwniejsze jest to, że sprawa ucichła po 2 wojnie światowej. Czyli wniosek jest prosty, albo ludzie żyli, gdy na Ziemi panowały dinozaury, albo dinozaury przeżyły do naszych czasów. Która możliwość jest prawdziwa? Odpowiedzią na to pytanie mogą być kolejne odkrycia archeologiczne. Np znaleziono złoty łańcuszek w bryle węgla kamiennego datowany na ponad 200 mln lat, albo młotek, czy śrubę z nakrętką datowaną podobnie. Skąd sie tam wzięły? Przecież, żeby sie znaleźć w węglu musiały te przedmioty wpaść do bagna w czasach, gdy składowały się tam martwe rośliny. Ba! To nie jedyny dowód. Wykopaliska odkrywkowe znalazły skałę liczącą więcej niż 65 mln lat. Była to wielka skała z odbitymi bosymi stopami ludzi, zaraz obok odbitych łap dinozaurów! Te ludzkie stopy mierzyły bagatela ponad 50 cm!! Archeolodzy, jak powiedzieli, nie są pewni powstania tych stóp. O dziwo są pewni, że te gadzie łapy odbite obok są na 100% prawdziwe. Zatem czy tak ciężko sobie wyobrazić, że ludzie kiedyś polowali na dinozaury? Skoro z wielkości stóp wynika, że mierzyliśmy wtedy około 6 m? Czyli tyranozaur wcale nie był już taki duży:). Ba! To nie jedyna taka skała odkryta na świecie:) Podsumowując, czy takie trudne do pojęcia jest teraz, że faktycznie nie jesteśmy z tej planety i ufolodzy mają rację, że owi Plejadianie to nasi dalecy kuzyni? Czy historia ludzkości nie jest zatem znacznie bogatsza, bo ma setki milionów lat? Zatem takich Atlantyd mogło być bardzo bardzo dużo. Sami już sobie odpowiedzcie na te pytania:). Starożytni Sumerowie opisywali lepsze historie niż Gwiezdne Wojny. Gdzie Księżyc był stacją orbitalną dla wielkich międzygwiezdnych statków itd. Jeszce parę ciekawostek i kończę już swój wykład. Jeśli chce ktoś źródła to pisać, bo mi sie już nie chce tego wklejać i szukać, gdzie to na kompie zapisałem po tym wykładzie:P. Owe ciekawostki: W Ameryce Południowej znaleziono też wioskę z małymi ludźmi nie sięgającymi nam do połowy łydek, narzędzia proporcjonalne do ich wielkości itd.(elfy?) W Ameryce Północnej znaleziono mumię kilkumetrowego człowieka (olbrzymy?). W Ameryce Południowej na jednej ze ścian góry leżącej przy brzegu Atlantyku widnieją Fenickie napisy, bardzo duże. Pierwsze pytanie skąd się tam wzięły, a drugie jak je zrobiono? Wszystkie te znaleziska były przed 2 wojną światową. Pomyślmy o sławnych neandertalczykach? Czy to nasi krewni, czy nie? W Mongolii często tubylcy spotykają zbyt mocno owłosionych ludzi, którymi nazywają Aomasami (dzisiaj to oglądałem na National Geografic). Z opisów wynika, że są to Neandertalczycy. Zatem jednak przetrwali do naszych czasów? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że z badań genetycznych wynika, że człowiek współczesny ten teraźniejszy z XXI wieku posiada geny neandertalczyków. Ponoć tylko 17% populacji ludzkiej nie posiada tych genów.... Mogliśmy sie z nimi krzyżować, a nawet mieć płodne potomstwo hmmm... P.S. Dziękuję Silverce za odblokowanie tematu:). Za jakiekolwiek błędy przepraszam, czytałem o tym bardzo dawno temu. |
|
|
|
leon Kosmogonia 06.04.2008 - 08:48
MetaVirus Śpieszę z pomocą, aby odpowiedzieć ci na to py... 06.04.2008 - 14:03
6umerang Ja mówię, że pierwszy był ananas - obal mi to ... 06.04.2008 - 20:25
Majster CYTAT(6umerang @ 06.04.2008 - 21:25)... 06.04.2008 - 21:11
leon MetaVirus
Śpieszę z pomocą, aby odpowiedz... 07.04.2008 - 08:59
Majster CYTAT(leon @ 07.04.2008 - 09:59) Was... 07.04.2008 - 11:38
MetaVirus Racja leon geniuszem nie jestem i nigdy nie twierd... 07.04.2008 - 21:52
Zbyszek A może siedzimy sobie całkiem w innym wymiarze i... 08.04.2008 - 07:44
leon Nareszcie czuję się usatysfakcjonowany z tego ż... 10.04.2008 - 07:12
suwak CYTAT(leon @ 10.04.2008 - 08:12) [..... 10.04.2008 - 14:54
twistoid No cóż zwróciłbym uwagę że to tylko zbiór d... 10.04.2008 - 07:46
leon twistoid jeżeli nie zauważyłes to temat jest z ... 10.04.2008 - 08:10
twistoid Widzisz leon problem polega na tym że brak Ci dys... 10.04.2008 - 08:23
leon Kolejny ciekawy temat http://www.niewyjasnione.pl/... 10.04.2008 - 08:33
MadziaKK CYTAT(leon @ 10.04.2008 - 08:33) -wc... 10.04.2008 - 09:16
leon MadziaKK-Tylko mi leon nie ściemniaj i nie rób z... 10.04.2008 - 09:50
Herbina Madzia KK napisala:" Tylko mi leon nie ściem... 10.04.2008 - 10:06
leon Zamiast odpowiedzi własnymi słowami posłużę s... 10.04.2008 - 15:24
MadziaKK leon, czy ty na oczy człowieku nie widzisz co ja ... 10.04.2008 - 15:29![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |