Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Pare Pytań Dotyczących Mentalki
Rozner
post 27.04.2008 - 21:20
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4052

Malo macie tematow na tym forum....

Mam pare pytań dotyczących mentalki, gdyz chce ją osiągnąc:
1. Świat, który jest w mentalce to wytworzony przez moje myśli?
2. Czy wszystko tam mogę zbadać..zobaczyc...dotknąć ..powąchać...Czy wszystkie zmysly tam pracują??
3. Wchodząc do mentalki..moje cialo fizycznie i niefizyczne w jakim stanie jest...w spoczynku??

PLZ o odp.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 29.04.2008 - 18:22
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

1. Twoja podświadomość ale nie tylko, wydaje mi się, że umysł jest podatniejszy na pewne energie subtelniejsze.
2. Przy pełnym wtopieniu Tam masz wszystkie zmysły.
3. Ciało fizyczne jest w transie, przy głębszej fazie możliwe, że zwyczajnie śpi - nie mam dowodów i na ich naukowe zbadanie nie ma co liczyć ;)

Pytanie 4te - ostatnie:

to co w pytaniu drugim zostało powiedziane -- przy pełnym dostrojeniu masz całkowite poczucie bycia-Tam - w świecie wykreowanym, zapomina się też o ciele fizycznym a bodźce z zewnątrz nie docierają.

Co do obe mentalnego - ja bym sobie nie komplikował życia na twoim miejscu (na swoim też nie komplikuję, hehe) - 99% nie potrafi tutaj nawet mieć w sposób powtarzalny zwykłego oobe, o eterycznym ktoś tylko wspomniał, ale założę się, że dowody ma tylko typu "dla siebie" :}

Mentalkę najlepiej uznać za bardzo zaawansowaną formę wyobraźni - to eksploracja przede wszystkim twojej podświadomości w sposób w pełni świadomy i z ogromną kontrolą - przynajmniej na początku podróży - w miarę wtapiania bowiem świat ożyje i wówczas różne rzeczy możesz zobaczyć i doświadczyć.

Z trzech zjawisk opisywanych na forum: oobe, ld, mentalka - ta ostatnia jest stosunkowo prosta do nauczenia, choć również wymaga pewnego treningu, można podróżować praktycznie o każdej porze dnia i nocy (noc umownie, bo wiadomo, że łatwo zasnąć) i jest to zjawisko najbardziej odprężające umysł i ciało -- nie musisz bowiem zarywać nocy, nie musisz kombinować - kładziesz się albo wygodnie siadasz i odpływasz...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic