oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zawieszenie W Transie.
6umerang
post 26.06.2008 - 16:23
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jak już pisałem wcześniej, wziąłem się na poważnie za próby osiągnięcia obe. Ponieważ znowu mam czas, to kontynuuję próby - jedna przed zaśnięciem, zaraz po położeniu się do wyrka i jedna gdzieś tam popołudniu/wieczorem. W sumie każda z 4 ostatnich prób (tych takich, gdzie się zaparłem a nie zrezygnowałem po 5min) skończyła się zawiechą w transie. Tak jak pisał na forum Artur Flyer - wsłuchuję się w szum/pisk - ten odgłos w uszach, który się nasila - w pewnym momencie pojawiają się dwa odczucia:

1/ ból żołądka, albo czasami splotu słonecznego - ogólnie chyba żołądka, by nie mieszać nic z czakrami.
2/ zimno

Objawy chwilę trwają po czym jeśli nie wymiękam oba mijają a ja leżę - zasadniczo ciężko powiedzieć, czy mam paraliż, bo i tak się nie ruszam. Wibracji nie miałem ostatnio, co jest dla mnie dziwne bardzo. Leżę i... i koniec - i tak leżę z wytłumionymi zmysłami - czucie i słuch prawie zanikają - może i inne zmysły też, nie wiem - cały jestem taki wytłumiony - nawet myśli giną. Po pewnym czasie stwierdzam, że to bez sensu i wstaję - wówczas czuję się zamulony i często wychodzi, że przeleżałem tak 2-3h - raz nawet 4h - w zasadzie sam nie jestem pewien, czy nie przysypiałem - po wstaniu czuję się masakrycznie zamulony.

Jak się wyrwać z tej transowej zawiechy??????!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dexarz
post 27.06.2008 - 13:34
Post #2

Guests

Czasami będąc w transie ,nie wiemy czy mamy juz wychodzić czy nie ...Proponuje ci powiedzenie w transie krotkiej afirmacji ,że wbijasz sie w łozko lub sie unosisz ..Jeśli faktycznie czujesz że zapadasz sie to mozesz po prostu wstaci jesteś poza ..Czasami nie zdajemy sobie sprawę z tego że już jesteśmy poza ..Powód jest prosty: OoBE niep osiada żadnego wskaznika który by nam sygnalizował że jesteśmy poza ...Spróbuj też "przygladac sie wnętrzu" tzn ,ja to orbie tak ż daje oczy w dół o patrrze sie tak jakby z góry na świadomość ..To powoduje chwilowe zasypianie i szybkie wybudzenie w jeszcze lepszym stanie ...Wtedy mozesz po prostu wstac i wyokonać coś co tu niemożliwe ...

Ostatnio badam inny rodzaj wychodzenia ...Zamiast tracić czas na relax (który jest dla mnie problemem) i na trans ,to lezę chwilę ,zamykam oczy i wyobrażam sobie mój pokój i oczów astralnych..W dosłownie 2-3 sekundy obraz sie na ostrza i jestem poza ...Dzisiaj bawiłem sie oczami byłem gdzieś w lipcu ....Ale od początku ...

Wstałem koło godziny 6:00 ,wyłączyłem budzik w telefonie i wpadłem w taki stan czuwania bez swiadomosci ..około 6:30 zdałem sobie sprawę ,że musze wstac.Wstałem więc pochodziłem chwile ..Położyłem się na lewym boku ,Powiedziałem 30 razy afirmacje "Dzisiaj bedę miał oobe ,po którym sie obudze i bedę wszystko pamiętał" ...Zmieniłem pozycję na brzuch i czekałem ...Zasnąłem ...Obudziłem sie koło 8:30 ,rozbudziłem sie popatryłem na zegarekm i zmieniłem pozycje.O dziwo coś sie stało ...Popatrzyłem w ściane naprzeciwko ,zamknąłem oczy i wyobrazalem sobie ja ...Obraz sie wyostrzyl a ja wstałem ...Podszedłem bliżej do ściany i zdalem sobie sprawę ze ja jestem poza ...Aby sie upewnić uniosłem sie w górę.Potem działo sie cos ,pamietam że sie poza masturbowałem i chwile pieprzyłem sie z jakas babką ...Bawiłem sie wzrokiem ,Raz zamykałem oczy ,a raz otwierałem ..Odziwo gdy otwierałem to widziałem wszystko o wiele lepiej ,tak jakbym był w Obszarze I ,a jak zamykałem to widizalem nieco gorzej ...Potem juz niepamietam ,wiem tylko że cofało mnie kilka razy a ja za każdym razem wychodziłem tak samo.Na końcu aby nie zasnać powróciłem do ciała i wstałem ...Nie pomyliło mi sie nic ,byłem naprawdę poza ,bo ciało było w tej samej pozycji co przed wyjściem ...

Można więc technniki oobe podzielić na 2 grupy :

Technika relaksacyjna z transem i wykorzystaniem sytuacji ,Wszyscy ja dobrze znamy ,i wiemy jak działa.

Technika natychmiastowa ,gdzie wychodzimy zupełnie w kilka sekund bez relaxu ,transu ,wibracji i synchronizacji półkul (piskow)(chociaż mogą sie pojawic)...Ta metoda jest łatwiejsza do osiągnięcia ,ale najpierw trzeba nauczyć się trudniejszej ,wtedy ta przychodzi łatwiej ..Może ta metoda właśnie służy do wychodzenia ??Z tego co mi wiadomo to relax i trans to są przygotowania do usypiania ciała i zaśniecia ,a tym samym do odpoczynku CF ...Może to tę metodę powinniśmy wykorzystywać ???Nie wiem ...Wiem że musimy to zbadać ...
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park