Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zdalne Widzenie, Paragnozja Itp, odnajdywanie osób zaginionych.
6umerang
post 10.04.2008 - 23:09
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Nie ukrywam, że pomysł zerżnąłem żywcem z after-life, ale mentalni podróżnicy dysponują trochę inną świadomością niż oneiro- i obenauci, łatwiej nam zaglądać za kurtynę nie tylko naszej podświadomości i wyimaginowanych światów, ale również łatwiej poruszać się po realnym świecie, więc może mając już choćby odrobinę wiedzy o mentalnych podróżach spróbowalibyśmy sił w odnajdywaniu osób zaginionych??

Po pierwsze, to doskonały trening.
Po drugie - wspaniała motywacja.
Po trzecie - można (bądź nie) uzyskać jawną, niezaprzeczalną weryfikację.
Po czwarte i najważniejsze - spełniamy dobry uczynek a pozytywne intencje dają spokój ducha i łatwiejsze podróże.

Jak by miały odbywać się eksperymenty?

Wyszukujemy osobę zaginioną - najlepiej spośród tych świeżo zaginionych. Podajemy link do strony z danymi o tej osobie. Jeżeli pośrednio, lub bezpośrednio znasz taką osobę, to opowiedz możliwie dużo, by wytworzyć jak najdokładniejszy ident. Reszta to poszukiwania w podróżach, pytanie NP jeśli ktoś ma taki kontakt, rozsyłanie wici po Drugiej stronie czy przeszukiwanie obszarów po drugiej stronie.

Najtrudniejsza jest weryfikacja, ponieważ trzeba o wyniku (jeśli będą relacje się pokrywały ze sobą) poinformować rodzinę zaginionej osoby i tu nie mam koncepcji jak to delikatnie zrobić, przecież nie można ot tak wysłać email w stylu:

" Witam, jestem jasnowidzem, sądzę, że zmarli powiedzieli mi, że ta osoba jest w Holandii" albo co gorsza powiedzieć, że ona nie żyje. Chyba, że ktoś będzie odważny. Dlatego informacje muszą się zgadzać, być jasne i dokładne, żeby się potem nie ośmieszać i nie tracić zapału.

Myślę, że gra warta świeczki, tylko, czy mamy na forum tylu chętnych i zaawansowanych podróżników?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
r_m
post 13.04.2008 - 16:43
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 11

nie jestem specjalistą żadnym od RV tak sobie kiedyś z tym kombinowałem to nie jest żadna zgadywanka tylko jakby przenoszenie świadomości do miejsca określonego współrzędnymi zresztą nazwa zdalne widzenie mówi o tym ;]. Na ekranie umysłu skupiając się na koordynatach celu zaczynasz odczuwać różne rzeczy które określasz z listy przymiotnikami, widzisz jakieś obrazy, kontury, rzeczy, zarysy itd. po zakończeniu szybko musisz narysować żeby to jak najwierniej oddać co widziałeś wiadomo - łatwo można coś zapomnieć istotnego.

RV tak jak pisałem jest dużo typów i można penetrować obiekty też zresztą piszesz że natrafiłeś na szpiegów. Szpiegostwo - głównie to właśnie było w USA motorem napędowym rozwoju tej techniki. Popularne jest Scientific Remote Viewing widziałem jeszcze Technical Remote Viewing to pewnie chodzi o to jakiego typu cele chcesz obserwować i co wyciągać z tych celów.

Książki jak to robić nie natrafisz w języku polskim, tamte co poleciłem przedstawiają wycinek z życia i sesji RV osób które się tym zajmują i dla kogoś wykonywały zdalnego widzenia. Courtney Brown zdaje się wydał na rynku amerykańskim książkę o tym jak nauczyć się zdalnego widzenia (znajdź w google jego stronę) zresztą na rynku amerykańskim jest sporo książek o tym (o oobe też zresztą ;]) niestety nie przetłumaczonych nigdy na polski. Mimo że widzę u Ciebie dystans do ufo to warto przeczytać obie książki szybko się je łyka ;].

Nie wiem jak się ma ten protokół z focus-x do tego co jest teraz używane nie mam pojęcia.
Na ich stronie jest za to napisane że:

"niniejszy materiał ma charakter bardzo ogólny ale daje pogląd na metodę i jej podobieństwo do TRV; aktualną wersję fachowego podręcznika do SRV i innych materiałów szkoleniowych, włącznie z kursem audio - można pobrać na stronie www.farsight.org/SRV/index.html. W razie kłopotów dysponujemy wersją zapasową."

Telepatia a RV trudno mi powiedzieć gdzie co ma granice to tylko są określenia na zdolności ESP które wykraczają poza rzeczywistość której nas od dziecka uczono w szkole i domu.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic