Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Granica, OOBE? LD? no właśnie.
Majster
post 09.05.2008 - 23:32
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2298

Siema!

Dawno niezakładałem tematu więc macie przesranko ;)

Zacznę od wstępu, a jednak! Wysłuchiwanie niekończoncych się wywodów jak to LD = OBE i OBE = LD doprowadzało mnie do szału. Wielu z was zapewne też. Wymiana argumentów nigdy nie miała sensu bo każdy postrzega to jak chce. Prawdą jest też, że w tego typu tematach wypowiadali się i NADAL wypowiadają się ludzie któży NIE DOŚWIADCZYLI tego zjawiska. Cóż kwestia wiary? Być może.

Pozwólcie, że zacznę od początku.

Otóż było to w szczecińskim akademiku, w którym mój tato spotkał moją mamę... no dobra za bardzo się cofnąłem :P.
Zawsze oddzielałem wyraźnie OBE od LD, czemu? Ze względu na realizm, możliwości działania oraz doświadczenie 'bycia'. Wykładałem na tym forum swoje racje, jak to OBE jest lepsze od LD i jakże innym doświadczeniem ono jest. Lecz im dłużej wychodzę tym bardziej czuję, że to naprawdę jest LD.
Jestem pewien, że każdy z was miał/ma/będzie miał tą wątpliwość. Wątpliwość graniczącą z pewnością... Wiem już skąd te wszystkie myśli o tym, że OBE to LD/wymysł/halucynacja
Powiem wam teraz skąd one się wzięły, z braku pomysłów! Dopuki miałem cele (głębokie i skomplikowane cele) to OBE było czymś głębokim czymś niepowtarzalnym a odczucia jakkolwiek namacalne były jednocześnie tak nierealne, że chciałoby się mieć ich więcej.
Lecz moje dążenie do świata realnego zachamowało mnie, przestało mnie obchodzić OBE jako takie i oddałem się LD (co miało swoje pozytywne skutki w zwiększeniu ilośćci świadomych snów) co zaowocowało przechodzeniem z OBE do LD po próbie konstruktywnego działania. Szkoda.
Mam nadzieję, że dam radę pwrócić do tego co było. :)

Chciałbym abyście i wy opisali swoje zachwiania 'wiary', zmiany nastawienia, konflikt w was samych odnośnie tego tematu.

Czyli podsumowując, jak radziliście sobie z rzeczami które nie pasowały do waszej teorii OBE; mówię o wątpliwościach itp.

Proszę o pełne wypwiedzi ;)

PS. Jeszcze wytłumacze o co chodzi z tą granicą :P Chodzi o to, że w moim przypadku ta granica, różnica między OBE a LD zaczęła się zacierać i zdaża się tak, że te dwa stany całkowicie się mieszają.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dexarz
post 11.05.2008 - 11:34
Post #2

Guests

Nie wiem co to ma być za niewiedza ,ale to jakoś samo przyszło i ja tego nie zatrzymam bo nie potrafię w pełni się zmaterializowac fizycznie poza...Bez sensu ...Zobaczymy ja to ludziska zrozumieja ...Ojj OFF(U**)TOP

Wracając do tematu bycia poza w fizycznym ciele ,trzeba się zastanowić czy to nie nasz wymysł tworzony przez podświadomosc zeby nas uspokoić ...Trudno powiedzieć czy to prawda ,bo i fałsz moze być prawdziwy.Trudno okreslic co to jest OoBE ,a co LD ,bo to są stany w które rzadko mamy ,a zawansowani raczej nie wypowiadają sie na ten temat bo mają własne zdanie ...Sami do teog kiedys dojdziemy ...

Ja bardzo łato wychodze ...Wystarczy że sie położe ,powiem kilka afirmacji ,poczekam na dretwienie i wychodze ...Jedynym problemem u mnie jest fakt ,że jak wyjdę rano ,to już nie uda mi sie wyjsc po południu (i odwrotnie).Musi minąć 24 godziny żeby znów móc wyjść ...Nie wiem czym jest to spowodowane.Moze wiosną.A może po prostu nie czekam tyle co trzeba ...Często zdarza mi się że leżąc na łożku i sluchając muzyki po prostu wpadam w trans ,ale taki dziwny ,bo mija ileśtam czasu w realu ,a mi wydaje sie że minęło moze 10 minut.Czasami jak ten czas tak mija a ja jestem swiadomy tego ,wcale nie wiem że jestem w transie.Jak już wyjde głabiej to następuje duga medytacja ,po której nic konkretnego niepamietam ,a raczej tylko ieświadomosć bycia ....

Bez sensu ....
Namaste
Amen
Dexarz

PS Dzisiaj mi odbija więc nei dziwcie się że moja wyobraznia podsuwa mi dziwne zdania ,której znaczenie zrozumie ja lub wyższa istota intelektualna ...HHAHAHAH :(
+Quote Post
Cibola
post 11.05.2008 - 11:41
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2700

CYTAT(Dexarz @ 11.05.2008 - 12:34) *
Nie wiem co to ma być za niewiedza ,ale to jakoś samo przyszło i ja tego nie zatrzymam bo nie potrafię w pełni się zmaterializowac fizycznie poza...Bez sensu ...Zobaczymy ja to ludziska zrozumieja ...Ojj OFF(U**)TOP
Wracając do tematu bycia poza w fizycznym ciele ,trzeba się zastanowić czy to nie nasz wymysł tworzony przez podświadomosc zeby nas uspokoić ...Trudno powiedzieć czy to prawda ,bo i fałsz moze być prawdziwy.Trudno okreslic co to jest OoBE ,a co LD ,bo to są stany w które rzadko mamy ,a zawansowani raczej nie wypowiadają sie na ten temat bo mają własne zdanie ...Sami do teog kiedys dojdziemy ...

hej dekarz no ale powiem ci szczerze ze kiedys bylem na topie rank : mastah i wogole bylem maniakiem wszystkiego co paranormalne , duzo poznalem - duzo zaznalem

to co mi pozostalo po dzis dzien to wlasnie glownie wiedza

no a wiesz ze to ze robisz to na zawolanie wlasnie czyni cie tym zaawansowanym ? :)

projekcje i ld mozna tlumaczyc na wiele sposobow ale prawdziwe wyjscie z ciala cechuje sie 100% swiadomoscia taka jak za zycia no a w takim przypadku naprawde ciezko sie pomylic i stwierdzic ze to : cytuje "wymysl stworzony" tyle z mojej strony
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Majster   Granica   09.05.2008 - 23:32
- - 6umerang   Obe to nie jest LD :D Więc się tym nie martw - j...   09.05.2008 - 23:39
- - focus_oobe   http://www.oobe.pl/park/Oobe-A-Ld-t1213.html http:...   10.05.2008 - 05:51
|- - Majster   CYTAT(focus_oobe @ 10.05.2008 - 06:5...   10.05.2008 - 11:35
- - 6umerang   To ja zacznę jako przykład - chociaż już w zas...   10.05.2008 - 12:03
|- - Zbyszek   A czy zauważyliście ,ze super podróżnicy nie ...   10.05.2008 - 12:49
- - 6umerang   A mi się wydaje Zbyszku, że "super" po...   10.05.2008 - 12:53
- - twistoid   Ja np czytajac to dłubałem w nosie. Super podró...   10.05.2008 - 13:12
- - Silverka   dokladnie poza tym dla istot tam nie ma ronzicy ja...   10.05.2008 - 14:36
|- - Zbyszek   Dla mnie super podróżnik ma czapę ze słomy ocz...   10.05.2008 - 15:27
- - Dexarz   Hmmm Obe a LD hmmm Muszę się zastanowić z/w ...   10.05.2008 - 21:08
- - Majster   Jak się okazuje granica między tymi rzeczami jes...   10.05.2008 - 22:17
- - ja:)   Cóż temat rzeka... ile razy sie nad tym zastanaw...   10.05.2008 - 23:45
|- - Zbyszek   Co myślę o tych rożnych formach wychodzenia ?-p...   11.05.2008 - 07:26
- - Cibola   Ja tylko dodam od siebie z własnego doswiadczenia...   11.05.2008 - 11:28
- - 6umerang   Haha, Majster z ludzi tego czego chciałeś, chyba...   11.05.2008 - 11:34
- - Dexarz   Wiem że ja nie wiem czy jestem zawansowany ...Moz...   11.05.2008 - 11:47
- - Cibola   Majster ja ci powiem tak - im dalej wyciagasz reke...   11.05.2008 - 11:48
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic