Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Samouk? Chyba Nie...
Naesse
post 14.05.2008 - 00:47
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 4364

Cóż, zaczynając. Jestem w dużej mierze samoukiem wszystkiego, co nie "nasze" i jednocześnie będące w możliwości ludzkiego umysłu. Zaczynając od niewinnych zainteresowań Tarotem i magią doszłam do... No właśnie.

Podróże poza ciało. Jak to niby ma wyglądać?

Mam doświadczenie z tym, ale dosyć specyficzne, nie opisywane chyba dotąd (w każdym razie nie spotkałam się z podobnymi). Nie potrzebuję żadnych przygotowań, koncentracji, medytacji. Ale tez nie zawsze się udaje. Za to potrafię wprowadzić się w stan, iż widzę dwie rzeczy naraz. Zarówno to, co jest w moim pokoju, przed moim ciałem... Ale i miejsce, gdzie chciałam się udać. Muszę mieć punkt odniesienia - osobę, inaczej błądzę i nie wiem, co się dzieje. Mogę dotykać innych, czuję wtedy mrowienie palców, a druga osoba zimno. Zazwyczaj jednak muszę wtedy poruszać się, co wyklucza normalne wychodzenie z ciała, bo w jakiś sposób jestem z nim połączona.
Czasem dobrze opisuję miejsca, do których "idę" za osobą, czasami mylę się przy szczegółach, ale ogólnie główne założenia się zgadzają. Czasem ludzie mnie nie czują, ale zazwyczaj odczuwają zimno.

I stąd moje pytanie - co ja do cholery wyrabiam?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Naesse
post 14.05.2008 - 12:25
Post #2

Gość Rodziny
*

Powiem tak - raz tylko zostałam nauczona, co mam robić. Dokładniej, to był ktoś, kto pomógł mi wyjść pierwszy raz... Teraz już nawet ze sobą nie rozmawiamy, więc jestem rzucona sama sobie. Dlatego nazywam się samoukiem, bo sama do wszystkiego dochodziłam. Nie miałam innego wyjścia. Pochodzę z małego miejsca, gdzie wszystkie paranormalne rzeczy są ignorowane czy wyśmiewane.

Poza podróżami zajmuję się Tarotem. Sprawdzalność wychodzi koło 90%, ale wiele zależy od mojego samopoczucia. Tak samo podróże, nie zawsze wychodzą. Ale jak już, to... No właśnie, jak opisałam.

Przyznaję, wczoraj zachęcona kilkoma wydarzeniami chciałam wyjść... I błądziłam. Już dawno nie zdarzało mi się zagubić, nawet jeśli pierwszy raz (jak wczoraj) szłam do kogoś. Chyba za długa przerwę zrobiłam, skoro gubiłam ślad i błądziłam. Albo byłam zmęczona za mocno, nie wiem.

Od czego to wszystko zależy?
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 16.05.2008 - 15:15
Post #3

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

CYTAT(Naesse @ 14.05.2008 - 13:25) *
Pochodzę z małego miejsca, gdzie wszystkie paranormalne rzeczy są ignorowane czy wyśmiewane.
(...)
Od czego to wszystko zależy?

W dużych miastach też są ignorowane i wyśmiewane :) Ale ja też - jak i wielu innych nie lubi słowa paranormalne czy ezoteryka - oobe, nawet jakby było super 'nienormalne' to wrzucone do szufladki 'paranormalne' traci na uroku znacznie .

A od czego zależy?

Hmm... pewnie od fizycznych warunków - zmęczenie, koncentracja, pogoda - to co ma wpływ na nasz organizm, bo to jednak on musi się odprężyć aby dać nam możliwość podróżowania jakiegokolwiek niefizycznego.
Profile CardPM
+Quote Post
Naesse
post 18.05.2008 - 01:11
Post #4

Gość Rodziny
*

CYTAT(6umerang @ 16.05.2008 - 16:15) *
A od czego zależy?

Hmm... pewnie od fizycznych warunków - zmęczenie, koncentracja, pogoda - to co ma wpływ na nasz organizm, bo to jednak on musi się odprężyć aby dać nam możliwość podróżowania jakiegokolwiek niefizycznego.

Niech ja odpocznę po maturach (jeszcze jedna została), to może znów popróbuję. Ostatnie próby nie idą dobrze. A że pogoda szaleje, a ja jestem meteopatką, to ból głowy mnie powala czasem.

Od kilku dni bez kawy nie wstaję
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic