|
Dzięki r_m, poczytam na pewno, ale z tym sposobem, to nie jest bardziej telepatia, czy coś w ten deseń? bo de facto odgadujemy co jest w kopercie zamiast faktycznie coś zobaczyć?
W książce, którą czytałem, robiono tak, że grupa osób udawała się w pewne losowo wybierane miejsce, następnie zdalnie widzący miał określić gdzie owe osoby się znajdują - miejsca były wybierane tak, aby obiekt wyróżniał się spośród otoczenia - chociaż i tutaj zachodzi prawdopodobieństwo telepatii, czy czytania w myślach - oczywiście to też fajna rzecz, ale sądziłem, że RV to coś w stylu - ktoś pokazuje mi budynek, a ja potrafię "zobaczyć" co jest wewnątrz niego, obok, może właśnie jakąś historię budynku, ludzi ważnych dla tego miejsca, etc..
--dodano--
r_m czytam sobie właśnie te różne informacje i tak szczerze powiedziawszy, to mam jedno jak na razie pytanko: czy ten formularz trv z focus-x jest aktualny, czy są może jakieś już lepsze i aktualniejsze? Ten z focus-x jest dosyć szczegółowy i nie rozumiem w nim tylko tych dziwnych czasów (coś tam narysować w 2 sekundy, coś wypisać w 2 minuty - jak???), to by znaczyło, że wypełnienie formularza zajmuje z 10-15minut, ale to nie za bardzo mi przypomina RV tylko raczej zgadywankę? Chyba, że właśnie poprzez zgadywankę ma się odbywać RV - ale przecież wówczas ciężko o dokładność - z góry dzięki za odp.
A i znalazłem nawet firmy zajmujące się szpiegostwem gospodarczym i odnajdywaniem miejsc zawodowo przy pomocy RV (w USA chyba na prawdę to jest jako coś naturalnego)...
--edit znów--
Pobrałem te książki, które polecałeś r_m, ale nie dam rady ich przeczytać, bo już po spisie treści widzę, że to opowiastki o zielonych ludzikach z marsa, ufo i innych ezomezopierdach :/ Szkoda, myślałem, że to jakieś książki opisujące praktyczne zastosowanie, czy techniki RV :?
|