Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Odwiedzanie We śnie
6umerang
post 30.04.2008 - 11:45
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Czy komuś udało się dostać podczas podróży mentalnej do czyjegoś snu?

Człowiek śpiący jest zanurzony w fantastycznym świecie własnych marzeń - jego umysł jest więc na wszelkie nietypowe zdarzenia otwarty. Czy próbowaliście mentalnie wejść w czyiś sen i uzyskaliście weryfikację?

Sam próbowałem kilkakrotnie zarówno z osobami bliskimi, jak i dalszymi znajomymi - zawsze bez ich wiedzy, żeby nie mogli sobie zaprogramować snu w żaden sposób i za każdym razem były takie wyniki:

1/ Osoba kompletnie nie pamiętała żadnego snu, więc nie mogła mi powiedzieć, co jej się śniło
2/ Osoba śniła o czymś zupełnie innym i nie było żadnego 'kontaktu'

To najczęstsze odpowiedzi z częściej występującą odp. 1/ ale od czasu do czasu zdarzało się, że, osoba mówiła mi, że jej się śniłem, ale nie pokrywała się jej treść snu z tym co ja widziałem, poza tym, ja robiłem w jej śnie rzeczy zupełnie inne niż te, które robiłem będąc w mentalce, tak jakbym nieświadomie wysłał swoją jakąś część i ona szalała bez mojej wiedzy.

Czy zatem jest możliwe dostanie się do czyjegoś snu samemu nie będąc na przykład w trakcie świadomego snu? To ciekawy cel podróży mentalnych, który może przynieść nie tyle weryfikacje typu naukowego, ale na pewno dużą frajdę w przypadku powodzenia. Pamiętajcie żeby nigdy nie uświadamiać osoby, którą zamierzacie odwiedzić we śnie i najlepiej niech to jest ktoś bliski, bo wątpię by z kimś nieznanym, lub bez więzi emocjonalnych było to możliwe...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
MetaPsyche
post 04.05.2008 - 23:47
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 703

Cóż jestem raczej sceptykiem jeśli chodzi o telepatię itp, więc nie znam się na tym zbytnio, ale chyba mamy mały problem.

Podczas rzekomo możliwego przekazu telepatycznego mamy do czynienia z przekazywaniem myśli od osoby A do osoby B. Na takiej samej zasadzie miałoby polegać połączenie osoby podróżującej mentalnie z osobą śpiącą. Z tym, że są to raczej myśli operantne. Natomiast osoba śniąca, ale nie śniąca świadomie przejawia myślenie respondentne. Czyli według teorii miałoby istnieć połączenie "myślowe", telepatyczne czy jakkolwiek to nazwać między osobą myślącą operantnie i osobą myślącą respondentnie?
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 06.05.2008 - 06:49
Post #3

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Moim zdaniem pominięto jeszcze mysli mongolorantne nie wspominajac juz o wirorantnych i rangorantnych.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic