Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Log Rozmowy Z Oficjalnego Czatu Z Darkiem Sugierem, czat zaczął się 14 kwietnia o 20:00 a skończył 15 o 1:00
JaCoOoOoS
post 15.04.2007 - 12:19
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 616

Korzystająć z okazji chciałbym podziękować wszystkim za przybycie oraz Darkowi Sugierowi za okazaną cierpliwość, poświęcenie 5 godzin ze swojego czasu i napisanie 20129 liter =] (statystyki chatbota).
W szczytowym momencie były 52 osoby, a spodziewalismy się max 30 także dziękuje wam raz jeszcze, przepraszam jeśli wyciąłem jakąś ważną wypowiedź ale gdybym nie powycinał mniej ważnych rzeczy to log miałby dwa razy więcej miejsca. Dobrze byłoby gdyby ktoś jeszcze zamieścił swoją wersje loga. A oto i on:

JaCoOoOoS: a więc
~OBEcny: z kim mam prowadzić dialog bo się pogubiłem? Z JaCoOoOos czy z Paciorkiem? Przecież to imię tej samen JAŹNI :-)
JaCoOoOoS: przepraszam za zamieszanie
JaCoOoOoS: ze mna
~Danrizz: z JaCoOoOos'em
JaCoOoOoS: Z nocnego czatu z Darkiem wiemy, że podczas dnia bardzo ciężko jest mieć OOBE
JaCoOoOoS: ruga książka nie wyjdzie, reinkarnacja odbywa sie jednocześnie na wszystkich wcieleniach,
JaCoOoOoS: ciężko jest przybrać forme widzialną dla ludzi w SF ale to nie jest niemożliwe.
JaCoOoOoS: hemi-sync dobrym dodatkiem do metody 4+1
JaCoOoOoS: mozliwe jest dostrojenie do drugiej osoby ale przed zaśnięciem nalezy wyrazić taką wole
JaCoOoOoS: nasze własne miejsce po smierci jest tworzone na bierząco przez naszą podświadomośc, po smierci nastapi tam automatyczne przesunięcie fazy
JaCoOoOoS: trzeba być pewnym siebie i zawziętym by łatwiej osiągnąć obe
JaCoOoOoS: czy zgadza się pan z tym co napisałem ?
~OBEcny: Tak jest, święta racja. Jedna uwaga, net jest medium ograniczonym
JaCoOoOoS: tak, jesteśmy tego świadomi
JaCoOoOoS: a więc pierwsze pytanie od naszych forumowiczów
JaCoOoOoS: 1.od wydania książki, jaki widzi pan postęp u siebie np. w podróżach odległość
JaCoOoOoS: 1.Czy przez te 5 lat zawędrował Pan dalej niż jest to w niej opisane ?
JaCoOoOoS: spokojnie, oczekujemy odpowiedzi
~OBEcny: w swoich podróżach całkowicie zmieniłem kierunek. Obecnie kieruję fazę do ŚRODKA. Nie walczę już o odległość a pracuję nad drogą na skróty
JaCoOoOoS: aha rozumiem
JaCoOoOoS: O ile dobrze pamiętam to w swojej książce pisałeś
JaCoOoOoS: że nie ma czegoś takiego jak podział na OOBE,
JaCoOoOoS: LD, Projekcję Astralną. Piszesz że to wszystko
JaCoOoOoS: jest tym samym. Robert Bruce w swoim traktacie
JaCoOoOoS: o projekcji astralnej zrobił ewidentny podział na 3
JaCoOoOoS: kategorie. Co o tym sądzisz ?
~OBEcny: Powiem Wam tyle: jest prosta droga na skróty.To skrót do WOLNOŚCI
JaCoOoOoS: to znaczy, co ma Pan dokładnie na mysli
~VALO: Wolnosc to wielka odpowiedzialność
~OBEcny: nie czytałem Roberta Brucea, wogólę od dłuższego czasy nic nie czytam. A to po to by mój ewentualny przekaz był świeży.
JaCoOoOoS: aha a co miał pan na myśli mówiąc o skrócie do WOLNOŚCI
~OBEcny: Tak, jest zajebisty skrót do WOLNOŚCI....
JaCoOoOoS: a co jest tym skrótem ?
~OBEcny: można uzyskać WOLNOŚĆ będąc w ciele fizycznym. Stosując odpowiednie techniki w Astralu. Techniki, niewłaściwe słowo
~OBEcny: Skrótem do WOLNOŚCI jest uzyskanie odpowiedniecgo stanu świadomości w cf
JaCoOoOoS: mógłby Pan jakos opisac ten stan ?
~OBEcny: OK, opisuję stan:
~OBEcny: Czuję na sobie ciepły wiatr, delikatny wietrzyk, żar w sercu a mój umysł i zmysły są tylko i wyłącznie w TERAZ
~OBEcny: osiągnąłem to dzięki OBE...
~OBEcny: a dokładniej dzięki pewnym odkryciom na które wpadłem przez przypadek
JaCoOoOoS: rozumiem
~OBEcny: odkryciom, oczywiście w OSPUO
JaCoOoOoS: a mógłbys jakos wyjasnic nam czemu twoim zdaniem nie ma podziałó pomiędzy LD i OOBE
~OBEcny: ja osobiście lubię używać słowa Fazowanie. Owszem, jakbym się uparł to można wyłonić kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt stopni fazowania, ale po jakiego grzyba rozbijać na elementy coś tak pięknego jak Faza OBE
~OBEcny: nadal podtrzymuję to że pomiędzy OBE a LD nie ma żadnej różnicy
JaCoOoOoS: 1.czy opracował Pan jakieś nowe jeszcze lepsze metody dostrajania
~OBEcny: dla zaawansowanych zdecydowanie Tak Tak Tak. Dla początkujących, udoskonalenie starych metod
JaCoOoOoS: a te metody dla zaawansowanych to dokładnie jakie ?
~OBEcny: uuuuuuuuuuuuuuu....whooy pisania. 7 maja 2007r. o godz. 12.00 wszystko będzie na mojej stronie www.obemaniak.pl JaCoOoOoS: aha rozumiem
JaCoOoOoS: 1.Jakie metody Pan stosuje i jak rozwija pamięć mam na myśli długie pobyty w „POZA”
~OBEcny: mówię sobie tak: Jeżeli czegoś nie zapamiętam będąc w POZA to poprostu nie byłem świadomy
~OBEcny: Świadomość = Pamięć
JaCoOoOoS: 1.dzięki OBE można leczyć, w jaki sposób i czy jest to trudne?
JaCoOoOoS: czy dzięki OOBE*
~OBEcny: można zajebiście leczyć, i to zajebiście wyjebane w kosmos choroby śmiertelne np. rak. I wcale nie żartuje. Wejdziecie na jedną z zakładek na stronie www.obemaniak.pl: "Carcinoma nongrata madafaka" i tu znajdziecie pełną OBEjazdę z dowodami JaCoOoOoS: dziękuje za info w imieniu całego forum
JaCoOoOoS: jaką mamy pewność, że gdy rozmawiamy ze zmarłymi w poza nie są naszą projekcją lub formą jaka przybrał niefizyczny przyjaciel ?
~OBEcny: jest prosty sposób: Zapytaj się owej istoty: kim jest: czy jesteś zmarłym, czy jesteś moim zagubionym Ja. W astralu nie ma kłamstw. Z tyłu masz wyższe Ja, które nad wszystkim czuwa.
JaCoOoOoS: czy ludzie w śpiączce mają nieświadome oobe?
JaCoOoOoS: jeśli tak to czy można im pomóc? Czy można ich wciągnąć do ciała?
~OBEcny: uuu ludzie w śpiączce mają przepierdolone, zmienia się fizjologia mózgu, faza REM rozciągnięta i spłucona. Są jak w śpiączce alkoholowej, ni w te ni wewte. Nie są ani w cf ani nawet w płytkiej fazie astrala. Głębokiej fazy astrala doświadczają ...
JaCoOoOoS: ucięło panu chyba kawałek
~OBEcny: (coś ucięło...)
JaCoOoOoS: spokojnie, prosze kontynuować
~OBEcny: ...astrala doświadczają tylko w pierwszych kilku dniach śpiączki, a potem leżą...
Noble: jak za duzo tekstu to ucina
JaCoOoOoS: a więc przechodzimy dalej
JaCoOoOoS: Czy NGC moze byc efektem podswiadomych lęków lub autosugestii ? Czemu spora część ludzi go niedoswiadcza
~OBEcny: nie daj boże... ani wyciągnąć a i kontakt nie za bardzo. Jak boga kocham czas na REBELIĘ. OBE REBELIĘ !
~OBEcny: bardzo dobre pytanie
~OBEcny: Na NGC natrafiamy tylko podczas gwałtownego przesunięcia Fazy
JaCoOoOoS: więc jak ktoś sie spieszy to nie powinno wystąpić ?
JaCoOoOoS: jak ktoś sie nie spieszy
~OBEcny: w innym wypadku gdy fazujemy łagodnie krok po kroku NGC nie pojawia się.
JaCoOoOoS: Dlaczego astral reaguje na mysl czlowieka i jaki jest tego mechanizm?
~OBEcny: częst gdy "na hama" chciałem wyjść z ciała NGC się pojawiało. Jak również gdy na hama chciałem wrócić, NGC również się pojawiało. Jest to swoisty rodzaj energii oddzielający poszczególne stopnie fazowania
~OBEcny: Wszystko w Astralu pływa w specyficznym spektrum myślowym zbudowanym z energii podatnej na odkształcanie przez myśl Jaźń...
~OBEcny: ta Energia przypomina różnokolorową mgłę - modelinę...
JaCoOoOoS: jak, w jaki sposób i czy możemy oddziaływać na SF? Monroe pisał, że uszczypnął koleżanke i został jej ślad
~OBEcny: to dzieje się automatycznie, bez naszej świadomej obecnie nierozwiniętej woli...
~OBEcny: komu potrzebne są dowody? Wystąp z szeregu... Można oddziaływać na SF, zdecydowanie tak, ale nie po to by komuś coś udowodnić, tylko by ...
~OBEcny: uratować komuś życie.
JaCoOoOoS: racja, szlachetny cel
~OBEcny: Oczywiście to fizyczne. Jakie jest takie jest, ale dla niektórych jest bardzo cenne.
~OBEcny: spoko, luzik mamy whooy czasu, męczcie mnie do bólu...
~paciorek: <uderza głową w klawiature> Ludzie zachowujcie sie! Pokażcie, że srodowisko Obenautów ma klase!
JaCoOoOoS: przepraszam darku na chwilke
~OBEcny: nic nie szkodzi, jest fajnie
JaCoOoOoS: Czy jest możliwe dostrojenie się do innych osób, które świadomie przebywają poza ciałem w tym samym czasie co my
JaCoOoOoS: Jaka jest "jakość" tych połączeń i czy są one czymś ograniczone
~OBEcny: Dobra przejdźmy do następnego pytania. Powiedz szczerze, czy nie chcesz się zapytać czy jestem w stanie Was powyciągać?...
JaCoOoOoS: hehe =]
~Aslan: A po co?
JaCoOoOoS: w takim razie mam tu pytanie z tym związane
~Aslan: Co by to była za frajda?
Kerazan: to kluczowe pytanie jak sie zdaje : )
JaCoOoOoS: Czy możliwa jest pomoc przy oddzieleniu przez podróżników z ŚF niekoniecznie znajomych ale np. obcych ludzi?
JaCoOoOoS: już
JaCoOoOoS: może Pan teraz na spokojnie odpowiedzieć
~OBEcny: Jezu kochany dajcie sobie spokój z jakimikolwiek pomocnikami. Oni sami przyjdą jak słudzy. to Ty jesteś Panem TERAZ...
JaCoOoOoS: no tak ale np. czy nasz kolega może nas wyciągnąć lub ktoś obcy kto doświadcza OOBE ?
~OBEcny: licz na siebie. A Twoja podstawowa afirmacja od dzisiaj to : "Teraz qurwa Ja!"
JaCoOoOoS: ok =]
~OBEcny: Jeżeli wyrazisz zgodę a poza ciałem w astralu będziesz przynajmniej w 51% świadomy to tak
JaCoOoOoS: Jak może pan opisać zależność: dostrojenie - widoczność ?
~Monolit: wszyscy mogą zadawać pytania?
JaCoOoOoS: nie
JaCoOoOoS: napisz do mnie
JaCoOoOoS: wytłumaczcie mu
JaCoOoOoS: o co chodzi
focus_oobe: dobra ja sie zajme nowymi
~OBEcny: no tak, częst otak jest, zwłaszcza przy początkujących podróżach że człowiek utożsamia sobie dalekie widzenie z dobrym dostrojeniem i po części tak jest. Jednak gdy natrafiasz na głębokkie obszary zwłaszcza FAZ nieodkrytych to to ta reguła idzi...
~OBEcny: ... reguła idzie w łeb
JaCoOoOoS: to zanczy widocznośc jest niezależna od dostrojenia
~OBEcny: Np. trafiasz na głęboką FAZĘ czuć, odczuć i tu nie ma obrazów...tu są wrażenia percepcji bezzwrokowej. A jednak FAZA jest tak gółęboka że czujesz jakbyś był we wnętrzu KOSMOSU
JaCoOoOoS: zawsze NP emitują miłością czy mogą czasem być
JaCoOoOoS: w cieniu przyglądając się naszym poczynaniom a
JaCoOoOoS: my możemy czuć ich tylko obecność. Lub, kiedy
JaCoOoOoS: nam pomagają wiemy ze uzyskujemy od nich
JaCoOoOoS: pomoc, ale czy zawsze jest przy tym uczucie
JaCoOoOoS: emitującej z nich miłości i czy można prowadzić z
JaCoOoOoS: nimi rozmowe nie będąc w OOBE ?
~OBEcny: nmo dobra po kolej (od góry)
JaCoOoOoS: przepraszam za taką forme ale długie pytanie wysyłam w ten sposób aby były całe
~OBEcny: nie zawsze NP świecą i nie zawsze NP mają postać kuli Białego Światła, tak, mogą być niekiedy Obserwatorami, i nimi też mogą być jeszcze inne istoty, np. z innych wymiarów gwiezdni turyści
JaCoOoOoS: czyli tzw. kosmici ?
~OBEcny: NP=wyższe Ja a inni to turyści Obserwatorzy
JaCoOoOoS: 1.czy stosował pan metodę Brucea Moena – odzyskiwanie lub oddychania holotropowego ?
~OBEcny: ludzie pobudka! My też jesteśmy gwiezdnymi turytstmi, Kosmitami z innych wymiarów którzy na chwilę zwiedzają sobie Zoo-Ziemię...
~OBEcny: odzyskiwanie tak, swoich utraconych Jaźni i tu jest droga na skróty. I tu jest DROGA DO WOLNOŚCI. A oddychanie holotropowe to co to jest?
Flauros: hiperwentylacja
~OBEcny: Tak, gdy na hama chcę wyjśc a tu słyszę jak dozorca zamiata liście pod klatką. Dałem mu ksywkę szuszy bo ciągle szusza tą swoją miotłą. Stosowałem zatyczki ale po kilku miesiącach miałem whooy woskowiny w uszach i przerzuciłem się na dźwięki.
~OBEcny: A tak poważnie. Tak stosowałem to. Głęboki powolny wdech i głęboki powolny wydech i powiem Wam coś, że ze znakomitym skutkiem stosuję to będac w POZA. Oddycham sobie ciałem astralnym a to powoduje pogłębienie fazy...
JaCoOoOoS: Czy podniecenie które utrzymuję się po
JaCoOoOoS: pierwszych udanych próbach ,tutaj przykład: "nie
JaCoOoOoS: mam się co martwić przecież dzisiaj znów wyjdę"
JaCoOoOoS: utrzymuję się do tego czasu do jakiego dotrwałeś
JaCoOoOoS: ,czy ten uśmiech w duszy pozostaje na dłużej czy
JaCoOoOoS: w miare eksploracji drugiego śwaita słabnie ,tak
JaCoOoOoS: jak gra w piłkę ,do czasu aż się znudzi
~OBEcny: Łagodny powolny wdech i unosze się jak balllon a jak czuję że opadam, że faza się spłyca wówczas powolny wydech i znów faza głęboka
JaCoOoOoS: przepraszam, że tak wtrącam alemam słabe wyczucie końca wypowiedzi =]
JaCoOoOoS: sorki paciorek, że cie wywaliłem-źle sie zrozumielismy
~paciorek: Nie ma za co :) Już nic nie mówie.
~OBEcny: uuu, znamy się wszyscy bo jesteśmy z tej samej gliny... zajebiste pytanie, uderzające w samo jądro drzwi do WOLNOŚCI...
JaCoOoOoS: a można prosić coś dokładniej
JaCoOoOoS: ?
~OBEcny: na to pytanie potrzebny jest pewien przykład mojego doświadczenia w POZA. Opowieści pewnego wyjścia, które znajdziecie na stronie www. Przepraszam, ale nie wysłowie się na ten temat na czacie, bo mnie "utnie" a i tak przekaz będzie niepełny
JaCoOoOoS: ok, czyli z niecierpliwością będziemy czekać na 7 maja, a teraz przechodzimy dalej
~OBEcny: olrajt
JaCoOoOoS: Jak Pan odnosi się do problemu czakr ,ponieważ
JaCoOoOoS: wynikało by ,iż ma Pan maksymalnie rozwinięte
JaCoOoOoS: czakry -co jak pisałem powoduje bezproblemowe
JaCoOoOoS: przechodzenie m in w OOBE . Czy warto
JaCoOoOoS: poświęcać czas na trenowanie takowych ,czy w
JaCoOoOoS: drodze rozwoju duchowego pominąć ten aspekt
JaCoOoOoS: i skoncentrować się na innych "ćwiczeniach"?
~OBEcny: nigdyw życiu nie trenowałem żadnych czakr. Z trenowanie lubię podnoszenie ciężarów. Ale wiem że czakry istnieją. W POZA Obserwatorzy nazywają je meridianami i ostatnio jeden, kucharz go zwali, zapchał mi Tą między oczami
JaCoOoOoS: czakra trzeciego oka ? czy to znaczy, że nie widzi już Pan aur ?
~OBEcny: miałem z tego powody problemy z koncentracją, i nie był on moją zagubioną częścią Ja. Ale przy następnym wyjściu tak mu dupy dokopałem że już nigdy nie pojawił się w miom OSPUO
~OBEcny: nie skupiam się na aurze. To co widzę to "dymienie" i ludzi i przedmiotów i drzew na wiosnę. Czy to jest aura? Jeśli tak to ją widzę, ale po co to komu potrzebne?
JaCoOoOoS: Czym sie rozszerzal postrzegajac miljardy
JaCoOoOoS: kuleczek(swiadomosci)? - w jednej z podrozy
JaCoOoOoS: opisuje Pan, ze miedzy
JaCoOoOoS: kuleczkami-swiadomosciami, zachodzila wymiana
JaCoOoOoS: informac.Dzielily sie myslami.Co umozliwia
JaCoOoOoS: wymiane mysli w takiej postaci?
~OBEcny: nie rozumiem pytania
Noble: hehe
JaCoOoOoS: kto pisał to pytanie na forum ? przyznac sie ?
~paciorek: Wymiękłem! Brawo Darek! :)
Noble: o inne pytanie
focus_oobe: sugeruje nastepne ;p
Noble: odnosnie NP
JaCoOoOoS: cicho
Noble: jak ich spotkac?czemu sie nie ujawniaja?jaka jest droga na skroty do nich ?
~OBEcny: Paciorek = JaCoOoOos i wszystko jasne...
JaCoOoOoS: Darku czy mógłbyś opisać swoje podejście do bibli ?
~paciorek: Paciorek = JaCoOoOoOs? (Sorry Jac, ale mnie to zainteresowalo)
JaCoOoOoS: paciorek, znowu będzie ban
Noble: widze tutaj blad powstajacy w pytaniach
JaCoOoOoS: dobra tamto pytanie wycinamy i spokój
~OBEcny: Biblia = opium dla Mas
~OBEcny: ...
JaCoOoOoS: Czy można stworzyć w astralu coś inteligentniejszego niż atrapa człowieka ?
JaCoOoOoS: coś co będzie samo myślało, tak jak np. ja
~OBEcny: Biblia = kajdany dla zwierzęcej jeźni, dobre ale nie na ten etap ewolucji
~OBEcny: W astralu poszukaj lustra...
JaCoOoOoS: w lustrze nie widać swojego odbicia
JaCoOoOoS: astralnym
~OBEcny: lub ... wyślij mocny komunikat: Kim jestem?
JaCoOoOoS: więc kolejne pytanie
~OBEcny: moment
JaCoOoOoS: oki
~OBEcny: Wówczas nie trafiłeś na lustro tylko na ścianę. Swoje komunikaty nadawaj tuż przed wyjściem jeszcze w cf. Wówczas mają odpowiednią moc.
JaCoOoOoS: nie po prostu była tam ktoś zupełnie inny no ale to nie ma znaczenia
~OBEcny: dobra 10 min przerwy na kawę
JaCoOoOoS: =]
~OBEcny: 21:41 wracam, chyba że już się znudziło...?
JaCoOoOoS: proszę powiedzieć kiedy będzie Pan gotów
~paciorek: JaC moge teraz cos powiedziec?
Noble: wal
~paciorek: Dlaczego paciorek=Jac?
JaCoOoOoS: nie wiem, może jesteś moim alternatywnym Ja =]
djnevar: hehe
djnevar: lol :D
~KIA: BO JESTESCIE TA SAMA CZESCIA JAZNI :d ?
mavej: a moze zaproponujemy darkowi wspolny wypad w poza :D
JaCoOoOoS: 10 minut przerwy jest
~OBEcny: Pan? Panowie byli za sanacji, za Piłsudskiego, teraz jest demokracja, OBE Demokracja i jestem z tej samej gliny co Wy. Nie jestem przed Wami nie jestem z tyłu, ale jestem z Wami.
JaCoOoOoS: do 21:42
~paciorek: Dlaczego Ja równam sie JaC ?:)
~OBEcny: olrajt olrajt, robię sobie kawusię...
Noble: ten sam iq ;P
~8 IP=81.15.210.251
djnoizz: hehe
JaCoOoOoS: spox
JaCoOoOoS: chwila wytchnienia
~OBEcny: dobra jestem i siorpię sobie kawusię
~OBEcny: czekam na pytania
~paciorek: Cisza już!
JaCoOoOoS: prosze o cisze
JaCoOoOoS: PROSZE O CISZE
~Danriz: CISZA
JaCoOoOoS: a więc kolejne pytanie, jeszcze ze dwa z forum i przejde do waszych
JaCoOoOoS: Bruce by spopularyzowac swiat niefiz. organizuje
JaCoOoOoS: warsztaty po swiecie.Jaki bedzie Panaudział na
JaCoOoOoS: tym polu walki i czy zwyciezy czy polegnie? Jak
JaCoOoOoS: beda przebiegac szkolenia Darka?
JaCoOoOoS: szkurcze za bardzo żywcem je skopiowałem =]
~OBEcny: na polu walki? Z Moenem to się moge na niedźwiedzia przytulić. Żadnej walki! Kole odwala kawał dobrej roboty, żadnej rywalizacji, nie tedy droga...
JaCoOoOoS: Jeśli się Pan zgodzi prowadzić warsztaty to jest chetna osoba która chciałaby je dla Ciebie zorganizować
JaCoOoOoS: w Łodzi i oczywiście dostanie Pan wynagrodzenie
~OBEcny: OK, organizować warsztaty... to ma być spotkanie czy kurs?
Noble: no wlasnie tego sie chcemy chyba dowiedziec :)
JaCoOoOoS: jest na czacie osoba która kazała zadać to pytanie ?
~kater: to iałby być kurs co jakiś czas, np. co 2 tygodnie
~kater: moge napisać coś więcej? ja zadałem pytanie i mam w Łodzi miejsce do takich spotkań
JaCoOoOoS: zaczekajmy na odpowiedź darka
~OBEcny: Dobry kurs = mała grupa
~OBEcny: Spotkanie = duża grupa
JaCoOoOoS: oki kater wyjaśnij o co chodzi
~kater: raczej kurs + 10 osób max
~kater: miejsce w centrum na Piotrkowskiej
~OBEcny: Dostosuję się do wszelkiej ewentualności, mamy OBE Demokrację, czy ja mam coś narzucić?
~kater: oczywiście wszystko zależy od Pana i od pana czasu na taki cel, i dojazdów Pana do miejsca spotkań
~cat: a może w wersji: głos, video, przez sieć?
~OBEcny: olrajt, może być Łódź, Piotrkowska, jądro Polski, myślałem o Kazimierzu nad Wisłą, jądro naszych Króli ale jak tma chcecie, mogę być wszędzie...
Noble: jestem za
dominik091: sieć:)
JaCoOoOoS: a więc jakie jest Twoje zdanie na ten temat, Darku ?
~OBEcny: OK, można zacząć od zaraz, od teraz...
~OBEcny: mam pytanie:
Noble: dalej Jac skoncz te pytania i przejdzmy do konretow
JaCoOoOoS: tak ?
~OBEcny: ilu Was jest, którzy chcą a nie wyszli a ilu jest takich co wychodzą a chcę zgłębić Fazę
focus_oobe: wszyscy ?
dominik091: ja to 1
focus_oobe: :)
dominik091: :)
JaCoOoOoS: hmmm, nie prowadzimy takich statystyk
~paciorek: mysle ze okolo 70/40 (70% nie wyszlo)
~hubert: ja do tej pierwszej grupy
~Lukasz: mysle ze okolo 80% chcialoby wyjsc
~Merfiuso: też do pierwszej grupy
~ICE: raczej wiecej tych chcacech jest
Irija: ja tez do pierwszej grupy
~OBEcny: olrajt, tak czy siak OBE CYFRA będzie rosła
~OBEcny: taki jest cek OBE REBELII
Noble: niby jak ?
~Maxus: do 1szej grupy się zaliczam jak narazie
JaCoOoOoS: ostatnie pytanie jeszcze z forum i obiecuje że już przechodze do waszych
~OBEcny: trzeba wyyebać dziure w SYSTEMIE, duża cyfra, duża dziura!
Jerry1990: przepraszam, nie chcę dostac bana ale problem dla mnie to odległość --- Łódź....to za daleko (prosze nie zbanujcie mnie)
JaCoOoOoS: proszę o spokój
~OBEcny: Łódź jest w Centrum każdy ma 250 km, to max
JaCoOoOoS: ostatnie pytanie z forum dotyczy chemii wspomagającej OOBE czy będzie dostępna na Pana stronie czy też nie będziesz prowadził takiej działalności ?
JaCoOoOoS: a teraz będą pytania uzytkowników czata
~OBEcny: tak będzie, przygotowałem apropos, potrzebuję dobrego OBE Prawnika - Przyjaciela bo nie wiem do jakiego progu mogę się posunąć z dozwolonymi roślinkami... :-)
JaCoOoOoS: czy jest na sali prawnik ?
focus_oobe: hm zalezy jakie roslinki
focus_oobe: jak sie moge dowiedziec bo obracam sie i w tym temacie ;p
focus_oobe: ja*
~OBEcny: OK, najwyżej mnie zamknął to pikietujcie pod pierdlem...
JaCoOoOoS: spox, możesz na nas liczyć =]
~militar: wszystkie substancje są juz sklasyfikowane tu raczej duzo sie nei zadzaiłą < nie prawnik ale za to praktykant w sanepidzie>
JaCoOoOoS: a teraz pytania userów
~paciorek: Pacioreki muszą mieć pierwszeństwo!
~paciorek: Wrodzona grupa inwalidzka!
JaCoOoOoS: pierwszy był ~Kev
JaCoOoOoS: Kev jesteś
JaCoOoOoS: ?
~Kev: tak
~OBEcny: roślinki ułatwiające koncentrację bez pobudzenia ciała fizycznego nie będące na liście narkotyków. mniej szkodliwe niż popularna kawa mielona
~kater: KOCHAM CIĘ DARKU ZA WSZYSTKO A PRZEDEWSZYSTKIM ZA OTWARTOŚĆ I NORMALNOŚĆ / sorki musiałem to napisać
JaCoOoOoS: PROSZĘ O SPOKÓJ
~paciorek: Buuu! Spamer :)
~Discoverer: co do roslinek jaki wplyw Darku na Obe moze mieć calea zacatechichi ?
JaCoOoOoS: zaraz posypią się bany
JaCoOoOoS: znowu
JaCoOoOoS: Kev twoje pytanie
~Kev: Czy po wyjściu z ciała odzyskuje się wspomnienia z poprzednich wcieleń? Jeśli nie to czy ci którzy już umarli i nie mają fizycznych ciał w jakiś sposób odzyskują wspomnienia skompresowane w podświadomości?
~OBEcny: na która pytania mam odpowiedzieć niech powtórzy je tym razem Paciorek, bo się pogubiłem ,spoko mamy whooy czasu, mamy całą nooc
JaCoOoOoS: pytanie Keva =]
JaCoOoOoS: Kev był pierwszy
~OBEcny: tak po wyjściu z ciała możesz sobie przypomnieć kim byłeś
~paciorek: Kev patrz prv (dont ban me)
JaCoOoOoS: czy ludzie nie wiedzą co to kolejka ?
~OBEcny: No to co? Na które pytanie Jac wal po dwukropku
JaCoOoOoS: ok, następny paciorek, bo widze, że już nie możesz
~paciorek: Dzieki JaC ;)
JaCoOoOoS: teraz pytanie paciorka
~paciorek: Darku, mówimy coraz częściej mówimy, myślimy o Rebeli. Więc zacząłem się zastanawiać i wyszlo mi tak. Każdy obemaniak jest małą dziurką w systemie. Im więcej dziurek tym większa cała dziura. Jeśli dziura będzie wystarczająca to coraz więcej lud...
~OBEcny: OK
~paciorek: ... ludzi zacznie doświadczać oobe samoistnie?
~paciorek: (mowiac oobe samoistnie mam namysli swiadome oobe)
Noble: a jest jakies inne?
~OBEcny: Bardzo dobrze Paciorek myślisz...
~paciorek: jest Noble OOBE nieswiadome.
~OBEcny: ostatnio miałem następujący komunikat::
~OBEcny: wystarczy 3-4 pokolenia by genotyp ciała fizycznego się na tyle zmienił by OBE było dziecinnie proste, jak bułka z masłem
~OBEcny: chyba Was nie załamałem tym 3-4 pokolenia, bo to dotyczy ciała fizycznego, naszej fizjologii mózgu, ewolucji...
JaCoOoOoS: paciorek to już koniec ?
~paciorek: Darek
~OBEcny: słucham
~paciorek: Mam jeszcze jedno pytanie które budzi wemnie pewne kontrowersje
~paciorek: Otóż mówisz iż nie uznajesz podziału między oobe, a LD
~paciorek: jednak w swojej ksiażce dokonałeś takiego podzialu
~paciorek: uzywając tylko innego nazwenictwa
~paciorek: Jak to więc jest?
~OBEcny: ach te słowa, zamykają w ramy, ograniczają, zniekształcają...
JaCoOoOoS: Flauros
JaCoOoOoS: cicho
JaCoOoOoS: przyjdzie twoja kolej
~paciorek: To już chyba wszystko. Jeśli mi sie coś przypomni :) to poprostu przypomne o sobie :)
~paciorek: Dzięki za odpowiedz :)
~OBEcny: Moen doświadcza tego co większośc nazywa podróżą mentalną, Monroe doświadczał tego co wszyscy nazywają podróżą astralną, a czego doświadcza Sugier?
~OBEcny: to tylko słowa
JaCoOoOoS: oki, r_m jesteś jeszcze ?
~r_m: tak
JaCoOoOoS: zadaj swoje pytanie
~r_m: pytanie jest taki czy poprzez odzyskiwanie jazni miałeś na myśli odzyskiwanie utraconych aspektów ?
~OBEcny: a co to są aspekty?
~r_m: część ciebie
~OBEcny: zdecydowanie tak!!! Strzeliłeś w dziesiątkę!
~r_m: i jeszcze jedno
~r_m: napisałeś że ulepszyłes metody dla początkujących zdradzisz nam jakie one są ?
~r_m: wiem że rebelia wchodzi ale wole tu i teraz :)
~OBEcny: nie ma sprawy, tylko że na czacie...nie ma warunków ku temu. W realu przekazałbym to ciągu 3 min. a na czacie w ciągu godziny
~r_m: rozumiem to niech nastepny zadaje pytania :) dzięki za odpowiedź
focus_oobe: zostawmy wiec to na koniec
JaCoOoOoS: oki focus, możesz teraz ty
focus_oobe: noble jedziesz
Noble: ja ?
Flauros: to mnie też poinformuj jak będzie moja kolej :P
JaCoOoOoS: dobra cicho
Noble: no ok zapytam o NP
JaCoOoOoS: NOble
Noble: wszystko co z nimi zwiazane
JaCoOoOoS: nie tearaz
Noble: jak ich spotkac? czemu ich nie spotkalem mimo tylu wyjsc?
Noble: robilem wszystko co chyba sie dalo
JaCoOoOoS: Noble wpieprzasz sie w kolejke focusowi
Noble: sor :D
focus_oobe: nie on byl pierwszy
focus_oobe: dobra niech pisze :)
JaCoOoOoS: ehhh :/
JaCoOoOoS: znowu zamieszanie
JaCoOoOoS: dobra nieważne
JaCoOoOoS: Noble pisz te pytania
Noble: no juz napisalem niech odpowie Darek na te najpierw
~OBEcny: dobra już odpowiadam
~OBEcny: OK, umieściłem odpowiedź na to pytanie w FAQ na swojej stronie bo często ludzie o to pytają. i już odpowiadam...
Noble: :)
~OBEcny: NP często grają w grę, w chowanego i są chowającymi się Obserwatorami. Ujawniają się gdy poza ciałem masz sprecyzowany cel wyjście i wówczas służą pomocą. Anonimową pomocą. Ukrytą pomocą...
~OBEcny: trak by Ci się wydawało że jesteś sam jak palec...
~OBEcny: By uchwycić ich by złapać ich za rękę, możesz zastosowac pewną technikę...
~OBEcny: załóżmy że wiesz czego chcesz po wyjściu z ciała, a cel ten jest sprecyzowany, konkretny a Ty pewny siebie. Np.:
~OBEcny: Wyższe Ja, błabam Cię pomóż mi uratować umierającą matkę...
~OBEcny: nie ma bata! Odczujesz Ich - Jego - Wyższe Ja - NP za plecami...
~OBEcny: musisz mieć poprostu cel, musisz wiedzieć czego chcesz, w innym wypadku sygnał jest nieczytelny, nie ma siły...
Noble: samo spotkanie ich nie jest celem ?
~OBEcny: następne pytanie prosze
Noble: ok
Noble: jeszcze jedno
~OBEcny: Noble już odpowiadam
Noble: juz zadam
Noble: mowiles ze aby byc dluzej poza cialem nalezy snuc ospuo lub odbijac... co to wlasciwie znaczy? na czym to polega?
~OBEcny: Tak, samo spotkanie z nimi było moim celem, bardzo trudno było się do nich dostać. A po spotkaniu z nimi spotkało mnie, coś o czym mnie ostrzegali, jednak uparcie przy tym trwałem, specyficzne rozczarowanie
~OBEcny: bo to Oni, NP są mną, i w dużej mierze to ja w tej danej chwili mając cf mam najwięcej do gadaniia
~OBEcny: Noble odpowiadam
~OBEcny: snuć? wyprzedzać myślą powstającą fazę, tworzyć sen. Odbijać? Jak faza cofnie się do płytkiego OP ale jeszcze nie jest w cf, wyturlać się spowrotem do POZA...
Noble: ok ostatnie jesli moge zadac
JaCoOoOoS: Darku zanim następna osoba zada pytanie chciałbym abys powiedział czy nie narzuciłem zbyt szybkiego tępa zadają pytania z forum i czy napisałes co chciałes
~OBEcny: ale przedw wszystkim by zgłębić fazę, warto jest zastosować, łagodny, powolny wdech i łagodny powolny wydech jeszcze będąc na fazie POZA. Profilaktycznie oddychasz w POZA
JaCoOoOoS: ok NOble
Noble: jak przefazowac sie do parku? zaznaczam ze neuro przesuniecie nie spelnilo tego zdania odczuwalem wibracje ale nie przenioslem sie do parku tylko zazwyczaj wracalem do ciala
~OBEcny: nie spoko, mam pytanie: Czy Was nie zanudzam?
wert_wojtek: nie
Jerry1990: jasne ze nie!!! jest zayyebiscie!:D
JaCoOoOoS: nie to bardzo ciekawe co mówisz
~hubert: o to sie nie martw Darku
~paciorek: Jakbyś mnie zanudzal
~paciorek: to bym ci powiedział :d
focus_oobe: co za humor :P
blueleaf: zdecydowanie nie ...
JaCoOoOoS: cicho =]
~OBEcny: Noble: jebać PARK!,Jest droga na skróty, zaraz Ci odpowiem, tylko mała pauza
JaCoOoOoS: ostatnie pytanie NObla jesli Darku rozbolą cie palce to powiedz a zrobimy przerwe
Noble: no wlasnie o to mi chodzi :)
Noble: o te skroty
~OBEcny: Przepraszam, czy jest może wśród Was Jaźń która dobijała się do mnie na gg i zadawała to samo pytanie? Jeśli tak to przepraszam ze wówczas nie odpowiedziałem, ale miałem zajebistą jazdę w systemie: Stres, brak czasu, zasypianie... i zaraz odpow...
~OBEcny: ... i zaraz odpowiadam...
JaCoOoOoS: to był focus albo Kerazan :/
focus_oobe: nie ja
~OBEcny: Przepraszam Was
Noble: ja pewnie :P
JaCoOoOoS: oki, czekamy
blueleaf: Darku opowiadaj o tych skrotach ....
JaCoOoOoS: nom
JaCoOoOoS: nikt już nic nie mówi
~OBEcny: Uwaga droga na skróty: nie fazować na zewnątrz, nie walczyć o odległość, nie walczyć o PARK, Szczellinę, kontakt z Emiterem...
~OBEcny: jeszcze będąc w cf, jeszcze będąc w OP, kierować fazę na środek:"klatki piersiowej", inaczej tego nie nazwę na czacie...
JaCoOoOoS: czakra serca ?
~Lukasz: a co to jest konkretnie ta faza? jak ja rozumiec?
~paciorek: Sorry JaC ale przestancie o tych czakrach!
JaCoOoOoS: przepraszam
JaCoOoOoS: Lukasz czekaj na swoją kolej
JaCoOoOoS: teraz focus zadaje pytanie
focus_oobe: juz ?
JaCoOoOoS: Darek ci powie kiedy skończy
~OBEcny: i tu napotkacie na COŚ co kontakt z tym CZYMŚ wyzwoli Was Totalnie, odczujecie TOTALNĄ WOLNOŚĆ bo chyba to jest celem naszych poszukiwań...
~OBEcny: jeśli odpowiedziałem zrozumiale na to pytanie to walić następne
JaCoOoOoS: oki więc
JaCoOoOoS: focus jedziesz
focus_oobe: jezeli juz przy tym jestesmu to mozna by powiedziec cos wiecej o fazowaniu
focus_oobe: 1.rozmawialismy juz o reinkarnacji ale ja chcialbym wiedziec wiecej :).. co czeka nas bezposrednio po smierci ciala fizycznego ? (ciezkie pytanie bo przeciez jeszce zyjemy heh) czy czekaja nas nastepne wcielenia ? jezeli smierc nastapi nagle.. jak bedzie zachowywala sie nasza swiadomosc ? czy bedziemy swiadomi tego co sie dzieje czy jest taka mozliwosc ze dostaniemy "zawiechy" tam POZA i bedziemy kontynuowac niefizyczny byt jakby nic sie niestalo.. ?
focus_oobe: ;p
~OBEcny: 1. Po śmierci ciała fizycznego czeka nas: Obecność w chwili w której jesteśmy + poszerzona percepcja, poszerzone zmysły...
~OBEcny: wcielenia? już odpowiadam
JaCoOoOoS: focus, darek odpowiedział ci na to pytanie podczas nocnego czatu =P
~OBEcny: odbywają się jednocześnie, zupełnie jakby czas nie istniał, one już są a czas nie jest pojęciem linearnym, tylko punktowym
~OBEcny: nikt z Was nie będzie się już wcielał, żadnych lęków przed reinkarnacją, jebać religię wschodu
focus_oobe: :D milo mi to slyszec
blueleaf: xD
focus_oobe: 2. jak utrzymywac prawidlowa swiadomosc tu i teraz? ..i jakie znasz cwiczenia na jej poszerzanie?
~OBEcny: Focus, nie bój się przejścia nawet gwałtownego, system działa doskonale
focus_oobe: tego mi trzeba bylo :D odrazu chce sie zyc.. ;p
focus_oobe: 2. ...
Irija: wiec co bedzie jak nie ma wcielen?
~OBEcny: 2. jeśli chodzi o ćwiczenia na zachowanie świadomości w Tu i Teraz, ćwiczenia będąc w ciele fizycznym to nie znam. Ale jeżelli chodzi o ćwiczenia w astralu to takie znam i sa zajebiście proste
~OBEcny: Irija: ...
~OBEcny: wcielenia już są, one się już odbywają...
JaCoOoOoS: spokojnie, irija sie wtrąciła
focus_oobe: odpowiedz byla wystarczajaca irija
JaCoOoOoS: już się tym zająłem
JaCoOoOoS: focus czy to koniec pytań ?
focus_oobe: 3.znasz jakies techniki "bezposredniego przeskakiwania" na wyzsze czestotliwosci tam POZA ?
JaCoOoOoS: ok
focus_oobe: chyba ostatnie chociaz moglbym jeszcze jedno ;p
~OBEcny: inkarnacja odbywa się we wszystkich wcieleniach NARAZ, cały czast trwamy w jednym TERAZ
~OBEcny: 3. OK Focus, chcesz polecieć dalej? Zrób tak:
~OBEcny: Najpierw powalcz o jaką taką średnią fazę, a jeszcze wsześniej wyślij sygnał że na tym Ci zajebiście zależy, na dalekiej podróży, ale ten sygnał już wysłałeś i ...
~OBEcny: nie ma to tamto, wyższe ja musi się ujawnić, a oprócz tego będąc w POZA zastosuj łagodną koncentrację na oddechu. Normalnie łagodnie wdychaj i wydychaj mimo tego że poza ciałem nie masz płuc...
~OBEcny: chodzi o bardzo głębokie rozluźnienie z zachowaniem świadomości i koncentracji i musi się wówczas udać
JaCoOoOoS: ok focus, to wszystko ?
focus_oobe: rozumiem :)
focus_oobe: 4. narazie ostatnie i potem Flauros.. czy rozmowy a raczej gadanie do NP w realu na glos czy w mysli moze doprowadzic do polepszenia kontatku Tu i Tam ? troche zakrecone ale mam nadzieje ze wiadomo o co mi chodzi :)
~OBEcny: Focus powiedz szczerze, naprawdę rozumiesz?
focus_oobe: rozumiem
JaCoOoOoS: focus, z np da sie rozmawiać tylko w OOBE bo to wymaga ogromnej koncentracji
focus_oobe: znaczy nie koniecznie co do tego oddychania ale ta metoda opiera sie na pomocy np
~OBEcny: 4. Dialog w realu ze swoim ja niekoniecznie może oznaczać dialog ze swoją zbiorowością ja
~hubert: JaCo z NP mozna rozmawiać nie tylko w oobe
JaCoOoOoS: a czyli jednak da sie tak robić, przepraszam za błąd
~hubert: nic nie mówie bo dostane bana
~hubert: sorry
~OBEcny: często dialog w realu to dialog ze swoim sumieniem ale to też cześć swojego ja
~OBEcny: następne pytanie czy jeszcze coś wyjaśnić na ten temat?
JaCoOoOoS: oki, czyli już focus Flauros może ?
focus_oobe: czyli da rade dzieki lece na koniec kolejki bo jeszcze znajda sie pytania.. teraz Flauros
JaCoOoOoS: Flauros jedziesz
~OBEcny: olrajt
Flauros: no to u mnie troche z innej beczki :P no więc co nowego zaoferujesz nam na swojej stronie
Flauros: bo na temat oobe napisano i wymyślono juz bardzo wiele
Flauros: a stwierdzenie że chce sie zrobić oberebelie jest moim zdaniem bardzo odważne :P
~OBEcny: dam Wam zajebistego kopa. Tak zgadza się na temat OBE wiecie wszystko. Pora na praktykę. Pora na Rebelię. OBE Rebelię. Pora by CYFRA szła w górę...
Flauros: więc naprawde będziesz sie musiał bardzo postarać :D
~OBEcny: mam nadzieję że spełnię Wasze oczekiwania a Ty Flauros mi w tym pomożesz...
JaCoOoOoS: Flauros zostałeś wybrany
~OBEcny: strona jest jeszcze nieaktywna...
Flauros: a w jaki sposób moge pomóc? :D
~OBEcny: najpóźniej będzie aktywna 07 maja 2007r
JaCoOoOoS: przepraszam, że wtrące ale przypominam, że aby zając miejsce w kolejce należy napiać mi priv
JaCoOoOoS: Flauros czy to już koniec ?
~OBEcny: już pomagasz, przez swoją aktywnośc na czacie, przez to że jesteś, przez to że dążysz by stać się biegłym w OBE
focus_oobe: apropo pomocy Darku znajdzie sie pare osob z Lublina htorzy moga zaoferowac pomoc np. w modernizacji strony ale o tym porozmawiamy na koniec .. sorki za wkleje
Flauros: wszystko już
JaCoOoOoS: darku moge poprosić następna osobe ?
~OBEcny: Tak jest Focus, jakby coś ze stroną było nie tak, była w jakiś sposób nieczytelna, niejasna, nie trendy to wal na emailla
~OBEcny: tak
JaCoOoOoS: a więc mavej
JaCoOoOoS: do dzieła
mavej: ja mam takie pytanko czesto sie rozluzniam wyobarazam sobie przeplyw czystej energii daje to mi niezlego kopa jeszcze bardziej odplywam :) teraz czuje ruch gdzies "lece" napoczatku tak jak by to byla moja wyobraznia ale w pewnym momecie dzieje sie to samo,...
mavej: ledwie pomysle pytanie mam odpowiedz
mavej: czy to tez jest jakis rodzaj eksterioryzacji
mavej: ?
mavej: ale wiecej czuje niz widze
mavej: osoby itp
~OBEcny: tak myślę, że jest to kontakt z intuicją. Z jakąś częścią ciebie...
mavej: co moge zrobic zeby wyskoczyc
~OBEcny: uuu już 3 godz. minęły, nikogo nie zanudziłem?
mavej: zeby sie przefazowac co poradzisz
mavej: :D
~paciorek: Darek jak zaczniesz przynudzac to ja zaczne spiewać i wtedy masakra :)
~OBEcny: poddaj się temu, rozluźnij sięi obserwuj
~OBEcny: zachowaj czujność i luzik...
mavej: dziex :D
mavej: jestesmy z toba jestesmy jednoscia :D
JaCoOoOoS: nom =]
~OBEcny: Mavej jesteś OBE Maniak :-)
JaCoOoOoS: mavej czy moge juz prosić następnego ?
JaCoOoOoS: sorki, ze psuje nastrój
JaCoOoOoS: ale ludzie czekaja
JaCoOoOoS: =P
mavej: jasne
mavej: dawaj
JaCoOoOoS: więc jerry
JaCoOoOoS: teraz ty
Jerry1990: więc chciałbym zapytać czy to moze jakis znak, czy jestem na dobrej drodze w osiąganiu oobe
Jerry1990: a więc:
Jerry1990: Połozylem się zamknąłem oczy zacząłem sobie marzyć
Jerry1990: i myslec oczywiscie o oobe...a tu nagle obraz zastąpila czyjas twarz
Jerry1990: i uszczypnęła mnie w policzek, poczulem to
Jerry1990: fizycznie dośc mocno (podkreslam ze nie spalem wtedy ani nie medytowalem)
Jerry1990: otworzylem oczy i sie usmiechnąłem:D dopiero po tym poszedlem spać.
Jerry1990: jesli to nie znak to co to moglo byc
Jerry1990: poczulem realne fizyczne uszczypnięcie ktore czułem jeszcze przez dluzszy czas
Jerry1990: moze glupie pytanie ale cóż...
Jerry1990: a co noc prosze NP o jakis znak;)
~OBEcny: OK, jeśli chcezz to nazwać językiem werbalnym to proszę Cię bardzo: był to kontakt w płytkkim OP ze świadomością. Najprawdopodobniej była to jakaś część Ciebie
~OBEcny: następnym razem Ty go złap za pucka i zrób mu kapciuchę :-)
Jerry1990: ale to byl ttylko obraz :D
Jerry1990: jakie rady miałby Pan dla początkującego? oczywiscie praktyczne
~paciorek: Sorry za offtop :) Dont ban me. "Co to jest?" "Płucko mojego NP" "A co on na to?" "Uuuuuusssshshshshs: :)
~OBEcny: nic nie szkodzi, jakbyś zgłębił fazę obraz stałby się trójwymiarowy. Ale fakt niekiedy obraz swoje za odczucie swoje...
JaCoOoOoS: paciorek, cicho
Jerry1990: ale w momencie uszczypnicia obraz zniknął
Jerry1990: poczulem
Jerry1990: jakby powiedzial do mnie "idz spac":D
Jerry1990: ale nie powiedzial tego
~Szymon: Kawał dobrej roboty panie Darku. Pozdrawiam
Jerry1990: ale zostawmy ten temat, chodzi mi konkretniej o praktyczne rady na początek
Jerry1990: tak aby ten pierwszy raz osiągnąć oobe
blueleaf: za ile mozna zadac pytanie
Jerry1990: blueleaf - za darmo:D
~OBEcny: jeden z moich pierwszych kontaktów z wyższym Ja wyglądał tak że widziałem przed sobą spacerujące fajne kobiety, ale kontakt czuciowy mówił co innego:
~OBEcny: było to odczuwanie uścisków dwóch dłoni, głos w głowie, widziałem obraz OSPUO, ale miałem kontakt z własnym wnętrzem
~OBEcny: praktyczna rada by osiągnąć jak najszybciej OBE:
~OBEcny: Pierwszą noc wogóle nie śpij, drugą noc wstań po 5 godzinach, najlepiej by to była 5 nad ranem...
Jerry1990: co mam robic w tym czasie kiedy nei będe spał??
blueleaf: hehehe
blueleaf: ogldal pornoski
~OBEcny: walnij sobie leką kawusię, spowrotem do wyra cyk, pozycja czujna, obserwujesz ciemność pod powiekami i odliczasz
JaCoOoOoS: cicho blue
JaCoOoOoS: ryzykujesz bana
blueleaf: oki sorx ...
Jerry1990: to pomysl dobry na wakacje bo narazie sie musze do szkoly wysypiac, ale ok a na drugi dzien? wstaje o 5 rano i co
Noble: Jery dzisiaj jest ta noc kiedy nie spisz
~OBEcny: 100, 99, 98, 97, 96, 95 (jestem świadomy, pamiętam) 94, ... aż do skutku
Jerry1990: spie bo mam duzo nauki Noble
JaCoOoOoS: oki, więc to już wszystko ?
Jerry1990: tak zwalniam kolejke
Jerry1990: dziekuje Panie Darku
JaCoOoOoS: Arein zajmij kolejke
~OBEcny: rób to z piątku na sobotę, z soboty na niedzielę, a jak Ci się trafi OBE to w szkole wszystki rozumy pozjadasz, taki będziesz miał intelekt
JaCoOoOoS: teraz powinien być użytkonik ~grove ale go nie ma więc zadam jedno pytanie które mi zostawił na priv
~OBEcny: ok
Jerry1990: dziekuje bardzo Panie Dariuszu:)
Flauros: panowie byli za piłsudskiego :P
djnevar: juz podlapal :D
JaCoOoOoS: czy OBE nie jest projekcja w wymiar fizyczny, z
JaCoOoOoS: rzeczywistym upływem czasu a LD projekcja w
JaCoOoOoS: astral, wymiar mysloksztaltow, gdzie nasze
JaCoOoOoS: wyobrazenia materializuja sie, gdzie poczucie
JaCoOoOoS: czasu jest wzgledne?
~OBEcny: o Jezu, pora doświadczać, niczego nie nazywać, o nic nie pytaćjak boga kocham, czas na Rebelię :-)
~paciorek: Teraz ja ?:)
JaCoOoOoS: jeszcze nie
~paciorek: hehe :)
~paciorek: ok
JaCoOoOoS: Darku czy moge przejść do kolejnego pytania ?
JaCoOoOoS: uzytkownik ~soorrow jest nieobecny ale pyta sie o zagrożenia pobytu w astralu
~OBEcny: zero zagrożeń, jesteś Wielki jak stąd do Warszawy, jesteś zajebistą kulą białego światła, zagrożenia są tylko w rzeczywistoście fizycznej w astralu jesteś panem i bogiem sytuacji
~OBEcny: następne pytanie proszę
JaCoOoOoS: teraz DJnoizz
djnoizz: Jak juz bylo wspomniane wczesniej, jakies 80% ludzi tutaj jeszcze nie mialo swiadomego OBE.ok
djnoizz: Jak juz bylo wspomniane wczesniej, jakies 80% ludzi tutaj jeszcze nie mialo swiadomego OBE.
djnoizz: Jednak bardzo duza czesc z nich przeczytala juz praktycznie wszystko,
djnoizz: co mozna znalezc w sieci na ten temat. Zna techniki na pamiec i stosuje je,
djnoizz: cwiczy i ciezko pracuje. Wierzy w to, co chce osiagnac i to bardzo mocno.
djnoizz: Mimo to, ci ludzie dochodza do pewnej granicy i STOP.
djnoizz: W teorii to jestesmy juz mocno obcykani. W praktyce jak na razie musimy liczyc tlyko na siebie,
djnoizz: idziemy na slepo nie majac pojecia czy w dobrym kierunku... Co dalej? Co nas blokuje, co nie
djnoizz: pozwala sie uwolnic?
djnoizz: Przeciez cwiczymy, przeciez wierzymy (i to bardzo mocno). Co robimy nie tak? Gdzie tkwi nasz blad?
JaCoOoOoS: wolniej djnoizz
djnoizz: to jedno pytanie, tylko dlugie ;]
~OBEcny: jak mówi ruskie przysłowie, praktika jebiut teoriu. Zgadza się, napewno wszystko wiecie. A więc pora zacząć praktykę, jebać teorię...
djnoizz: ale co jest z nami nie tak?
djnoizz: niby kazdy mowi, ze "wszystko juz zostalo powiedziane"
djnoizz: i my nie zyjemy tlyko sama teoria
djnoizz: ale i cwiczymy
djnoizz: udaje sie tylko nielicznym
~OBEcny: Chwilka....już odpowiadam...
~OBEcny: W moim przypadku, nie lęki, nie jakieś blokady, które mozna mieć a i tak wyjść, przeszkadzały w pierwszych OBE doznaniach...
~OBEcny: najbardziej przeszkadzała mi specyficzna fizjologia mózgu, już wyjaśniam...
~OBEcny: chodzi o to by mózg miał lekki deficyt snu...
~OBEcny: by wchodził błyskawicznie w fazę REM...
~OBEcny: by ciało szybciej zasypiało niż umysł...
~paciorek: To wyjasnia dlaczego w czasie gdy cierpie na bezsennosc duzo czesciej wychodze z ciala!
~paciorek: sorry za offtop
JaCoOoOoS: paciorek !!
~OBEcny: by umysł był odpowiednio skoncentrowany, czujny a ciało głodne snu.
~OBEcny: a woczas nie ma bata! OBE się uda!
~Discoverer: i tu jest klucz :) obemaniacy
djnoizz: na mysl przychodzi mi tylko ta nieprzespana noc
djnoizz: mysle, ze to na prawde moze byc pomocne
JaCoOoOoS: djnoiz czy to już wszystko ?
djnoizz: tak, dziekuje za odpowiedz
~OBEcny: tak to jest klucz, sam nie raz o nim zapominam, bo se lubię nieraz wyłoić browa i długo pospać. By być dobrym OBE maniakiem trzeba nauczyć się mieć nosa do własnej fizjologii mózgu
~OBEcny: następne pytanie proszę
JaCoOoOoS: user Lightrevan jest nieobecny ale pyta sie o warsztaty ile bedą kosztowały jakbyś sie zgodził
JaCoOoOoS: i kiedy ewentualnie
~OBEcny: zgadzam się na warsztaty, zgadzam się na spotkania, zgadzam się na OBE kursy, po otwarciu mojej strony wszystko uzgodnimy, jak macie sponsora to nic nie będzie kosztować. Jak nie macie...
JaCoOoOoS: :P
~paciorek: to zaróbcie :)
JaCoOoOoS: jak duże kwoty wchodzą w gre ?
~OBEcny: ...honotrarium ma pokryć koszty na tyle bym nie był stratny, nie musze nic zyskać, obym nie stracił...
JaCoOoOoS: aha rozumiem
JaCoOoOoS: teraz user
JaCoOoOoS: ~Lukasz
~Lukasz: 1.Darku mowiles o fazowaniu co to jest, Jak konkretnie mam to zrobic?
~OBEcny: koszty wyjazdu, ewentualnego noclegu, mich dla OBE maniaka...
JaCoOoOoS: Lukasz, trzebabyło uprzedzić o tym, ze jesteś początkujący :P
~OBEcny: no to co kończymy na dzisiaj?
~Lukasz: to nastepne ;p
~OBEcny: ostatnie 3 pytania
~Lukasz: 2.Wspominales w swojej ksiazce ze podczas wchodzenia do astrala zostawiles zatyczki do uszu bo zbiera ci sie woskowina :) i przezuciles sie na dzwieki. Jakich dzwiekow urzywasz? Czy jest to Hemi-Sync, czy cos innego?
~OBEcny: Lukasz: są to podstawowe dźwięki do synchronizacji półkul mózgowych z OBE szumem i OBE piskami :-)
~OBEcny: zmiksowane przej DJ-a OBE maniaka pierwszego.
focus_oobe: jezeli to koniec to ja mam najwazniejsze pytanie..
~Lukasz: czyli nic konkretnego? starczy BWgen?
focus_oobe: kiedy nastepny czat Darku ?
focus_oobe: :)
~OBEcny: po otwarciu strony czyli po -7 maja, ona dużo wyjaśni
~OBEcny: kolejne pytanie proszę
JaCoOoOoS: oki, to ja sie jeszcze z toba umówie, jesli nie masz nic przeciwko
~OBEcny: ok
JaCoOoOoS: Lukasz koniec ?
~Lukasz: mysle ze tak
JaCoOoOoS: to teraz paciorek
~paciorek: Drogi Darku moje pytanie z malym wstepem. Gdy dowiedzialem sie o OOBE, zaraz po pierwszym wyjsciu spotkalem sie z wielkim problemem. Z moja moralnością. Byłem wierzącym katolikiem, lektorem i takie tam.
~paciorek: Problem był następujący. Podświadomość zaczęła mi podrzucać świnie. Nachodziły mnie smieszne rzeczy w snach. Księża pytali kim ja włąsciwie jestem.
~paciorek: Był to dla mnie ciężki okres. i oto dwa pytania
~paciorek: 1. Czy ciebie też coś takiego spotkało?
~paciorek: 2. Czy nie sądzisz, że trzeba by wynaleść na to jakiś sposob by pomoc poczatkujacym obemaniaką? Masz jakiś pomysł jak takiej pomocy udzielić bądź jak ominąć taka reakcje obronna jaźni?
~paciorek: (księża w snach, pytali a gdy odpowiedziałem inaczej niz chcieli probowali mnie ukrać. Wkoncu gdy pewnego razu postawilem na swoim wyglada na to ze do tej pory sie odwalili czyli wyzbylem sie tej moralnosci, tej blokady)
~OBEcny: Nie należy się bronić przed swoją jaźnią. to jest ukochana część Twoich doświadczn na planecie Ziemia, czy to jest ministrant, czy to jest karcąca matka nie należy się tego pozbywać...
~paciorek: Jednak moralność katolicka strasznie kłóci sie z moralnoscia obemaniaka
~OBEcny: OK...
~paciorek: Nie sadzisz ze kazdy predzej czy pozniej bedzie musial sie jej pozbyc?
JaCoOoOoS: to chyba juz koniec
JaCoOoOoS: tak ?
~paciorek: Ok spoko
wert_wojtek: 1otoz powiedz mi czy mozna widziec astral tu ....bo mnie spotyka czesto gdy moje mysli wedruja ku naukom "tajemnym" widzenie swiecacych kropek.... 2 co sadzisz o chanelingu? 3 dzieki za wsystko i rzycze powodzenia!
JaCoOoOoS: wert wojtek
~OBEcny: jeszce raz przyjdą do Ciebie to wtedy powiedz im tak: Jeśli macie do mnie jakieś pytania, odpowiem na nie ale nie w tej chwili
~paciorek: aha
JaCoOoOoS: nie za szybko
JaCoOoOoS: povzakeja chwile
~paciorek: Dzięki Darek! Świetna robota. Świetny czat!
~OBEcny: odpowiem na nie jeśli mi w czymś pomożecie, albo nie nie pomagajcie mi, sam sobie dam radę
JaCoOoOoS: pozwólcie darkowi dokończyć
JaCoOoOoS: Darkowi
~paciorek1: cos mnie wywalilo przepraszam!
~paciorek1: Chciałem podziękować i życzyć dobrej nocy!
~perelka: a kto to ten Darek?
~paciorek1: Pa!
Noble: ban !! :D
~OBEcny: Dobranoc, kto następny?
~Bartas: sorry ale LOL ;)
wert_wojtek: a jezeli na moja prosbe o pomoc czuje na ciele punkty bolu- oddzialywanie energi cos na wzor akupunktury?
~OBEcny: nie nie żadnych banów ale nie wiem na które pytanie mam odpowiedzieć
JaCoOoOoS: wert wojtek jest nastepny
JaCoOoOoS: pytania wert wojtka plz
~OBEcny: słucham
JaCoOoOoS: wojtek mozesz powtórzyć ?
wert_wojtek: a jezeli na moja prosbe o pomoc czuje na ciele punkty bolu- oddzialywanie energi cos na wzor akupunkturyto znaczy mysl brzmi pomozcie stac mi sie idealnym....
~OBEcny: Wert Wojtek, jesteś idealny, jesteś doskonały, czy z OBE czy bez OBE...
~OBEcny: dobra powoli kończymy
~OBEcny: ostatnie pytanie
wert_wojtek: juz wszystko
JaCoOoOoS: następny był discoverer
wert_wojtek: :)
wert_wojtek: do zobaczenia gdzies
~OBEcny: do zobaczenia
JaCoOoOoS: hmm coś go nie ma
~kater: no to Ja Ja Ja
~Discoverer: moge
JaCoOoOoS: to kater możesz
JaCoOoOoS: akurat ty jesteś
~kater: uf
~kater: Dareczku czy kiedykolwiek ogladałeś mange o tytule dragon ball? jeśli tak to powiem, że chciałbym stworzyć taki świat jak tam za pomocą myśli i zapraszać do niego ludzi na "zabawe" w nim. czy to dobry pomysł, średni czy denny i niebawić się w t...
JaCoOoOoS: discoverer jest AFK
~kater: i nie bawić się w to?
JaCoOoOoS: jaaa :/
djnoizz: nie wytrzymal
~kater: :D
Jerry1990: lekka przesada panowie...
~kater: musiałem poprostu
Jerry1990: dostane bana czy nie ..... ale ten pomysl z DB to cios ponizej pasa.....chlopie gdzie ty masz rozum
~OBEcny: nie oglądałem tej bajki, ale jedynym znanym mi lekarstwem i receptą jest OBEcność w TERAZ...
JaCoOoOoS: darku ile jeszcze masz czasu bo mam tu jeszcze jakies 7 osób w kolejce
Jerry1990: współczuje
~OBEcny: Miłość i Wolność Poza Ciałem i w Nim...
JaCoOoOoS: Darku ?
~OBEcny: olrajt, zostaję :-)
Noble: :D
djnevar: no i spoko :D
focus_oobe: :D
JaCoOoOoS: no to cieszymy sie, że z nami jesteś
~kater: potężna dawka miłości for all, lece spać i OOBOWAĆ papatki i Dareczku wielkie dzieki za mega dawke pozytywnej mocy. PEACE
~OBEcny: jesteście nie tylko ze mną
JaCoOoOoS: teraz przychodzi Arein
JaCoOoOoS: Arein jesteś ?
~Arein: Darku, to pytanie moze juz bylo zadane
~Arein: ale nie jestem pewien, gdyz niedawno przyszedlem
~Arein: Chodzi mi o taka prosta przyziemna rzecz jaką jest...szybka nauka
~Arein: Czy w trakcie oobe, moge na przykład wmowic sobie "Umiem wszystkei słowa z jezyka angielskiego, jakich do tej pory sie nauczyłem, jakie usluyszalem"
~Arein: Czy takie szybkie wpajanie umiejetnosci jest mozliwe?
~OBEcny: parę lat temu podczas OBE koniecznie chciałem łyknąc Rotę angielskkiego, i strażnik z lekka mnie wyśmiał...
~OBEcny: to nie znaczy że to jest niemożliwe
~OBEcny: ale czy to jest moim wyższym celem?
~Arein: nie, al;e tu sie przyda :)
~Arein: ale*
~Arein: to wszystko, dziekuje :)
JaCoOoOoS: teraz parówczak
~OBEcny: jasne że się przyda, Miłość i Wolnośc Poza Ciałem trzeba przetłumaczyć dla Anglosasów
JaCoOoOoS: =]
JaCoOoOoS: parówczak jesteś ?
JaCoOoOoS: parówczak jest AFK
JaCoOoOoS: teraz ~ICE
~ICE: a wiec Darku ;p
~ICE: wczesniej wspomniales o tymzeby nie spac pierwsza noc a druga tylko 5 godz czyli rozumiem ze glownie chodzi tu o zmeczenie organizum tak by latwiej zasypial?
~OBEcny: tak, masz rację, chodzi o zagęszczenie fazy Rem tak by jej było dużo, by była głęboka by było duże prawdopodobieństwo odzyskania w niej świadomości
~ICE: bo nie ukrywam ze to jest wlasnie moim problemem.... cialo spi a umysl nie bo tylko jak
~ICE: udalo mi sie na chwile obnizyc faze to potrafilem sam wykreowac swoja wyobraznia cale srodowisko dookola nie tylko obrazy przed soba
~ICE: czyli poprzez czwiczenia fizyczne wyczerpujac organizm tez osiagamy mniej wecej podobny efekt jednak nie tak silny?
~OBEcny: idealny efekt jest gdy:
~OBEcny: zmęczymy ciało fizyczne w sposób oszczędny dla naszych emocji, aby nie uaktywniać i nie wypalać naszej energii emocjonalnej, psychicznej...
~OBEcny: innymi słowy:
~OBEcny: kopanie rowów tak, kłótnia z sąsiadem nie
JaCoOoOoS: oki, czy to już wszystko ICE ?
~ICE: aha rozumiem :D czyli jak cialo jest wyczerpane a umysl wypoczty latwiej o trans?
~OBEcny: dokładnie tak, 3 x tak
~ICE: dzieki to wszystko :D
JaCoOoOoS: teraz dla odmiany dziewczynka bedzie =]
JaCoOoOoS: ~Jeenny wchodzisz
~Jeenny: Czy dieta ma jakis wpływ na oobe? Czy pomoze to,ze przez kilka dni przed, mniej zjemy lub wcale? Wtedy cialo tez jest wyczerpane...
~OBEcny: w pewnym sensie pomoże, jednak najważniejsze jest żeby nie objadać się 2 godz. przez snemy lub przed ewentualnym wyjściem. Fakt, lekki deficyt kaloryczny wyostrza zmysły co może pomów w OBE.....
~Jeenny: dziekuje
JaCoOoOoS: wszystko ?
~Jeenny: tak
~OBEcny: Jednak jeżeli mała ilośc kalorii obniża twój poziom energetyczny wówczas warto coś przekąsić
JaCoOoOoS: oki teraz bedzie ten od kuleczek
JaCoOoOoS: czyli Discoverer
~Discoverer: w końcu... nie zdazyłem w sobote zadać pytania to pytanko nastepuje w niedziele czyli juz :)
~Discoverer: czy w OBE pobierasz Darku energie by dłużej pozostać jeśli tak to w jaki sposób, co sądzisz o piramidach np. Horusa lub innych czy gromadzą energie czy jest to bujda komercyjna
~OBEcny: liczzę na siebie nie na piramidy Horusa, liczę na swoją pasję, by dłużej pozostać w OBE trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, trening czyni mistrzem a reszta to nieistotne dodatki
~Discoverer: ok next
~Discoverer: jak rozpoznać mając projekcje z tłumu ludzi który z nich nie jest „manekinem” sennym a która dana osoba ma swoją świadomość? Czy opracowałeś Darku jakiś nowszą metodę niż ta którą opisywałeś w książce nieco drastyczną ;)
focus_oobe: oczy
~OBEcny: jeżeli masz problem z identyfikacją tożsamości istoty poza ciałem ,poprostu zapytaj ją kim jest. Jeżeli będzie milczeć zadaj jej pytania:
~OBEcny: czy jesteś moim ja?
~OBEcny: pytanie nie pozostanie bez odpowiedzii
~Discoverer: ok rozumiem
~Discoverer: hee.. przypomniał mi się jak w świadomym snie prowadziłem wykład na temat czym jest dobro czym zło to było coś..(coraz częściej w snach,lub w snach świadomych miewam dialogi całkiem sensowne czy to jest oznaka progresji. Dodam ze na początku mo...
~Discoverer: Dodam ze na początku moich świadomych snów praktycznie dialogi nie miały racji bytu
~OBEcny: Discoverer jedna z Twoich potrzeb to potrzeba bycia nauczycielem i to rzutuje w OSPUO
JaCoOoOoS: oki, czy to już koniec ?
~Discoverer: jeszcze dwa plisss
~Discoverer: czy podczas OBE utrwaliłeś jakieś swoje dzieło np. krótki film, lub jakaś kompozycja muzyczną J Jeśli tak na ile jest to trwałe w astralu
JaCoOoOoS: jedziesz
~OBEcny: oooczekajcie chwilę
~OBEcny: *poczekajcie
JaCoOoOoS: mała przerwa =]
~parowczak: Pytanie 1.Jak bardzo zmienil sie twoj swiatopoglad po wydaniu ksiazki?? Pytanie 2. Czy dotarles do DOMU??
~Arein: ok, czas na oobe, do zobaczenia na forum :P Dziękuje Darku za czas nam poświecony.
JaCoOoOoS: cya
JaCoOoOoS: ok, czekamy na Darka =]
Noble: ta czas uciekac do astrala
Noble: narazie
djnevar: prawda l[
djnevar: ;]
djnevar: 2maj sie
JaCoOoOoS: oki ja juz chyba dam sobie rade z 20 osobami
djnevar: a nawet 3maj
djnevar: :D
djnevar: co Ty teraz Cie zjemy
JaCoOoOoS:sorki jeśli kogos wkurzyłem ale 40 osób a ręce tylko dwie
focus_oobe: ustawiles sie jzu na nastepna rozmowe ?
JaCoOoOoS: jeszcze nie
~SORROW: Darku,niepokoi jedno zdanie w Twojej książce,że wybrałbyś niebyt...
djnevar: sorrow nie ma go poczekaj ;]
JaCoOoOoS: sorrow zapisz sie do kolejki
~SORROW: ok
JaCoOoOoS: czyli privnij mi
~OBEcny: już jestem i za chwilę kończymy
JaCoOoOoS: Discoverer przypomnij ostatnie pytanie
~Discoverer: czy podczas OBE utrwaliłeś jakieś swoje dzieło np. krótki film, lub jakaś kompozycja muzyczną J Jeśli tak na ile jest to trwałe w astralu
~Discoverer: I na koniec było by super i proszę o komentarz, (jak będziesz miał chwile Darku czasu wolnego oczywiście) co do wpisu w moim blogu do tematów "Niefizyczny Przyjaciel Namiastka Kosmosu" i "Dziwne zdarzenie" adres www.oobe-maniak.blog.onet.pl ~Discoverer: Te dwa zdarzenia wywarły na mnie w dotychczasowej ponad rocznej praktyki bardzo duże wrażenia.
~Discoverer: ok koniec :)
JaCoOoOoS: spox poczekamy na odpowiedź Darka
JaCoOoOoS: i potem parówczak wejdzie
~OBEcny: wszystko co jest w astralu jest płynne, zmienia się na bieżąco jak konsystencja mieszanej zupy, tak czy siak cokolwiek stworzysz i zapamiętasz zostanie w Twojej pamięci i jest Twoje
JaCoOoOoS: juz moze parówczak wejśc ?
~Discoverer: DZIEKUJE SERDECZNIE DARKU ZA POŚWIACONY CZAS - ODPOWIEDZI SĄ DLA MNIE BARDZO CENNE...
~parowczak: Pytanie 1.Jak bardzo zmienil sie twoj swiatopoglad po wydaniu ksiazki?? Pytanie 2. Czy dotarles do DOMU??
~OBEcny: prosze następne
JaCoOoOoS: darek będzie miał jutro zakwasy w palcach
mavej: ja mam male takie :)
JaCoOoOoS: oki czekamy na odpowiedź
~OBEcny: 1. Mój światopogląd zmienił się jeszcze wcześniej, zanim wydałem książkę. Wydanie "MiWPC" tylko mnie w nim utrwaliło. Żółta książka tak naprawdę była dla mnie by to wszystko do mnie lepiej dotarło. Sorry za mój egoizm...
JaCoOoOoS: nieszkodzi, kazdy go ma =]
~OBEcny: Wysłanie żółtej Roty w Kosmos było jak przejrzenie się w tysiącu luster
JaCoOoOoS: no jeszcze dwie osoby czekają, parówczak masz jeszcze jakies pytanie ?
~parowczak: to moze tak, jak teraz widzisz otaczajacy Cie swiat fizyczny ??
~parowczak: to bylo moje ostatnie pytanie :PP
~OBEcny: 2. Dotarłem więcej niż do DOMU, odnalazłem skrót do Wolności. Odnalazłem drogę do swojego wnętrza, ono jest Domem
djnevar: dobra znikam narazie
djnevar: dzieki Darku za cenne informacje
mavej: czy moge ?
JaCoOoOoS: czekajcie
JaCoOoOoS: jeszcze darek odpisuje na ostatnie pytanie parówy
~parowczak: odrazu parowa ;)
JaCoOoOoS: sorki, że z małej pisze ale coś shift mi nie wchodzi
~parowczak: czy imie ma znaczenie :P
~OBEcny: jak widzę otaczający mnie świat...
~parowczak: jak teraz widzisz otaczajacy cie swiat...
~OBEcny: ...
JaCoOoOoS: no to trudne pytanie troszke
~OBEcny: najtrudniejsze pytanie
~parowczak: lepiej zadac jedno trudne pytanie niz tysiace blachych ;p
focus_oobe: troche nie na miejscu
focus_oobe: moim zdaniem
~OBEcny: pytanie zajebiste, jak najbardziej na miejscu ale naprawdę nie wiem co mam odpowiedzieć
JaCoOoOoS: dobra więc chyba teraz bartasa wpuścimy a na to pytanie może Darek odpowie innym razem bo już jest zmęczony pewnie
focus_oobe: po przeczytaniu ksiazki mozna samemu sobiena nie odpowiedziec ;p
~parowczak: to moze mi kiedys na nie odpowiesz... :)
JaCoOoOoS: dobra focus
~OBEcny: nie chodzi o zmęczenie
JaCoOoOoS: dobra teraz Bartas
JaCoOoOoS: oki ?
~OBEcny: dobra chłopaki OBE Maniaki muszę spadać
~Bartas: a więc chyba moja kolej...
~Bartas: Czy są jakieś sprzeczności między tym co Ty wiesz o OOBE a tym co pisał R.A.Monroe w swoich książkach? Czy zauważyłeś jakieś rozbieżności? Jeśli tak to wymień najistotniejsze (zarówno w poradach jak i w doświadczeniach)
~OBEcny: dobra ostatnie pyrtanie
~Bartas: już zadane ;)
~Bartas: rozumiem iż to również do prostych nie należy ^^
~OBEcny: Nie, wszystko co pisał Monroe jest aktualne i jak najbardziej prawdziwe, lecz czytajcie między wierszami... Nara OBE Rycerze. Astral wzywa odważnych. Czas na OBE.
JaCoOoOoS: poszedł
~parowczak: :)
JaCoOoOoS: a nawet nie zdążyłem mu podziękować
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
SORROW
post 16.04.2007 - 11:27
Post #2

Guests

No dobra, ale jak zinterpretować pojęcie "Przesunięcie fazy "? Co to jest w/g Was "Faza" ?

Można to na różne sposoby interpretować i podpinać pod te nazwy różne zwroty .Nie zostało to jednak przez Darka wyjaśnione , ba przypuszczam ,że colowo zostawił pewien margines niepewności ...
Jak sądzicie ?
+Quote Post

Posty w temacie
- JaCoOoOoS   Log Rozmowy Z Oficjalnego Czatu Z Darkiem Sugierem   15.04.2007 - 12:19
- - Ketrab   Nie było mnie ,ale widzę że czas dopisywał i t...   15.04.2007 - 12:57
- - daywalker   Ok, koniec. A teraz ide sie wyspac. Jak to mawia D...   15.04.2007 - 14:43
- - pieczywo   no to biore sie do czytania... :) Odpowiedzi Darka...   15.04.2007 - 14:46
- - JaCoOoOoS   Jeśli komuś nie chce sie czytać tej rozmowy moz...   15.04.2007 - 16:12
|- - Noble   CYTAT(JaCoOoOoS @ 15.04.2007 - 17:12...   15.04.2007 - 19:22
- - SORROW   Jaco- dzięki za zorganizowanie i zapanowanie nad...   15.04.2007 - 18:04
|- - Zbyszek   Klnie jak stary!Chrzani doznania zwiazane z r...   15.04.2007 - 18:59
- - JaCoOoOoS   No Bąble rzeczywiście masz racje, mogłem toą w...   15.04.2007 - 19:59
- - Discoverer   CYTAT(JaCoOoOoS @ 15.04.2007 - 20:59...   15.04.2007 - 21:23
- - daywalker   Pytanie o COOLeczkach zadal zbychu(ktory ma od was...   16.04.2007 - 00:48
- - JaCoOoOoS   Dziękuje za słowa uznania jak i krytyki, thx dis...   16.04.2007 - 06:47
|- - Zbyszek   Dzieki za obrone Daywalker To prawda .To pytanie ...   16.04.2007 - 09:15
- - .Tomek   Jak dla mnie Zbyszek to sam sobie to wszystko gmat...   16.04.2007 - 10:07
|- - Zbyszek   Masz racje, tyle zeby cos zrobic po zamknieciu oc...   16.04.2007 - 10:35
- - SORROW   No dobra, ale jak zinterpretować pojęcie ...   16.04.2007 - 11:27
|- - Zbyszek   A Darek pewnie nie chce sie dokladnie wypowiedziec...   16.04.2007 - 14:24
- - JaCoOoOoS   przesunięcie fazy to przesunięcie się o płaszc...   19.04.2007 - 19:20
- - twistoid   Temat reaktywuje bo ciekawy.Pozatym wartoby przypo...   13.03.2009 - 16:16
- - Zbyszek   Od tego wywiadu sporo już wyjaśniliśmy. Szczeg...   14.03.2009 - 11:30

Go to the top of the page
Start new topic