Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zdalne Widzenie, Paragnozja Itp, odnajdywanie osób zaginionych.
6umerang
post 10.04.2008 - 23:09
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Nie ukrywam, że pomysł zerżnąłem żywcem z after-life, ale mentalni podróżnicy dysponują trochę inną świadomością niż oneiro- i obenauci, łatwiej nam zaglądać za kurtynę nie tylko naszej podświadomości i wyimaginowanych światów, ale również łatwiej poruszać się po realnym świecie, więc może mając już choćby odrobinę wiedzy o mentalnych podróżach spróbowalibyśmy sił w odnajdywaniu osób zaginionych??

Po pierwsze, to doskonały trening.
Po drugie - wspaniała motywacja.
Po trzecie - można (bądź nie) uzyskać jawną, niezaprzeczalną weryfikację.
Po czwarte i najważniejsze - spełniamy dobry uczynek a pozytywne intencje dają spokój ducha i łatwiejsze podróże.

Jak by miały odbywać się eksperymenty?

Wyszukujemy osobę zaginioną - najlepiej spośród tych świeżo zaginionych. Podajemy link do strony z danymi o tej osobie. Jeżeli pośrednio, lub bezpośrednio znasz taką osobę, to opowiedz możliwie dużo, by wytworzyć jak najdokładniejszy ident. Reszta to poszukiwania w podróżach, pytanie NP jeśli ktoś ma taki kontakt, rozsyłanie wici po Drugiej stronie czy przeszukiwanie obszarów po drugiej stronie.

Najtrudniejsza jest weryfikacja, ponieważ trzeba o wyniku (jeśli będą relacje się pokrywały ze sobą) poinformować rodzinę zaginionej osoby i tu nie mam koncepcji jak to delikatnie zrobić, przecież nie można ot tak wysłać email w stylu:

" Witam, jestem jasnowidzem, sądzę, że zmarli powiedzieli mi, że ta osoba jest w Holandii" albo co gorsza powiedzieć, że ona nie żyje. Chyba, że ktoś będzie odważny. Dlatego informacje muszą się zgadzać, być jasne i dokładne, żeby się potem nie ośmieszać i nie tracić zapału.

Myślę, że gra warta świeczki, tylko, czy mamy na forum tylu chętnych i zaawansowanych podróżników?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 13.04.2008 - 17:44
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Ja rozróżniałem to w taki sposób:

dostaję koordynaty typu 1234/5678 a gdzieś jest zdjątko w kopercie a ja mam powiedzieć co przedstawia zdjęcie - to telepatia

dostaję fotkę miejsca a ja mam powiedzieć jak wygląda otoczenie, co jest wewnątrz (jeśli to budynek), etc - to RV

Tak przynajmniej widziałem to ja - oczywiście zgadzam się, że jedno i drugie może być tożsame i jedno i drugie są ciekawymi "zdolnościami", mnie akurat kręci bardziej to drugie, bo daje praktyczne możliwości wykorzystania.

Ostatecznie dzięki za pomoc, nazwiska - tymi tropami już dojdę co i jak i gdzie , więc nic nie zginie :)

--edit--
O widzisz i już trafiłem dzięki tobie na Farsight Institute, gdzie jest mnóstwo manuali, video, audio, etc - a przedtem jakoś mi umkło :p

--edit2--
No jajebie - formularz do zaawansowanego SRV-O ma 29 stron w podstawowym szablonie!! Nie wiem, czy nie wolę robić tego po swojemu, hehe, bo więcej w tym RV biurokracji niż w zusie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 14.04.2008 - 08:54
Post #3

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Raz dostałem kopertę ze zdjęciem zmarłego .Zamiast sobie z nim porozmawiać , połączyłem się z z tym co ta kopertę położył na stole i śniłem jego sny odczytując jego marzenia . Wcześniej oczywiście nie wiedziałem czyja jest ta koperta.
Brus bardzo uważał by nikt przypadkowy nie dotyka fotek ,przed rozpoczęciem eksperymentu.Mase rzeczy okazuje się ważna.Do miejsca z fotki dolecieć to chyba będzie trudno ale do właściciela przedmiotu po nitce powinno zadziałać..
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic