Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zdalne Widzenie, Paragnozja Itp, odnajdywanie osób zaginionych.
6umerang
post 10.04.2008 - 23:09
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Nie ukrywam, że pomysł zerżnąłem żywcem z after-life, ale mentalni podróżnicy dysponują trochę inną świadomością niż oneiro- i obenauci, łatwiej nam zaglądać za kurtynę nie tylko naszej podświadomości i wyimaginowanych światów, ale również łatwiej poruszać się po realnym świecie, więc może mając już choćby odrobinę wiedzy o mentalnych podróżach spróbowalibyśmy sił w odnajdywaniu osób zaginionych??

Po pierwsze, to doskonały trening.
Po drugie - wspaniała motywacja.
Po trzecie - można (bądź nie) uzyskać jawną, niezaprzeczalną weryfikację.
Po czwarte i najważniejsze - spełniamy dobry uczynek a pozytywne intencje dają spokój ducha i łatwiejsze podróże.

Jak by miały odbywać się eksperymenty?

Wyszukujemy osobę zaginioną - najlepiej spośród tych świeżo zaginionych. Podajemy link do strony z danymi o tej osobie. Jeżeli pośrednio, lub bezpośrednio znasz taką osobę, to opowiedz możliwie dużo, by wytworzyć jak najdokładniejszy ident. Reszta to poszukiwania w podróżach, pytanie NP jeśli ktoś ma taki kontakt, rozsyłanie wici po Drugiej stronie czy przeszukiwanie obszarów po drugiej stronie.

Najtrudniejsza jest weryfikacja, ponieważ trzeba o wyniku (jeśli będą relacje się pokrywały ze sobą) poinformować rodzinę zaginionej osoby i tu nie mam koncepcji jak to delikatnie zrobić, przecież nie można ot tak wysłać email w stylu:

" Witam, jestem jasnowidzem, sądzę, że zmarli powiedzieli mi, że ta osoba jest w Holandii" albo co gorsza powiedzieć, że ona nie żyje. Chyba, że ktoś będzie odważny. Dlatego informacje muszą się zgadzać, być jasne i dokładne, żeby się potem nie ośmieszać i nie tracić zapału.

Myślę, że gra warta świeczki, tylko, czy mamy na forum tylu chętnych i zaawansowanych podróżników?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 12.04.2008 - 22:23
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Dzięki r_m, poczytam na pewno, ale z tym sposobem, to nie jest bardziej telepatia, czy coś w ten deseń? bo de facto odgadujemy co jest w kopercie zamiast faktycznie coś zobaczyć?

W książce, którą czytałem, robiono tak, że grupa osób udawała się w pewne losowo wybierane miejsce, następnie zdalnie widzący miał określić gdzie owe osoby się znajdują - miejsca były wybierane tak, aby obiekt wyróżniał się spośród otoczenia - chociaż i tutaj zachodzi prawdopodobieństwo telepatii, czy czytania w myślach - oczywiście to też fajna rzecz, ale sądziłem, że RV to coś w stylu - ktoś pokazuje mi budynek, a ja potrafię "zobaczyć" co jest wewnątrz niego, obok, może właśnie jakąś historię budynku, ludzi ważnych dla tego miejsca, etc..

--dodano--

r_m czytam sobie właśnie te różne informacje i tak szczerze powiedziawszy, to mam jedno jak na razie pytanko: czy ten formularz trv z focus-x jest aktualny, czy są może jakieś już lepsze i aktualniejsze? Ten z focus-x jest dosyć szczegółowy i nie rozumiem w nim tylko tych dziwnych czasów (coś tam narysować w 2 sekundy, coś wypisać w 2 minuty - jak???), to by znaczyło, że wypełnienie formularza zajmuje z 10-15minut, ale to nie za bardzo mi przypomina RV tylko raczej zgadywankę? Chyba, że właśnie poprzez zgadywankę ma się odbywać RV - ale przecież wówczas ciężko o dokładność - z góry dzięki za odp.

A i znalazłem nawet firmy zajmujące się szpiegostwem gospodarczym i odnajdywaniem miejsc zawodowo przy pomocy RV (w USA chyba na prawdę to jest jako coś naturalnego)...

--edit znów--

Pobrałem te książki, które polecałeś r_m, ale nie dam rady ich przeczytać, bo już po spisie treści widzę, że to opowiastki o zielonych ludzikach z marsa, ufo i innych ezomezopierdach :/ Szkoda, myślałem, że to jakieś książki opisujące praktyczne zastosowanie, czy techniki RV :?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic