|
To jest 1.5.x , więc oki -- wszystko co trzeba jest na joomla.pl
Footer można całkiem zmienić, żeby nie było możliwości podejrzenia jaki to system (include/footer.php).
Proponowałbym górne menu i jedno boczne dla userów z ich niezbędnymi buttonami, jak np. zaproponuj artykuł, czy kilka innych komponentów. Warto zainstalować Community Builder - w web2.0 przydatny komponent i rozbudowany, chyba jest już wersja pod 1.5 wówczas można faktycznie stworzyć społeczność oobe.
Myślę, że dolne menu również będzie potrzebne. Jeżeli przewidziane są jakieś foty, to jogadgets się nada - ale ja miałem problem ostatnio w 1.5 z jego instalacją i zamieniłem na simple gallery, do której trzeba znaleźć gdzieś po linkach SIG dla 1.5 wówczas działa bez zarzutu - pozwala robić ajaxowe galerie przy minimalnej pracy, ale bez możliwości ingerencji ze strony userów.
Dział download -- może to płytkie, ale ja tam bym se pobrał jakieś banerki promujące portal, tapety nastrojowe o tematyce senno, oobe, ld-owej -- joomla ma komponent do zarządzania banerami na innych stronach jeśli dobrze pamiętam. Dział downoad może też zawierać ciekawe programy w wersji open source -- i tu nie tylko te do dudnień binauralnych , ale również rzeczy pochodne jak np. programiki do mind mappingu, kursy w pdf, etc.
Jeżeli dobrze pamiętam, to joomla ma też trochę komponentów zintegrowanych w pełni czatów - nie we flashu, co poprawiło by jakość rozmów przy większej ilości osób jednocześnie.
Czy coś jeszcze... pomyślę, popatrzę na komponenty dla 1.5, zobaczymy co się może przydać i czy będzie czegoś sens.
Jeżeli potrzebujesz PurpleCat pomocy przy templatce, czy ogólnie joomli, to daj znać, może będę mógł pomóc.
|